1. A nyugalom percei

Modern életünk nélkülözi a lelki békéhez oly szükséges nyugodt perceket. A munkahelyen kívül is elérhetőek vagyunk, behívhatnak túlórázni, a fehérabroszos családi e béd mellett is csörrenhet a telefon, mert valamit elbasztak a gazdaságin, életünkre tehát rátelepszik a munka, még a melóhelyen kívül is. Szakítsunk tehát magunknak egy kis időt, amikor a munkában megfáradt idegeinket megpihentethetjük! A WC-re beülve garantált a néhány perc nyugalom, senki nem fog hozzánk szólni, ráadásul számon se lehet kérni rajtunk, hiszen legalapvetőbb fiziológiai szükségletünket végezzük. Azon kívül pedig ha otthon ülünk be egyet kábelt fektetni, az értékes szabadidőnk rovására megy ez a tevékenység. Üljünk be tehát egy 10 percre, feledjük a világ baját!

(Haladó szint: Vigyünk magunkkal könyvet! 7-8 perc Móricz lüktető magyaros világában, és megkettőzött erővel folytathatjuk a kupakgyártást! Alighanem még a produktivitásunkra is kedvező hatással lesz ez a kis kulturális kitérő.)


2. Takarékosság mindenek előtt

Gondolkodjunk racionálisan! Miért hordanánk haza magunkban azt a tekintélyes csomagot, ami már ugrásra készen áll a beleinkben? Nézzük csak a szarást pénzügyi szemmel! Az előttem lévő SPAR katalógus szerint egy középkategóriás 24 gurigát tartalmazó WC-papír ára 1599 forint. Számoljunk úgy, hogy egy férfi átlagosan 10 nap alatt használ el egy gurigát (egy nő sokkal hamarabb, mert érthetetlen módon hugyozás után is törölnek, ráadásul fészket is építenek az ülőkére). Egy év alatt tehát kerekítve minimum 37 tekercset használunk el, vagyis 2465 forintot költünk kizárólag arra, hogy kitöröljük a fenekünket!!! Ennek durván a kétharmadát le tudjuk faragni, ha rendszeresen a munkahelyen tesszük ki a fonott kalácsot, ami pedig 1643 forintot jelent! ÉVENTE! De számoljuk hozzá a megspórolt vízdíjat is! Egy köbméter (vagyis 1000 liter) vezetékes víz ára durván 700 forint. Vagyis egyetlen 20 literes öblítés 14 forintba kerül. Tehát ha minden munkanapon a munkahelyünket végezzük a dolgunkat, egy év alatt 3650 forintot spórolunk a vízzel is! (és akkor az amortizációt, esetleges légfrissítőt, ilyesmit nem is számoltam) Egyetlen év alatt tehát 5293 forintot tarthatunk a zsebünkben! Ez 40 év munkaviszony alatt több mint 210 ezer forintot jelent ám!  Ennyiből el lehet menni Dobrudzsába, lenyomni egy édeshármast tatár örömlányokkal, bulizni egy hétig, aztán hazajönni! Nem hangzik jól?

(Haladó szint: Ne álljunk meg itt! A hátizsákba nyugodtan pakoljunk bele pár gurigát, hogy az otthoni alkotásokra is jusson! A WC-papír univerzális találmány: törlőkendő, papírzsebkendő vagy akár fütőanyag (!) gyanánt egyaránt felhasználható! Az igazán kemények pedig vizesflakonokban haza is hordhatják a drága csapvizet!)


3. Uraljuk a helyet!

Társadalmunk tele van csendes megalkuvóval, akik "csak otthon szeretnek kakilni". Kérdem én: miért? Mert összerezzennek, ha más is belép a mosdóba, mert irracionális szégyenérzettel telnek meg ha kicsit erősebb a termék bukéja, és mert úgy tekintenek az egész folyamatra, mint egy kínos, bűnös cselekedetre. Az IGAZI FÉRFI azonban nem retten meg. Egy Férfi megmutatja a kollégáknak és a feletteseinek egyaránt, hogy ki az igazi főnök! Az állatvilágban a hangyáktól a kutyákig az élőlények szagmintákkal jelölik meg a területüket. Tegyünk mi is így! Hadd tudja meg mindenki, ki uralja ezt a kócerájt! 

(Haladó szint: Ne is húzzuk le! Senki nem fog kötekedni egy olyan emberrel, aki egy másfél kilós szörnyeteget hagy maga után!)

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr786670099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A csodálatos Óz 2014.09.05. 15:29:18

Én a 12 óra alatt kétszer-háromszor is el szoktam menni.. És valóban úgy érzem, hogy ez ok a lógásra melóból, ráadásul még fizetnek is érte! :D

Jamal_Fraser 2014.09.24. 13:58:02

Ha tehetem én is mindig beviszem a nagyobb terméseket a munkahelyemre. Az utóbbi időben felfedeztem, milyen jó turistaszarónak lenni, a legváltozatosabb helyeken szarni, pl. vonaton is kitettem már. Mindenesetre arra is büszke vagyok, hogy nem rakok fészket, csak letörlöm és már mehet is, bárhol, bármikor, hehe.

Noked-Lee 2014.09.24. 18:32:56

@Jamal_Fraser: öcsémék a gimiben akarták kipipálni az összes vécét szarás szempontjából. ha jól emlékszem, a tanári vécéket is kilőtték, csak a mozgássérültet nem sikerült, mert annak külön kulcsa volt. no de ami késik, nem múlik!
süti beállítások módosítása