The Cool List 2014

2014.12.26. 22:12

Tisztelt Hölgyek, Urak!
Ismét elérkezett az év vége, és immár hagyományosan, ezt az évet is a Cool listámmal zárom itt a blogon. A Norvég Civil Alap támogatásával megszületett eredeti lista a szokásoknak megfelelően gyomorforgató, készítői nem is nagyon keresgéltek az áthúzott Budapest táblán kívül. Igaz, minek is, hiszen azon belül is van épp elég szaros hipster, drogos művész, wannabe rocksztár, és egyéb bürobuzsici nyominger. 
A saját, Nagy Büdös Lófasz támogatással elkészült listám tehát ismételten hiánypótló; ezekkel a nevekkel ott túl biztos nem találkoztok. Jó szórakozást, javaslatot, megjegyzést, szokás szerint a kommenteknél várok!
BÚÉK!

 

falus.jpeg

24. Falus Ferenc
Hát ezt az embert muszáj volt felrakni a listára. Egy Fake Agent-es casting komolyabb téttel bírt ugyan, mint a főpolgármester-jelölti, de hogy ezt a hómanót sikerült Tarlóssal szemben kiállítani, az valami zseniális. A cukiságfaktor megkérdőjelezhetetlen, ráadásul a vödrös videója (emlékszik bárki másra?) a legtökéletesebb dadaista performansz 1916 óta.

bayer-zsolt3.jpg
23. Bayer Zsolt
Mozgalmas éve volt a köpönyegforgatás fröcsögés hiteltelenség rendpártiság médiapápájának is. Az elszaporodó ellenzéki tüntetéseknek köszönhetően minden héten a sárga földig lehordhatta a tüntetőket a sárga földig provokatív publicisztikáival, kimondva azt, amit a vérfideszesek csak csendben gondoltak, és leírva azt, amire a ballerek eszüket vesztve nyomhatták az ajvék gombot. És állítólag jóképű is, de ezt erősen kétlem.

dancso.jpg
22. Dancsó Péter
A Videómánia alighanem a legjobb dolog, ami az elmúlt években történt a magyar Youtube-on. Egyes poénok talán kissé megfáradtak 2014-re, a nagy részük azonban még mindig üt, burkolt, politikailag nem mindig teljesen korrekt megjegyzései pedig csak javították az összképet. A listás helyezést pedig Dancsó Péter megengedte.

hosszu_katinika.jpg
21. Hosszú Katinka
Hosszú Katinka tavaly óta sem lassult, és Berlinből több aranyat hozott haza, mint az egyszeri szovjet katona. Összesen öt éremmel gyarapította amúgy sem szegényes gyűjteményét Pécs városának szülötte. Bár női években már 34 éves, mégis bizakodva írom a következő három betűt: Rio…?

bokros_lajos_1.jpg
20. Bokros Lajos
Hogy a mocskos, telibevert, Vidi-drukkerek által megkergetett, hétkaftános büdös jó életbe tud még meghatározó tényező lenni Bokros Lajos 2014-ben? Lövésem nincs. Erre a kérdésre csak a bajuszmester tudhatja a választ. Egy tizennégy (!) taggal bíró párt élén összellenzéki főpolgármester-jelöltnek lenni… Lenyűgöző teljesítmény.

szaniszlo_4.jpg

19. Szaniszló Ferenc
Egy legenda. Szaniszló Ferenc eddig MINDEN. EGYES. listámon helyet kapott, és idén sem tétlenkedett. Mozgalmas év volt a világpolitikában, így a Világpanorámában is. Elemzéseit hallgatva percenként következnek a „mindblow”-k, az ember utána már nem is érti, hogy is hihette el először pl. a maláj gép lelövésével kapcsolatos dajkameséket. ráadásul állandóan a köztudatban tartja a revízió ügyét.


szkb.jpg
18. Szarvas Koppány Bendegúz
A rózsadombi jász proletárok legharcosabb képviselője többet pörgött idén, mint egy bekokainozott kolibri. Ez az ember egyszerűen nem tud megülni a seggén. Minden lófasz tüntetésen, flessmobon ott van, imádja, ha EU-s zászlóval kezében küzdhet a demokráciáért, és bemutathatja szívszorító harci sérüléseit, amit a pintérpribékekkel vívott ádáz csata hevében szerzett. Ha nem raccsolna, selypítene, nem lenne elvakult gyurcsányista, és nem lenne egy túlmozgásos kis seggdugasz… Ki tudja? Nagy politikus is lehetne!

tibaj.jpg
17. Tibáj
Szeretett öcsém még az egyetemisták boldog, ámde anyagi forrásokban szűkölködő életét éli, nem is akárhogy. Tibáj magasról szarik bele a pénztelenségbe, lazán cápázik, és belóg mindenhova, ahova lehet. A Sziget pedig idén nem csak Gerendai Károlynak, hanem Tibájnak is nyereséges volt, köszönhetően a zárás utáni bevásárlókörútjának. 4 nap, tucatnyi koncert 0 forintért, ez listát érdemel!

20140717kunhalmi-agnes-parlament-tv-mszp.jpg
16. Kunhalmi Ágnes
Az MSZP széthullásával megújulásával úgy ívelt fel Kunhalmi Ágnes csillaga, mint Dani Alves egy közepesen rossz lövése. Ágnesben minden megvan ahhoz, hogy sikeres politikus legyen: csinos, szép arcú, dögös, jó a segge, affektál. És még csinos is. Kár ezt tovább ragozni: Kunhalmi Ágnes 2014 Lendvai Ildikója!

hqdefault.jpg
15. Intim Torna Illegál
Fiatal zenekar, kipróbált tagokkal, örömzenével, és hamisíthatatlan nyári hangulattal. Nem olyan metál, mint az Ossian, nem olyan vad, mint az Akela, nem olyan mély, mint a Pokolgép, mégis elvarázsolta társaságunk nagy részét. Piszok jó koncertet hoztak össze Tusnádfürdőn, ami még úgyis tetszett, hogy az ugrálástól felkavarodott gyomrom visszaadta az anyatermészetnek a betermelt Temesvárit.

gera_zoltan.jpg
14. Gera Zoltán
Kedvenc kertvárosi uránvárosi szipusunk még dinoszauruszként is kiváló. Végre hazatért Biszemországból, és itt folytatja, amit abbahagyott. Példás alázattal, fegyelemmel, precizitással szolgálja a Fradi no meg a Nemzet ügyét. A szaros finnek ellen szerzett gólja maga volt a megtestesülése annak az éleslátásnak és rutinnak, ami miatt még mindig húzóember tud lenni a válogatottban. Így még azt is elnézzük neki, hogy minden héten Németh Sándor golyóit nyalogatja.

pokornizoltan1.jpg
13. Pokorni Zoltán
Pokorni Zoltán onnan tért vissza az újságok címlapjára, ahonnan alig van visszatérés. Az újgazdag sznobulós tápos kis buzik mellett Pokorni azt mutatta meg az országnak: van még józan hang a Fideszen belül. Bár a pálya erősen Gázár János felé lejt, a tisztes őszes halánték talán elindít egyfajta tisztulást a kormánypárton belül, máskülönben 2018-ban már csak édesanyám és Kiflee fogja támogatni őket.

trollfoci.jpg
12. Trollfoci
A tavalyi győztes Trollfoci napjainkra a csúcsra ért. Egy szűk kör idétlenkedésből a mainstream részévé vált. A Trollfoci ma már egy felfutott brand, és egy jól jövedelmező márka. Idén könyvük is jelent meg, szóval „az előrelépés megkérdőjelezhetetlen”. Persze régen minden jobb volt, de a Trollfoci ma is egy maghatározó véleményformáló erő, és persze kiapadhatatlan humorforrás. Csak így tovább!

2_o_schiffer_andras-mti-n-beliczay_laszlo_blikk_allo.jpg
11. Schiffer András
A Tisztelt Ház legszomorúbb kutyaszemeivel rendelkező Bandi egy bulldog szívósságával,megingathatatlanul, megalkuvás nélkül viszi előre a zöld zászlót. Tusványoson nagyon közvetlen, nagyon laza volt, ráadásul a Vasas pillanatnyilag vezeti az NB II-t! Kívánunk tehát Schiffernek is cool évet, no meg persze Jobbik-LMP koalíciót!

cseh_laci.jpg
10. Cseh László
Mindenki Cseh Lacija idén már tizenkétszeres (!!!) Európa-bajnoknak mondhatja magát. (Messi és Ronaldo hogy is állnak e téren?) Ez a tekintélyt parancsoló szám nem is igényel további bizonygatást, hogy miért is szerepel ezen a listán. Szememben már csak akkor nőhetne nagyobbra, ha végre-valahára hajat növesztene.

gorbicz_anita2.jpg
9. Görbicz Anita
Anitán nem fog az idő (dehogynem), idén is megismételte tavalyi elképesztő teljesítményét: BL, bajnokság kupa, háromból három! Az EB-ről pedig az egyetlen elfogadható indok miatt maradt ki: a szíve alatt hordja VINCZE OTTÓ gyermekét! A magam részéről már alig várom a leendő szupersportoló születését!  

szijjarto4.jpg
8. Szíjjártó Péter
Igazából a 8. helyezés megosztott díj, akik kapják: Szíjjártó Péter és Homloka. Ennyire kevés felkészültséggel, tekintéllyel aligha volt bárki magyar külügyminiszter, ami a maga módján igazán elismerésre méltó. Péter éli a fideszes aranyifjak gondtalan világát, ontja a gólokat, építi a villákat, és a tetejébe külügyminiszter. Most mindenki nézzen erre a képre, és morzsolgassa a mondatot: „Ez az ember külügyminiszter!”

janiczak_david_250.jpg
7. Janiczák Dávid
Itt ez a korunkbéli srác Ózdról, aki szétrúgja a Fásy Mulatóval megtámogatott Fidesz végletekig profi kampánygépezetének a seggét. A csúfos narancsos kudarc nagyon kijárt márt a szemérmetlenül cigányszavazatokra hajtó kormánypártra, ami eszközeiben egy az egyben a 2006-os MSZP-t idézte. Dávid az enyhén búza sérójával, laza félmosolyával remélem odacsördít az ózdi kekeckedőknek is.

dzsudzsak.jpg
6. Dzsudzsák Balázs
Balázs továbbra is az egyetlen magyar játékos, akinek két Dzs van a nevében, emellett pedig azt hiszem felnőtt a csapatkapitányi karszalaghoz is. Kissé levetkőzte picsogós sztráallűrjeit, képes húzni a csapatot akkor is, amikor…. áhhh, kit érdekel mindez??? 25-ről BEBASZTA A ROMÁNOKNAK!!!!

169279.jpg
5. Fodor Gabriella
Az indokolatlanul magas Fodor Gábor emberi ésszel felfoghatatlan sikertörténetet produkált 2014-ben. David Copperfield elhitette a közönséggel, hogy a Szabadság-szobor nincs ott, pedig ott volt. Fodor Gábor elhitette a közönséggel, hogy a pártja ott van, holott nem volt ott. Akkor ki is a nagyobb bűvész? A 2014-es országgyűlési választásoknak nem a Fidesz volt az igazi nyertese, hanem ez fantasztikus sakkjátékos. Ha ő ott van, BÁRKI lehet képviselő.

szanyi_1.jpg
4. Szanyi Tibor
Tavaly még féltettem a Kapitányt, hogy Brüsszelből nem fogjuk hírét hallani. Soha nem tévedtem még ekkorát. Nem elég, hogy félrekúrt, megcsalva állapotos asszonykáját, született egy fia, de még azt is elérte, hogy ismét minden róla szóljon. Ez a Szanyi képes volt meghívni a Gój Motorosokat, emberek!!! Szürreálisabb történetet Bret Easton Ellis sem tudott volna írni! Úgy tűnik, Tiborunknak tényleg mindegy kivel, csak piálhasson!

gyurcsany-ferenc-kmh.jpg
3. Gyurcsány Ferenc
Sokan inkább börtönben látnák, de be kell látnunk: Gyurcsány Ferenc nélkül egyszerűen nincs magyar politika. Ami a kovász a kenyérnek, az üzemanyag a motornak, Dombi Tibi a DVSC-nek, az Gyurcsány Ferenc a politikának. Megkerülhetetlen tényező, ráadásul a rendpárti, tekintélyelvű DK egyre szimpatikusabb egy autoriter rendszerektől nem elzárkózó szemlélő számára. Ez az ember pedig nem nyugszik, amíg börtönbe, vagy miniszterelnöki bársonyszékbe nem jut. (ja, és még jól meg is baszta a bolgár-zsidó feleségét, gratulálunk Feri!)

putyin.jpg
2. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin
Nálam egyértelműen az év külföldi embere. Putyin Oroszországa egy autoriter mennyország, ahol korbáccsal verik szét a feminista punk-kurvákat, ahol a militarizmus és nacionalizmus természetes, akár a levegővétel, és ami némi ellensúlyt képez a dekadnes atlanti társadalmakkal szemben. És hogy tüsszög a gazdaság, gyengül a rubel? Kit érdekel? Van helyette Krím!

dardai_pal6_sportmenu.jpg
1. Dárdai Pál
Ez egyértelmű volt számomra. 2014 legkúlabb embere csakis Dárdai Pál lehet. Fiatal, tenni akaró és tudó, felkészült, alázatos, hazafias és lelkes szakember. Olvassa a játékot, és hitet adott egy országnak. (Igaz, Pinyő is hitet adott egy országnak: Észak-írországnak) Már a bukaresti pontmentés is megérdemelné az aranyérmet, így mit is kívánhatnék még: minél később hangozzon el a „Dárdai takarodj!” rigmus!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr527013129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.02.08. 16:17:41

Na, ez egy tisztességes lista. Mondjuk kiváncsi lettem volna, hogy nálad ki az év legótvarabb szopóskurvája, de hiába, nincs tökéletes toplista.

Noked-Lee 2015.02.08. 23:18:58

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): ó, az öreg drunken! :)
az év szopóskurvája simán lehetek én is azt hiszem, amennyit szoptam tavaly tippmixen...

Kiflee 2015.02.09. 19:22:07

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): @Noked-Lee:
szerintem az elmúlt évtized szopóskurvája a Szíjjártó, tehát valszeg a tavalyi évé is!
süti beállítások módosítása