The Cool List 2016

2016.12.27. 09:59

Blogunk bármennyire is tetszhalott állapotban van, az év végi Cool-lista még mindig olyan biztos, mint a börmingemi szleng a Rucska posztjaiban. Akinek van gyomra, nézze meg ismét az originál listát, talál rajta 49 nyomorékot, meg Jakabos Zsuzsannát (ő az egyetlen, akit ismertem). Aki viszont a valódi cool-arcokra kíváncsi, nincs más dolga, csak görgessen lejjebb:


nevtelen.png24. Szalai Ádám
Ádám iszonyatosan mélyről kezdte a 2016-os évet. Berndt Storckon kívül szerintem egyetlen ember sem akarta a kezdőben látni, mégis mindig ott volt. Az EB-vel azonban minden megváltozott. Persze, még mindig lassabban fordul, mint egy utánfutós IFA, és ritka, ha nem pattan el tőle a labda, de vitathatatlanul küzd és teper, a jég pedig megtört, innen már egyenes út vezet a 2018-as VB gólkirályi címhez. Hajrá Ádi!

 

 

farkasbetti1_1.png23. Farkas Bettina
Az EB-szereplés mágikus heteit ha lehet, még jobban bearanyozta a tündéri Farkas Bettina látványa. A meccsek előtti beharangozókat tátott szájjal és olvadó szívvel figyeltem minden egyes alkalommal, köszönhetően a kis tündérnek. Remélem a nem is olyan távoli orosz VB-n is sokat láthatjuk.

 

 

 

 

matolcsy_1.jpg22. Matolcsy György
A csúcsra járatott unortodoxiát jobbról-balról, külföldről-belföldről egyaránt támadják, de hát hol érdekli ez a modern közgazdászat kuszaszemű Don Quijotéját? A régi gyurcsányi tanácsot megfogadva lecserélte öregecskedő feleségét, és egy (hozzá képest legalábbis) fiatalka jógaoktatót kezdett kupakolni! Aki ráadásul olyan tehetséges, hogy csomó pénzt is keres! Ilyen nőt levarrni! Mi ez, ha nem cool?

 

kocsis_mate_8.jpg21. Kocsis Máté
„Buzizott a lebuzizott fideszes Kocsis Máté” –hirdeti a nyári Alfahír cím. Kocsis Máté az év legszórakoztatóbb (ám persze legfeleslegesebb) pereskedését hozta össze Ungár Klárával. Szerencsére Magyarország még mindig olyan helynek számít, ahol a buzizás sértés, bármit is mondjon a bíróság.

 

 

 

balint_gazda.jpg20. Bálint gazda
Tudom-tudom, SZDSZ-es, meg minden, de hát egyszerűen nem lehet nem szeretni! Az öreg Bálint gazda most tapossa a 97. életévét, de hát egyszerűen csordultig van energiával. Aktívabb facebookon, mint egy 16 éves tinipicsa, utóbbi csoportból pedig alighanem még mindig mazsolázhatna. Jövőre jön az újabb könyve, és még ki tudja, hol a vége?

 

 

 

raffaye-2009_1.jpg19. Raffay Ernő
Bár alighanem sokan úgy gondolják, hogy a listám több Ormost és kevesebb Raffayt kéne tartalmazzon, utóbbi mégis közelebb áll a szívemhez. Hiszen aki Erdélyről úgy beszél, mint „az oláhok által pillanatnyilag megszállt terület”, az rossz ember nem lehet. Idén voltam kiváló előadásán is, és jövőre újabb könyvben rántja le a leplet a szabadkőművességről, mely e llen valóságos keresztes hadjáratot hirdetett.

 

 

 

bayer_1.jpg18. Bayer Zsolt
Egy szó: LOVAGKERESZT!!!

 

 

 

 

 

lukacs_laszlo_tankcsapda.jpg17. Lukács László
A traktorhangú Lukács László elnyűhetetlen, bizonyíték erre, hogy 1912-es miniszterelnöksége óta is a közélet egy meghatározó alakjának számít. Idén rengeteget hallgattam a legújabb TCS lemezt, ami (bárki bármit mondjon) remekül sikerült, a tusnádfürdői koncert nemkülönben. Vállalva tehát a Jamallal való konfrontációt, helyet szorítottam neki a listán, hiszen igenis cool!

 

 

gera_1.jpg16. Gera Zoltán
Öreg szipus nem vén szipus! Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint Gera remek idei játéka, és a cirtugáloknak lőtt gyönyörű gólja. Nincs az a Technokol Rapid, ami azt a mámort elő tudná idézni, mikor a füstösképűek hálójába csűrte a labdát. Alázatos, okos játék, reméljük még sokáig élvezhetjük!

 

 

 

szilagyi_1.jpg15. Szilágyi Áron
A kardvívás feszült és gyakran kiszámíthatatlan asszói közepette a címvédés mindig bravúrszámba megy, ha egy olimpián történik, akkor ez csak hatványozza a sikert. Nem csoda, hogy magamat kardvívó olimpikonnak adom ki néha, mert ha valami, akkor ez csajozós!

 

 

 

 

storck_1.jpg14. Berndt Storck
A mindig tökéletes hajú kapitány úr történelmi úton vezette csapatunkat, bizony a 10. század óta nem kalandoztak ennyit magyarok Frankhonban. A kapitány remek  ütemérzékkel nyúl bele a játékba, így rászolgált a Cool-listára, de továbbmegyek, a magyar állampolgárságra is!

 

 

 

stumpf_1.jpg13. Stumpf András
Ha valakit szarrá fikáznak mandineren, az nagy valószínűséggel azt jelzi, hogy az illető közel jár a valósághoz. A kvótanépszavazásról szóló tűpontos értékeléséért kapott hideget-jocót, én azonban mindenképp megemelem előtte a kalapomat. Tusványoson is remekül moderált, laza és közvetlen volt, remélem összefutunk jövőre ismét!

 

 

 

 

orban-viktor-fura-fej_1.jpg12. Orbán Viktor
A Miniszterelnök Úron egyszerűen nem lehet fogást találni! Ha élő adásban darálna román csecsemőket a Mészáros Lőrinc által szolgáltatott darálókon, amiket az állami tenderen nyert, akkor se csökkenne a népszerűsége. Bravúros húzásként állt be Trump mögé, megnyert egy valójában elvesztett népszavazást, megvette kilóra a nyuggereket, sosem volt ilyen biztos a helyzete Magyarország élén és a cool listán.

 

 

m1-76362-04361600-1.jpg11. Toroczkai László
Ez a fickó betiltotta az iszlámot és a buzulást!!! Hát te Úristen, mennyire cool már ez? Ennél illiberálisabb, PC-gyalázóbb lépést elképzelni sem lehetne! Kedvem is támadt lemenni Ásotthalomra egyet kolbászt enni, homoki bort inni, és migiriket nézegetni a kerítés mögött.

 

 

images-2170-3k.jpg

10. Szőcs Zoltán
A tavaly meghurcolt Beke István mellé sajnos nem sokkal később Szőcs Zoltán is csatlakozott, még jobban felkorbácsolva az amúgy sem túl nyugodt kedélyeket Székelyföldön. Zoltánt azonban nem törte meg a zoofília államának egrecíroztatása, erre bizonyíték megható levele is, amit a börtönből írt. A házi őrizet egyelőre maradt, de reméljük 2017 elhozza e képletes bilincs lehullását is.

 

 

 

dzsudzsak_2.jpg9. Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsi idén is beverte párszor, mint teve a tevének. Listás helyezését persze nem az Al-Kaida Gharafa csapatában mutatott teljesítményével érdemelte ki. A címeres mezben igazi csapatkapitányként viselkedett, kettőt vágott az EB-n, félve jegyzem meg, hogy talán még Viking sem kérdőjelezné meg helyét a csapatban és a listán sem.

 

 

 

 

kozak_1.jpg8. Kozák Danuta
Lengyel-magyar két jó barát, a lengyel-magyar kooprodukciónak pedig az egyik leghatékonyabb eredménye a mi Danutánk, aki sporttörténelmet írva négyszeres olimpiai bajnok lett. Rióban durvábban lapátolt, mint Vasi, ha kakastökepörköltet lát, jár neki az előkelő cool-listás helyezés is az aranyérmek mellé.

 

 

 

trump-sly-smile-800x445.jpg7. Donald J. Trump
A 2016-os év legnagyobb trollja, de lehet, hogy a világtörténelemé  is. Telibeszarva minden esélylatolgatást és józan eszet, behúzta a rozsdaövezetet, és vele az elnöki címet. A pinájánál ragadta meg az Egyesült Államokat, és ha pont olyan jellegtelen elnök lesz, mint Obama volt, a libsi demcsik siránkozása miatt már akkor is megérte ez a választás.

 

kiraly_1.jpeg6. Király Gábor
Hihetetlen, de a rendíthetetlen hálóőrt (modorosság-alert!) 40 éves korára fedezte fel Európa. Bravúrok, baromságok, macinaci… Király Gábort a lehető legjobbkor és a legjobb módon búcsúzott a válogatottól, igazi ikonikus alak, mindent köszönünk!

 

 

 

hajdu_b_istvan_1.jpg5. Hajdú B. István
Úgy gondoltam, Hajdú B. Istvánt is be lehet piszkálni, pöckölni, tuszkolni erre a listára, ugyanis idén több volt, mint egyszerű kommentátor. Egy személyben stand up-os, és a válogatott legnagyobb szurkolója is volt. Számtalan aranyköpés, igazi átélés… Talán túlzás a Szepesi György-hasonlat, de én felvállalom: Hajdúbé napjaink Szepesi Györgye!

 

 

sifi_magyar_mez.jpg4. Schiffer András
2016 talán legfájóbb politikai pillanata volt, mikor ez az áldott jó ember bejelentette a visszavonulását. A korrupció és a kommunisták kérlelhetetlen ellenfele nem helikopterrel közlekedik, nem luivuton táskába pakolja a dolgait, ezzel szemben egy ezeréves szakadt Lotto-dzsekiben simán össze lehet vele futni a válogatott meccsei után. Hiányozni fogsz, Sifi! :’(

 

 

puzser_1.jpg3. Puzsér Róbert
Puzsér Róbert idén lefogyott, saját (és remek!) műsort indított a HírTV-n, minden fórumon ostorozta az igénytelenséget, a bulvárt és a demagógiát. Ja és azt mondta, hogy falat kell építeni Európa határán, ahol LŐNI KELL! Ja, és még nyuggerezett is párat. Sarkos véleményeivel együtt is szívembe zártam ezt a mindig morgó medvét.

 

novak_1.jpg2. Novák Előd
Novák Előd távozása a politikából ugyanakkor történt, mint Schifferé. Nem mondom, egy hétig alvászavarokkal küszködtem utána. Hát ki fog most olyan címmel felszólalni a parlamentben, hogy a korrupció 50 árnyalata? Kétségtelen, hogy Elődünkkel csúnyán elbántak a Jobbikon belül. És mi csinált ő? Besértődött? Kiteregette a szennyest? Új pártot alapított? Nem! Beállt katonának, és szolgálta tovább a nemzet ügyét! Tisztalelkű katonája volt a Jobbiknak, nagy kár érte!

 

hosszu_1.jpg1. Hosszú Katinka
Hosszú Katinkánál lassan több aranyat találunk, mint a Vámház körút 9.-ben, csak idén 4 EB, 7 VB és 3 olimpiai bajnoki címet szállított. Már Rio után gondolkodtam, hogy első helyre rakom, mikor azonban elérte annak a szar maffiózó Gyárfásnak a lemondását, nem hagyott kétséget afelől, hogy az év végére megkapja idei utolsó, de kétségkívül legértékesebb aranyát: a Cool-lista első helyét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr6812075371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása