Toborzó

2010.01.09. 13:10

előre is bocs az offolásért, ez nem egy szokásos magas színvonalú weisz-poszt lesz, de kötelességemnek érzem leírni.
mielőtt bármit mondanék, arra kérek minden olvasót, hogy vessen egy pillantást a következő térképre:












reményeim szerint most jópáran felkapták a fejüket: ugyan milyen eszement dimenzióban valósul meg, hogy spanyol és lengyel erők bedarálják franciaországot, hogy nem létezik szlovénia, vagy hogy a szabad németország utolsó bástyája a saar-vidék? nos, ez az erepublik világa, és annak jelene.
az erepublik egy netes játék. hivatalosan szociostratégia, vagy mi, magyarán szólva itt nem klánok, meg fantasy-birodalmak vetélkednek egymással, hanem a valós országok. országok pártokkal, elnökökkel, hadseregekkel. mint az a térkép alapján is látható, ez a világ sok mindenben más, mint a valós. itt magyarország nagyhatalom, gyarmatokkal rendelkezik kínában, ellenséges a viszony horvátországgal, legfőbb szövetségesünk viszont szerbia, akivel kivételesen jó viszonyt ápolunk. van azonban olyan, amin nem változtat a játék:

ez a kép a játékban és játékon kívül is ugyanazt jelenti: románia, az ősellenség. az ország, amely miatt a játékbéli magyarország is rengeteget szenvedett, és ami miatt máig nem sikerült méltó revansot venni.

szinte pont egy éve annak, hogy románia megtámadta az akkor gyenge és teljesen védtelen magyarországot, és szinte teljesen el is foglalta (lásd a képet)

egy
index-cikknek köszönhetően azonban több ezren regisztráltak, megfordítva a tendenciát a nagyhatalom romániát (mely budapesttől kínáig, indiáig ért), szövetségeseinkkel lassan visszaszorítottuk, magyarország csillaga pedig egyre magasabbra emelkedett. felszabadítottuk ukrajnát és németországot, megszilárdítottuk gazdaságunkat, néhány hónappal később pedig -az usa ellenes büntető hadjárathoz csatlakozva- magyar kézre került például alaszka vagy ontario is, de rövi időre a felvidéket és erdélyt is sikerül elfoglalnunk. a hadiszerencse azonban megfordult azóta. az orosz-iráni-indonéz, és persze magyar csapatok kiszorultak az amerikai kontinensről, és lassan védekezésre kényszerültek. napjainkban már a 4. világháború zajlik. szlovénia elbukott, franciaország és németország a megsemmisülés szélén állnak, és az egyesül királyság sem számítha sok jóra. tán mondanom se kell, hogy az imént felsorolt országok mindegyike szövetségesünk. szó se róla, magyarország még mindig nagyhatalom. szövetségi rendszerünk (a PHOENIX) legerősebb országa vagyunk (szerbia és oroszország mellett), 1 az 1 ellen talán bármelyik országot térdre kényszerítenénk. a hadi helyzet jelenlegi alakulását látva azonban rövid időn belül akár az anyaország is veszélyben foroghat egy egyesült spanyol-lengyel-szlovák-román-horvát-amerikai támadás esetén.
azonban még nem késő, hogy újra fordítsunk egyet a dolgok állásán. ehhez azonban új, friss játékosok kellenek, ezért arra kérlek, hogy regisztrálj ide kattintva.
a játék számos lehetőséget nyújt: lehetsz újságíró, tiszt a seregben, politikus, iparmágnás, és persze élhetsz tökátlagos életet is, mint én. ez esteben napi 5 percnél nem lesz rá szükséged. tényleg nem. persze el lehet baszni vele órákat is, ha elemzéseket olvasol, csetelsz, haditerveket szősz, 5 perc játékkal is sokat segíthetsz rajtunk, és persze sok borsot törhetsz a románok orra alá. a játék magyarul is játszható egyébként. rajta hát, regisztrálj, és csapj oda a szőröstalpúaknak!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr641658867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2010.01.09. 13:12:48

amúgy a szakosztály 33%-a regisztrált tag, így már csak jó lehet ez a játék!

Kiflee 2010.01.09. 13:53:33

megcselekedtem, amit megkövetelt a haza. de a reg. után mi a fenét kell csinálni? mi a neved benne Noked-Lee vagy Droid?

Noked-Lee 2010.01.09. 14:46:03

hálás köszönet érte, Sagramor vagyok a játékban, rucsi honved90 néven nyomja, róka james hacker.
nos, az első napokban még nincs sok lehetőség: keress munkát, dolgozz, edzz, olvasd a lapokat, ismerkedj a világgal. aztán 5. szinttől már harcolhatsz, asszem 6,-tól szavazhatsz, és 7.től már csatlakozhatsz valamelyik párthoz is (cnrp-t ajánlom:). a te neved mi?

Kiflee 2010.01.09. 15:19:34

gyetvakovszky otto vagyok. de valamiért már a barátaim közé sorolt téged.

Noked-Lee 2010.01.09. 15:28:49

ja igen, gondolom azért, mert én hivtalak meg. irj erepen, ha kell vmi, segitek

Droid 2010.01.10. 01:28:18

nekem honved90 nokedleenek Sagramor

Lusta_ 2010.01.10. 13:58:03

Regisztráltam én is, a játékbeli nevem: Sajtreszelo

a Viking 2010.01.12. 15:09:18

én is bent vagyok. nevem: rnrvikikng. mert elbasztam :)
süti beállítások módosítása