A katona imája

2011.06.10. 16:25

A minap az éjszakai műszak unalmába fulladva elkezdtem magamban énekelni és akkor ötlött fel bennem, hogy azt a számot, ami akkor felcsendült bennem, szeretném megosztani a kedves Szakosztály tagokkal és a Tisztelt nagyérdeművel. Az előadó nem más, mint Ákos, aki rendkívül megosztó személyiség, hiszen nagyképű, arrogáns stb., szóval lehet szeretni, nem szeretni, azonban általában még azok is elismerik, akik nincsenek odáig érte. Ebben valószínűleg benne van, hogy olyan, mindenki által ismert már-már klasszikusokat adott a magyar könnyűzene történelemhez, mint a Hello, az Indiántánc vagy az Ilyenek voltunk (hogy a Bonanzás korszakot ne is említsem). A lényeg, hogy a szám, melyet meg szeretnék mutatni, nem más, mint a legújabb albumról a címadó dal, A katona imája. Ez a dal kicsit meglepett engem, mert nem ezt az irányvonalat (nem zeneileg, hanem szövegileg) szoktam meg Ákostól, de éppen ezért tetszett. És a legviccesebb, hogy eszembe jutott az a, talán tavalyi hír, hogy valami botrány volt Németországban abból, hogy valaki meg merte kockáztatni azt a kijelentést, hogy a második világháború alatt a német katonák is csak a hazájukért harcoltak (felháborító, nem igaz?). Nos, mindenkinek jó szórakozást kívánok!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr272973428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A csodálatos Óz 2011.06.10. 16:32:24

Aprorpó, ezúton üzenem, minden olyan országnak, amelyik kollektív felelősséggel sújtotta a magyarságot, hogy majd odafent megítélik, hogyan is volt ez! szerintem ez simán benne van ebben a számban!

Jamal_Fraser 2011.06.10. 18:51:19

@Noked-Lee: bazzzmeg, ezt méd nem is hallottam!!!!!!! mekkora szám!!!!!!!!!!!

a Viking 2011.06.12. 13:22:41

Egykori kedvencem mindig értett ahhoz, hogy kiváló zenészeket (Fekete Tibor Samu, Háry Péter, Madarász Gábor, Lepés Gábor, Bánfalvi Sanyi) gyűjtse maga köré, és tehetséges zeneszerzőket. Nélkülük Ákos sehol nem lenne. Velük viszont van.

A csodálatos Óz 2011.06.12. 21:11:30

Ezzel egyetértek, de ezek a zenészek sem véletlenül adják a nevüket egy Ákos produkcióhoz! valószínűleg az igazság valahol a kettő között lehet: ha Ákos nem lenne ennyire profi és maximalista, akkor nem állnának össze vele, ha meg nem állnának vele össze, akkor meg Ákos nem lenne sehol!

A csodálatos Óz 2011.06.13. 00:03:54

@Jamal_Fraser: Az!!! a The Ceasers meg liberális, meg nagyjából a Szenes zenék fele! de attól még jók!
süti beállítások módosítása