Visszatérés Pécsre II.

2014.04.19. 10:46

A daliás termetű férfin csak úgy dagadtak az izmok, mikor kettesével szedte a lépcsőt a Gyertyaszentelő Boldogasszony templom felé. Oly hosszú hónapok után most úgy érezte, minden másodperc elvesztegetett idő. A kapunál vett egy nagy levegőt, és belökte a súlyos vasajtót. Nevetgélő, nyüzsgő, színes tömeg tárult a szeme elé. Gázi Kászim pasa egykori dzsámiját éjjel-nappali bio-piaccá alakították. Számos asztalnál lehetett szója-készítményeket, sárgaborsó-fasírtokat és egyéb nyalánkságokat kapni. A legtöbb árus büszkén rakta ki a „100% BIO, 100% VEGÁN” táblát. Brux érezte, ahogy a vér elönti az arcát. Fürge horvát szemei vérben forogva cikáztak, a sok hippi azonban figyelemre sem méltatta a bordó-karszalagos egyenruhát. Brux ujjai ráfonódtak lovaglóostorának markolatára, és elementáris erővel suhintott egy borostás fiatal arcába, aki Bob Marley arcképét viselte pólóján. A srác elterült a földön, kezével vérző arcát fogta.
- Kufárok kifelé! –zendült meg az érces balkáni hang, mire az egész hangyaboly elnémult, és meglepetten tekintett a hang forrásának irányába. Egy újabb, vészjósló pillanat után azonban kitört a pánik, a piac látogatói egymáson áttaposva gyúródtak a megmenekülést jelentő kijáratok felé, és hamarosan már csak megtépett nemeztarisznyák és kézműves ékszerek emlékeztettek az iménti kavalkádra.
Brux nagyot sóhajtott, és felnézett az összegrefitizett freskókra. A falfestményen látható magyar honvédekre vörös festékszóróval fújták rá: „Nácik haza!” Az oltáriszentség helyén Ganésa istennő szobra állt, felette a kereszt fejjel lefelé lógott, mellette pedig provokatív drapéria feszült: „Öld meg az isteneidet!” Brux nagyot sóhajtott. Haragot akart érezni, de csak a döbbenet feszítette a kebelét. Lassan keresztet vetett, és felemelt a földről egy összetaposott feszületet. Érezte, sok munka vár még rá. Gondolatait a templom falain kívül felhangzó sortüzek sem szakították félbe.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr166052013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2014.04.19. 17:52:08

kiváló! kíváncsi vagyok, hogy a többiek mit fognak csinálni. :)
süti beállítások módosítása