The Cool List 2015

2015.12.27. 16:53

Akármennyire is ritkaságszámba mennek a bejegyzések manapság, az év végi cool lista most is éppolyan biztos, mint Thürmer Gyula május elsejei felszólalása. Mozgalmas évet zártunk politikában, sportban egyaránt, nem is okozott különösebb nehézséget 24 derék hölgyet és urat összeszedni, akik idén vitathatatlanul cool esztendőt zártak. A senki által nem ismert, semmitérő, naplopó úgynevezett cool bagázs hányingerkeltő  listája IDE KATTINTVA érhető el, akit viszont a valódi hősök érdekelnek, az nyugodtan görgessen lejjebb.

dzsudzsak_balazs.jpg
24. Dzsudzsák Balázs

Habár klubszinten továbbra sem találja magát Nyírlugos büszkesége, úgy gondoltam, mégiscsak igazságtalan lenne, ha nem kapna helyet a listán. Teljesítménye némiképp ingadozó, azonban a válogatottban félretette a kisasszony modorát, és szívvel lélekkel küzd, rászolgálva a csapatkapitányi címre. A csapatkapitány pedig karszalagot hord, akárcsak... Tudjátok ti.



20110408akosszily1.jpg23. Kovács Ákos
Talán feltűnt, hogy Dzsudzsák után három sort is kihagytam. Ennek oka, hogy biztosan beférjen ide Ákos hatalmas arca. A sztárallűrökkel igencsak megfertőzött énekes azonban továbbra is hallgathatóan jó zenét csinál, kurvaól néz ki, ráadásul nemrégiben a teljes liberális/feminista tábor ajvékolását is végig kellett hallgatnia, ami miatt alighanem úgy érezte magát, mint majom a ketrecben. 

10000.jpg22. Hiller István
Hiller István régóta a szívem csücske az MSZP-n belül, a cuki beszédhibás stílus pedig végtelenül bugyinedvesítő. A menthetetlenül töris Hiller Pista teszetosza látszata ellenére idén megragadta a tökeit, és védelmébe vette a határzárat. Így valószínűleg sosem fog bejutni Lendvai Ildikó bugyijába, de a tanár úr még ezt az áldozatot is vállalta. Riszpekt!

w-beke-istvan-hvim-64_b.jpg21. Beke István
A korábban tágabb körben ismeretlen Beke István neve év vége felé vált közismertté, bár alighanem ő sem tervezte ezt. A Secu által meghurcolt vármegyés ügye hatalmas felháborodást váltott ki, neve egységbe kovácsolta rendőrállami módszerekkel szembenállókat. De ahogy Wass Albert írja: a magyar olyan, mint a kovakő, akkor szikrázik, ha ütik!

nagy_fero.jpg20. Nagy Feró
A vén kecskére sok mindent lehet mondani. Elkurvult, eladta magát, stb. Ő ezeket a vádakat minden további nélkül vállalja, csak éppen szarik rájuk. Idén két koncertjén is voltam, öreg fejjel is kísérletezgető, életvidám, őszinte rocker maradt. És mint tudjuk, talán nincs hangja, de legalább ő a Nagy Feró.

hokivalogatott.jpg19. A magyar hokiválogatott
Őszinte leszek, egyáltalán nem vagyok képben a jégkoronggal, de idén a magyar hokisták feljutottak valahova, ami Óz szerint kb olyan nagy dolog, mint az EB-re kijutó focisták teljesítménye. Én pedig hiszek Óznak.

http-stat_24_hu-app-uploads-2015-11-nevtelen64-1024x576-1024x576.jpg18. Jeddi Árpád Levente
Ismét egy meghurcolt magyar a listán. Szegény Leventének megrándult párszor a keze munka közben, és ez már elég volt arra, hogy a liberálkommandó a fejét követelje. Ismeretterjesztő videója az észak-franciaországi vadvilágról márpedig hiánypótló dokumentum, bár munkahelyet nem, egy listás helyezést azért tudok adni neki.

138598_nemanja_nikolics.jpg17. Nikolics Nemanja
Idén vitathatatlanul Nikolics volt a góllövés atyja (és nem anyja, háhá!) Lengyelországban, és az év elején Magyarországon. Szerencsétlen gyerek már nem tud úgy labdához érni, hogy abból nem gól legyen valahogyan. Ha a válogatottban is ezt a formát hozta volna, bérelt helye lenne a dobogón, de a teljesítménye így is megsüvegelendő.

226716_100447613383679_5847216_n.jpg16. Jásku
Jásku talán az egyetlen ember a megyében, aki combok terén versenyezni tud velem, és ez már önmagában elismerésre méltó. Munkája és gazdasága mellett azonban még arra is volt idén ereje, hogy összehozzon egy trónörököst is. A kis József ráadásul nyilas lett, Isten éltesse!

800px-gyorgy_dragoman_portrait.jpg15. Dragomán György
Az elmúlt években egyre ívelt felfelé Dragomán csillaga, de 2015-ben valóságos dragománia tört ki Magyarországon (háhá!). Mindenhonnan az ő könyvei figyelnek le ránk, melyet kiváló kritikákat kapnak elismert szakértőktől, és el nem ismert Rózsiktól egyaránt. Csak így tovább!

00228854.jpeg14. Cseh László
Laza 3 európa-bajnoki arany, továbbá 1-1 világbajnoki arany, ezüst és bronz az idei éremtermése a mi Lacinknak. A magyar úszók félelmetes évet produkáltak, ebben pedig tevékeny részt vállalt Cseh László is. Kívánom neki, hogy jövőre Rioban is hasonló sikereket érjen el, és visszavonulása után növesszen egy igazi gyönyörű loboncot!

gyf.jpg13. Gyurcsány Ferenc
Egy, csak egy legény van talpon a vidéken! A magyar baloldal 2015-re kb Gyurcsány Ferencre szűkült. Elpusztíthatatlan figura, igazi ripacs, és egyben a magyar politikai élet legnagyobb trollja. Mióta a sötét gyurcsányizmus időszaka véget ért, Feri végre igazán ki tudott bontakozni, ezzel pedig nagyobb szolgálatot téve a jobboldalnak, mint gondolná. 2016-ra is csak azt kívánom, ami 2006 óta fel van írva a szekszárdi kórház épületére: Furcsány Nyerenc, hazudj még!

futsal_1.jpg12. A magyar futsalválogatott
Na futsalhoz egy fokkal jobban konyítok, mint jégkoronghoz, így mint az ország tisztességesebb része, én is figyelemmel követtem a válogatott menetelését, beleértve a románok elleni mérkőzés utolsó másfél másodpercét. Az azt követő ünneplés és Himnusz pedig meghatóbb volt, mint a legszívbemarkolóbb kiskutyás youtube-videó.

5909_copy_cp3_5738_1411_rig_lajos_1.jpg11. Rig Lajos
A Jásku által egyszerűen Sieg Lajosnak nevezett üvegember áttörte az üvegplafont (köszönet Török Gábornak a csodás megfogalmazásért), és bebizonyította, hogy a Jobbik igenis képes egyéni mandátum megszerzésére is. A mindig borvirágos orcájú képviselő úr nagyot nyert Tapolcán, ezen még az állítólagosan kifogásolható állítólagosan létező állítólagos tetoválása sem tudott változtatni.

27839_bode_daniel.jpg10. Böde Dániel
Böde Dániel 2015-ben valóságos mémgyárrá változott. Egymást érték a tőle származó vagy róla szóló poénok, az egyszerű, madocsai gyerek pedig a lehető legjobban kezelte ezeket. Feröer ellen nem kis gólt baszott a bálnavadászoknak, a norvégok elleni ipponját pedig szerintem mindenki legszívesebben végtelenített gifként nézné.

a9fa2ac97e7499ffb7b89a8d58f0386e.jpg9. Menyhárt Tamás
Hosszú idő után tért vissza a Cool-listára korunk legnagyobb képzőművésze, Menyhárt Tamás. Ja, hogy képzőművészt mondtam? Bocsánat, ugyanis Menyhárt Tamás már ZENÉSZ is, sokoldalúság terén tehát legfeljebb Gundel Takács Gábor vetekedhet vele. Produkcióját látva alighanem az Alma együttes helyét hamarosan Menyus veszi át, ugyanis 40 éves, és 20 évesnek néz ki. Így kell csinálni, ez a jó!

strock.jpg8. Bernd Storck
A kapitány nevében indokolatlan módon 2 magánhangzóra 9 mássalhangzó jut, ami minimum gyanús, de mégiscsak ő lett az az edző, akivel végre valahára kint vagyunk az EB-n! A 10 millió szövetségi kapitány országában nem egyszerű betölteni ezt a tisztséget, de ő mert pár merészet húzni (lásd Kleinheisler), és el kell ismerni, eddig bejött neki. Szóval hajrá Herr Kapitän, basszuk meg die Scwule Cristiano Ronaldo auch!

novak-elod.jpg7. Novák Előd
Előd volt a legelső, aki felkerül a listámra, sikerült ugyanis rögtön egy nagyon erős Rikárdózással nyitnia a 2015-ös évet, a szovjet emlékműnél való kis balhéjával pedig becsülettel zárta az esztendőt. Akármilyen kis seggdugasznak néz ki Novák, én egyre jobban kedvelem. Karakteres politikus, éles nyelvű felszólaló, aktív közéleti személyiség, gondos családapa, és még mindig az isteni Dúró Dórát kezelgeti! Létezik ennél szebb élet?

kiralygabor2.jpg6. Király Gábor
Szívem szerint a komplett magyar válogatottnak személyre szóló helyezést adtam volna a listámon, de közülük is számomra a csapat betonszilárdságú alapja volt szívemnek legkedvesebb, aki nem más, mint Király Gábor. Az elnyűhetetlen ember elnyűhetetlen mackónadrágjában 40 felé is olyan stabil teljesítményt nyújtott, ami még a Mennyei Bajnokságban is elismerést váltott ki. Annyi biztos, hogy Vasból ezek után még több fény jön, hála a több mint 100-szoros(!) válogatott hálóőrnek! (milyen modoros már ez a szó!)

10099973_58f93edc443fc5195d2d7cd6f45c1853_wm.jpg5. Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin
A világpolitika igencsak mozgalmas évet tudhat maga mögött, ebben pedig az egyik legfőbb szerepet az új orosz cár játszotta. A buziverő, autokrata ex-KGB-s magasról szarik a szankciókra és a rubel-árfolyamra, odacsap Szíriában és Donyeckben egyaránt, ráadásul idén még az elcseszett Nyugaton is szalonképesebbé vált. Nem csoda, hogy minden szláv leányzó róla álmodozik!

20141218hosszu-katinka-csaszarkomjadi-sportuszodaban6.jpg4. Hosszú Katinka
Hosszú Katinkára idén elfogytak a jelzők. Csak a rövidpályás EB-ről HÉT (!!!) aranyat hozott haza, szerintem jövőre Rioban már a férfiak között úszik, és már megcsinál a második helyezettnek egy csirkepaprikást, mire az eléri a medence szélét. Ország szíve, aranya, legjobb úszó Katinka!

26_nogradi_gyorgy.jpg3. Nógrádi György
2015. Az év, amikor Nógrádi György celeb lett. A lehengerlő stílusú tanár úrnak idén több szereplése volt, mint ahány vidéki haknija volt Bunyós Pityunak, és alighanem a minőségben is verte ez utóbbit. Népszerűségére jellemző, hogy az index és 444 zsidajai is rögtön betámadták, no de Kremnicki Mártonon kívül egyetlen normális gondolkodású ember sem ült fel ennek a karaktergyilkossági kísérletnek. Itt tartunk most.

orban2.jpeg2. Orbán Viktor
A RnR Szakosztály tiszteletbeli tagja hatalmas évet tudhat magáénak. Egyszerű kelet-európai uracskából a kontinens egyik legmeghatározóbb politikusává vált. A GYODA-t társaságunk 2015 legszebb szavának választotta, és hát kit érdekel Mészáros Lőrinc meg az ügynöklisták, amikor a Miniszterelnök Úr milliónyi szurtosképűtől védi meg hazánkat és egész Európát?

10660288_851008501596301_1747494088787170941_n.jpg1. Dárdai Pál
Mikor tavaly egy pesti kocsmában Vikinggel az oláhok elleni 1-1-es győzelmet ünnepeltük, megjegyeztük, hogy  az immáron borítékolható EB-re való kijutásunk Dárdai kinevezésével kezdődött. Ezt továbbra is fenntartom. A Kapitány indította el azt a kort, mely -nem vitás- a magyar foci újabb aranykorát fogja jelenteni. Emellett csodát tett a Herthánál, de hát neki már csak ez a szokása.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr878202492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása