bréking nyúúúúz!

2009.05.08. 19:32

hoppá, mit találtam ma mno.hu-n!

Elmaradhat idén a vizsgaidőszak
Budapest                             2009.05.08. 16:32
Vahl Tamás, a Bajnai-kormány újdonsült gazdasági minisztere ma délutáni sajtótájékoztatóján bejelentette, nagy valószínűséggel idén elmarad a vizsgaidőszak a magyar felsőoktatási intézményekben. A gazdasági szakember az államkassza hiányával indokolta a kormány lépését. Mint nyilatkozatában kifejtette, a vizsgaidőszak egy hónappal hosszabbítja meg az egyetemek működési idejét, melynek fenntartása tetemes összeget emészt el. Az új kormányrendelet értelmében azonban a magyarországi egyetemek és főiskolák legkésőbb május 15.-éig bezárnák kapuikat, melytől több 10 milliárd forintos megtakarítást remélnek a szakemberek. A hallgatók félév végi osztályzása az oktatók feladata lesz, az általuk megajánlott jegy kerül majd a leckekönyvekbe.
A tervezett rendelet heves vitákat váltott ki a parlamentben. Navracsics Tibor országgyűlési felszólalásában tudatos szellemi népírtásnak nevezte a törvényjavaslatot, valamint kijelentette, a magyar ifjúság taníttatása sosem képezheti alku, vagy üzlet tárgyát. Az SZDSZ kivételével a többi parlamenti párt is elitélően nyilatkozott a javaslatról, melyhez több civil szervezet, és felsőoktatási intézmények rektorai, dékánjai is csatlakoztak. Ezzel szemben a RnR szakosztály üdvözölte a kormány lépését, és szimpátiatüntetést kezdeményez Pécsett. A hely és az idő még kérdéses, de valószínűleg következő héten egy kocsmában tartják megmozdulásukat.
MTI
 

Szerző: Noked-Lee

1 komment

Címkék: álhír

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr511110418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lusta_ 2009.05.10. 13:07:36

Óóóóóó...ha már így alakult, úszni kell az árral, spontán tüntetést javaslok, mondjuk jövő hét szerdán, vagy csütörtökön, rajtaütés-szerű ivászattal kombinálva.
süti beállítások módosítása