Viking és a tudomány!

2010.08.01. 13:28

  A rézfaszú bagoly. Igen igen. A rézfaszú bagollyal ijesztgették elődeinket az ő elődeik (akik valójában a mi elődeink is, de nem Novák Elődeink). Például, tedd el a zoknidat kisfiam, mert különben elvisz a rézfaszú bagoly. Nade mi van akkor, ha valóban Elvis a rézfaszú bagoly?

 

E helyen jegyezném meg, hogy a jég fajsúlya alacsonyabb a víznél, pontosan 0,918, ezért a 10%-a mindig a víz felszínén úszik (amennyiben a víz a relatíve 1). Ennek megfelelően ki is tágul a, amikor megfagy. (Ezen a ponton mindenképpen ki kell térnem arra, hogy ha buborékos vizet fagyasztunk, akkor a buborék összemegy!!!)

Hogy jön ez ide? Egyszerű! Hamár a rézpénisznél tartottunk, ugye tudjuk, hogy a himbilimbi összemegy a k..vahideg vízben. A víz viszont tágul, mikor megfagy. Mivel a varázsvesszőben (a közhiedelemmel ellentétben) nem csont van, hanem vér, ezért egyértelműen megállapíthatom a tudomány teljes súlyával, hogy a vér nem válik vízzé!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr452190983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2010.08.01. 15:43:34

pffff, botrányosan fárasztó poszt, mintha a Rucska írta volna reggel 8kor egy átszenesezett és átkockult éjszaka után (ja, nem ő nem csinál ilyet, soha)!

Nokák Elődeink... pf... megyek is inkább szundítani!

Droid 2010.08.01. 16:33:09

Elismerésem Viking. A poszt elején még gyanakodtam, hogy valami fontos dolgot akarsz írni, de jól csőbe húztál. Mer nem:D

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2010.08.01. 17:10:28

Mint a magasröptű mentálhumor díszkzs-oké ja és amatőr biológus kell reagálnom erre a posztra.
Ha a bagoly elhullik akkor sincs veszve minden, hiszen a rézfaszú keres magának egy fát belerágja magát és abban addig élősködik amíg elég erőt nem gyűjt hozzá, hogy egy új bagolyra telepedjen. Ez azonban néha rosszul sikerül és a madárnak lerobban a feje(innen a Fő nix szó, amit a volgai németek mondtak a fejetlen madárról). Az elnevezés másik lehetséges története a magyar Székesfehérvár városához kötődik, itt a madár ugyanis addig röpködött X alakban fej nélkül, míg valaki megjegyezte: " fönn (az égen) x"
De mint a legenDÁKból is tudjuk, hogy román lesz a vége, a féreg olyan enzimeket termel mellyel a madár képes újranöveszteni a fejét, kivéve ha veszélyhelyzet van mert akkor a nagy fejetlenségben fejvesztve menekül.
A féreg tehát rátelepül a bagoly ágyékára és bár az állatban van némi ellenállás, az egyre növekvő feszültség miatt enged a betolakodó féregnek.
A rézfaszú bagoly védelmét az elektromosság látja el, mely a hasán található lyukból, villámszerűen tör elő és képes egyszerre egy tucat élőlény elpusztítására 5m sugarú körben. Ezt a szak(nem töri)nyelvben (k)öldöklésnek szokták nevezni. Egyelőre ennyit tudnék elmondani eről az izgalmas cimbiózisról, ha a továbbiakban lesz lehetőség és kéritek még bővebben is beszélek majd róla.
S ez a poszt miért magasröptű: a rézfaszú bagoly 10000m magasan is képes repülni

Noked-Lee 2010.08.01. 17:11:59

sándor, fantasztikus vagy!

Kiflee 2010.08.02. 23:06:33

nálunk rézfaszú bagó´egyébként.
Viking, ebbe nem lehet belekötni, logikus gondolatmenet, axiómákra épülő érvelés. szép!
@wertzui1987: majdnem sírtam.
süti beállítások módosítása