The Cool List 2011

2011.12.31. 14:05

Szakosztálytársak, és tisztelt olvasóközönség!
Idén is eljött az év vége, ami immáron egyet jelent a Kúl Listám nyilvánosságra hozásával. Mint az ismeretes, ez a cool-faszság valami elmebeteg liberális lista, ahol rendre koszos hippiket, és füves művészeket választanak meg a legmenőbbnek (minő meglepetés, idén felkerült karsay dorottya is!). Ezzel szemben áll az én listám, mely bemutatja, kik voltak számomra a legkúlabbak 2011-ben. Íme:
 

24. Szaniszló Ferenc
Bár idén már nem foglalkoztuk annyit az öreggel, mint tavaly, szépen tagolt stílusát is csak ritkán elevenítettük fel- Azonban volt szerencsém látni a december 23-ai Világpanorámát, amiben olyan káprázatos hidegvérrel, olyan feddhetetlen logikával ekézi a románokat, szlovákokat és szerbeket, hogy nem lehetett kétséges: ott a helye az idei listán is.

23. Király András
Listánk következő helyezettje is előkelőbb helyen állt tavaly, de hát kegyetlen az élet: Andrásunkat a ballib média úgy medarálta, hogy még mindig nem állt talpra. Hogy mégis felkerült a helyezettek közé, az prófétai jóslatának köszönheti: a görög munkamorált látva évekkel előre megjövendőlte a Hellász válságát. Gazdasági látnok, nem vitás.

22. Giró Szász András
A szóvivők gyöngyének karrierje igencsak felívelt 2011-ben. Szinte nem volt olyan híradó (legyen szó RTL klubról, vagy N1-ről), melyben ne mutatták volna a lazán borotválatlanul hayott, mégis megnyugtató ábrázatát. Nevében ráadásul egy népszerű gyorskaja is el van rejtve, kúl!

21. Raffay Ernő
Több Raffayt, kevesebb Ormost! Ez kellene legyen a 2012-es év történészi mottója, ugyanis az öreg Ernő idén már második könyvét jelentette meg szabadkőművesség témakörben, egyik ráadásul a 'Háború a katolikus egyház ellen' alcímet viseli. Mindenképp szimpatikus!

20. Bajzát Péter
A PMFC aranylábúja igazából egyetlen meccs miatt került fel a 24-es listára; ez pedig a Vasas elleni 5:1 volt, melyet volt szerencsénk élőben látni. Péterünk valóságos sporttörténelmet írt, ugyanis a Pécs öt góljából ötöt lőtt. Az NB1-ben tizenéve nem volt ilyen teljesítmény, így Bajzát helye a listán szinte kötelező. Haj! Rá! Pécs! Hajrá Pécs!

19. Kozsó
Az örök szomorú szamuráj tavaly is szerepelt a listán, és bizony idén is tett érte. Mint ismeretes, nagy bulit csinált TEF-en, ahol azt is bevallotta, hogy az agyvérzéséből nekünk köszönhetően épült fel, hiszen annyi energiát, és szeretetet kapott tőlünk. Majd mindezt megfejelte azzal, hogy összejött a nála 10? 20? 30? nagyon sok évvel fiatalabb "énekesnőjével", aki biztosan nem volt korábban rúdtáncos. Ha ez nem kúl, akkor semmi.

18. Gubík László
Talán ez a név kevésbé ismert a listán. Nos, ő az a fiatal, aki elsőként igényelte a magyar állampolgárságot a Felvidéken, tudván azt is, milyen következményekkel jár majd ez. Bátorságáért, rendíthetetlenségéért mindenképp érdemel egy helyezést.

17. Dörner György
Az Új Színház körüli botrányok kapcsán mindenki megismerhette Dörner György nevét, aki igaz magyarként állt a liberális viharban. Bruce Willis magyar hangja, a 'Nem nyugszunk bele' legjobb szavalója, Csurka István jóbarátja, az Új Színház igazgatója. Kúl.

16. Vasi
Mindannyiunk imádott Dulifulija ugyan rontott tavalyi helyezésén, ez csak és kizárólag annak köszönhető, hogy nem tudta, hogy Kaposváron már megszűnt a cukorgyár, sőt, még azt sem, hogy hol koronázták az Árpád-házi királyokat. De ezzel együtt is imádnivaló vakarcs, csak így tovább!

15. Pörzse Sándor
Az idén ősszel nagyon rákaptunk a Barikádra, és ebben bizony nagy szerepe van a sármőr főszerkesztőnek, aki annyira remek munkát végzett az idén, hogy még egy neves hetilap címlapjára is felkerült! Bár korábbi jóslatom (hogy összejön Dúró Dórával) eddig nem teljesült, talán majd jövőre. Adjon az isten kúl jövőt!

14. Paksi Endre
A magyar metál egyik elpusztíthatatlan ikonja idén is téma maradt társaságunkban. Endre ráadásul lefogyott, és az általam nyáron elolvasott krimije is jókora lökést adott a kúl-faktorához. Az acélszív tehát valóban soha nem áll meg, sőt, a pokolnál is hangosabban ver!

13. Budaházy György
A magyar belpolitika egyik jeles eseménye volt az idén, hogy az évek óta előzetesben csücsülő Budaházyt végre hazaengedték háziőrizetbe. Gyuri pedig azóta újra belevetette magát a közéltbe, még egy neves hetilap címlapjára is felkerült! Bár a feje és a hangja még mindig elképesztően buta, írásban egész jó gondolatokat tud összehozni. Hajrá!

12. Belkovics Róbert
Bár a felvételei régiek, mi csak idén fedeztük fel. A telefonbetyárkodás koronázatlan királya elmebeteg módon képes hülyíteni az embereket, és egyszerűen nem létezik jobb móka, mint másnaposan az ő faszságait hallgatni. Hollók. Hollók vannak?

11. Néveri Ferenc Igor
A -sajnos már megszűnt- Nemzeti 1 televízió végtelenül jóképű hírolvasója mindenképp helyet követel magának ezen a listán. Az április 20-ai adás különösen ütősre sikeredett, de Igor laza félmosolya a többi híradásnál is jelezte, nem túl objektíven áll a hírekhez. Reméljük, még látjuk 2012-ben is.

10. Rudolf Gergely
A magyar válogatott számára kicsit felemásra sikerült ugyan a 2011-es év, Rudolf számára azonban egyértelmű sikertörténet volt. Halomra lődöste a (szép és fontos) gólokat, és gyönyörű gólpasszokkal szolgálta ki a társakat. Kívánunk 2012-re egy kúl klubcsapatot, amivel aztán határ a csillagos ég!

9. V. L.
Sajnos már csak megkésve ismertük fel korábbi tanárunk nagyságát, mikor már nem tanított minket az ókori Görögország rejtelmeire. No nem Thuküdidész lefordítására gondolok, hanem sokkal inkább a zsigerből jövő hímsovinizmusra, no meg antikommunizmusra. Igazi hérosz, és aranyköpésgyáros. Mert valóban. Mit ér a nő a férje nélkül?

8. Kalapács József
Tavaly még lemaradt a listáról, idén már nem tudtam nem figyelembe venni azt a belülről eredő ősmetált, ami szinte körberagyogja ezt a hol gyönyörű, hol szörnyen öreg rockerembert. Bár valószínűleg már nem sosem lesz olyan szép, mint a Fagyott világ-ban, vagy a Metál az ész-ben, de most is szét van gyúrva, és Jobbik megemlékezésen zenélget, ami alap, hogy kúl.

7. Képíró Sándor
A per ideje alatt már világossá vált bennem, hogy az öreg csendőrszázados helyet kap a listán, akkor még nem tudtam, hogy ez az elismerés sajnos posztumusz díj lesz. Képírónak azonban így is szeretném elismerésemet kifejezni. Hiszen mi is szeretjük a Magyar Királyi Csendőrséget.

6. Csurka István
Az elnyűhetetlen exíró nagyot lépett előre mind a kúl-listán, mind a szakmai életben 2011-ben. Személy szerint alig várom a várom a színdarabjait az Új Színházban. Ha hasonló hangvételűek lesznek, mint a Magyar Fórumban megjelent -valóságtól teljesen elrugaszkodott- cikkei, remek szórakozásnak nézhetünk elébe. Csak nehogy addig megpuccsolják az Orbánt.

5. Molnár F. Árpád
Még tavasszal találtam rá erre a kétségkívül elmeháborodott figurára, azóta pedig megvan a napi röhögés-adagom. Nehéz kijelenteni, mi a viccesebb. A mindenre kiterjedő összeesküvéselméletei, a harcos kiállása orbánpatkánnyal szemben, vagy az, hogy zokniszandálban pózolva képes elhitetni egy féltucatnyi félkegyelművel, hogy tényleg ő az ellenállás utolsó bástyája. Hihetetlen alak.

4. Szíjjártó Péter
Bizonyára sokan vannak, akik Szíjjártó Pétert egy egyszerű Fidelitas-os klónnak, egy büdös nagy nímandnak tartják, és igazuk van de tévednek. Péter valójában egy hatalmas bábjátékos, zsinóron rángatja a teljes Fidesz frakciót, szürke eminenciásként terelgeti magát az Orbánt is. Hatalmas elme, kőkemény ellenfél. Valójában tőle szart be az IMF.

3. Ismeretlen antiszemita
Bármily fájó, a lista bronzérmesének még a nevét se tudom. Egy index-videóban szereplő bácsiról van szó, aki gyönyörűen levezeti, hogy a devizaválságért a felelős "a Párt, a kommunisták, és a liberálisok! Főleg a liberálisok! A liberális bankemberek...nem akarom mondani, hogy zsidók". Szavai szállóigévé váltak, ő maga pedig ikonná. Tökéletes nagypapa-alkat.

2. Burzsoá Nyugdíjasok
Mint oly sokszor, ez esetben is túl későn ismertük fel a művészeti nagyságot. A Burzsoá Nyugdíjasok ugyan már feloszlott, számaik azonban halhatatlanok. Mikor a 'Bunkó pestiek' vagy a 'Hajtóvadászat öregekre' című számukat hallgatom, úgy érzem, mintha szívem legmélyéről szólnának az aranytorkú énekesek. Köszönjük az élményt!

1. Mucsi Zoltán
Végezetül az ember, aki talán a legnagyobb hatással volt ránk az elmúlt évben. Ő az, aki szitokszóvá minősítette a 'román' jelzőt, és aki a káromkodást oly hitelességgel, oly könnyed változatossággal míveli, amihez hasonlót kevés ember tud csak ebben az országban. Akinek nem tetszik, annak meg a drótos tót kurva anyját!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr493509467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2011.12.31. 15:40:27

vártam már nagyon a listát, jól lefedi az elmúlt egy évet! "neves hetilap címlapja" :D

gabesz7004 2011.12.31. 16:06:28

Jó kis lista, de Vasit tessék előrébb tenni, ugyanis NEM SZŰNT MEG Kaposváron a Cukorgyár!!! És tessék Pozsonyi Ádámot olvasni! BUborÉK!

Noked-Lee 2012.01.01. 10:49:18

@gabesz7004: na persze, jó hogy nem azt mondod, hogy az árpád-házi királyokat nem dunaújvárosban koronázták!

gabesz7004 2012.01.01. 12:36:59

@Noked-Lee: :D Az biztos hogy Székesfehérváron nem! :D Buzi Vidi!

Luusta 2012.01.01. 20:44:27

Búék minden R'n'R-nek!! A lista remek lett. Úgy néz ki, most harmadikán, vagy negyedikén megyek Pécsre, egy 2-3 napra. Lenn lesz mindenki?

Noked-Lee 2012.01.01. 21:09:43

@Luusta: a társaságot ismerve nem biztos, de aki jófej, az ott lesz!

A csodálatos Óz 2012.01.02. 21:26:13

@Noked-Lee: "Ez azért erős mondat volt" (Sztálinvárosban?)!

Noked-Lee 2012.01.02. 22:23:49

@A csodálatos Óz: így van. legújabb kutatások szerint magyarország MINDEN egyes településén koronáztak már királyt, kivéve székesfehérváron.

Jamal_Fraser 2012.01.03. 06:30:29

@Noked-Lee: és a szentkirályokat külön a dunaújvárosi székesegyház-bazilikában, az óváros szívében!

A csodálatos Óz 2012.01.03. 09:39:16

Én úgy hallottam, hogy csak Rákosit és Kádárt koronázták Sztálinvárosban, meg azt, hogy azokat a királyokat, akiket Budán koronáztak, megfosztanak királyi címüktől (Mátyás, stb...), mert ők okozták Trianont!

Noked-Lee 2012.01.03. 12:02:16

@A csodálatos Óz: szerintem trianonért a felelős a párt, a kommunisták, és a liberálisok! főleg a liberálisok! a bankemberek... nem akarom mondani, hogy zsidók.

gabesz7004 2012.01.03. 21:07:31

@Noked-Lee: A zsidók? Ők már hogy lennének, hisz ők mindig csak áldozatok! Trianonban is legalább hat, de inkább hétmillió zsidót csatoltak el és irtottak ki!
süti beállítások módosítása