The Cool List 2017

2018.01.19. 23:11

Tudom-tudom, megcsúsztam vele...
Rohan az idő, egészen elképesztő, hogy 8. éve csinálok cool listát. A menetrendet ennélfogva már biztosan mind ismeritek, elmondom, hogy mennyire gyomorforgató az eredeti lista, ezzel szemben mennyire király az enyém. Most sincs ez másképp, szóval csapjunk is bele a tojásos-csirkemájas lecsóba!




dardaipalko.jpg24. Dárdai Pál
Dárdai Pál népszerűsége a magyar szurkolók körében töretlen, azt hiszem mindenki mihamarabb a magyar válogatottban szeretné látni. Na de most az ifjabb vagy idősebb Dárdairól beszélek? Hát természetesen mindkettőről, a coolság a DNS-ükbe van kódolva!

butahazy.jpg23. Budaházy György
Időtlen idők óta tart Budaházy kálváriája, végeláthatatlan bírósági perek nehezítik a nemzeti radikalizmus ikonszerű alakjának életét, de néha legalább 1-2 kisebb győzelemre is sor kerül. Idén kiengedték az előzetesből, és ejtették az egyik vádpontot is ellene. Reméljük György ezúttal is legyőzi a cionista sárkányt! A jelszó 2018-ban is: Szabadságot Budaházynak!

urban.jpg22. Urbán Flórián
Az egyik utolsó klasszikus hótbunkó focista idén bemutatta, hogy olyan jól ismeri a betűket, hogy még könyvet is tud írni! A kiragadott idézetek alapján nem is akármilyet, simán elmegy Kamaszharc Karamazov testvérek szintűnek. Ezen kívül pedig újabb bizonyítékát adta a magyar foci elképesztő korhadtságának. Mert bizony ilyen az az Urbán, aki nem csak szeret, de tud is cool lenni! (nézzétek azokat a vérben forgó szemeket!!!)

kaba_t.jpeg21. Kabát Péter
Azt mondtam Urbánra, hogy az EGYIK utolsó klasszikus hótbunkó focista? Nos ez azért volt, mert Kabát meg a másik utolsó klasszikus hótbunkó focista! Mivel is tudná ezt jobban bizonyítani, minthogy otthagyja a focit egy szaros TV-vetélkedőért. Kabát Péter immáron a gólok, a dzsungel és a coolság királya is!

szoboszlai.jpg20. Szoboszlai Dominik
Szoktuk emlegetni, hogy milyen durva lesz már, ha 2018-ban megjelennek olyan pornósok, akik már az új évezredben születtek. Hát az is durva lesz, ha 2000-ben született focista ontja majd a gólokat a nagy válogatottban, márpedig Dominiknek/Dominiknak (ilyen buzi nevet már!) minden esélye megvan erre 2017-es teljesítménye alapján!

20170428stadler-jozsef-akaszto3.jpg19. Stadler József
Sajnos posztumusz elismerés következik a listán. Ahogy Józsi bácsi fogalmazott, őt azért börtönözték be, amiért ma kitüntetéseket adnak. Megmosolyogtató energiával próbálta végigvinni a harcát, egyben pedig megmutatta, hogy fog kinézni a felcsúti stadion V.u. 10-ben.

szanyi_tibor.jpg18. Szanyi Tibor
Bevallom őszintén, ha lelőnek se gondoltam volna, hogy egyszer Szanyi Tibor azért kerül fel a cool-listára, mert annyira JÓZAN volt!!! De Demcsák Zsuzsa mellett ez a meggyötört májú őskomcsi volt az összeszedettség mintaképe! Talán van kiút az alkoholizmus bugyraiból, és nyom egy „száraz 2018-at”? Jövőre megtudjuk!

gulyas_marton.jpg17. Gulyás Márton
Bár a nagypolitikai esélyeinél csak a nadrágai szűkebbek, Gulyás Márton azért húzott pár merészet 2017-ben. Tüntetés Ásotthalmán Dart Vader maszkban? Feltétel nélküli alapjövedelem? Nem tudom, melyik a nagyobb baromság, de ez az izgő-mozgó kis nyominger mindkettőben kivette a részét. Esküszöm tisztelem az aktivitását a kis kígyóvállúnak. (copyright: Bayer „Lovagkereszt” Zsolt)

fa.jpg16. Fa Nándor
Bár a nagyon rövid vezetéknevű emberek nekem mindig kicsit zsidógyanúsak (ráadásul régi magyar keresztnév? mit akar vajon kompenzálni??), a teljesítmény előtt meg kell lengetnem Kossuth-kalapomat. Kismillió évesen is bebizonyította, hogy a magyar igenis hajós nép, és a világtengeren a helye! Navigare necesse est!

nagyv.jpg15. Nagy Viktor
Nem, nem az Orbánra gondolok. Ez a Viktor ugyanis jobban vigyázott a kapura, mint a Miniszterelnök Úr, és egészen fantasztikus formában védett a világbajnokságon. Alig-alig engedett be illegális látogatót a hálóba, nem rajta múlt, hogy csak –kissé keserűen csillogó- ezüst lett a vége.

csepella-oliver.jpg14. Csepella Olivér
Végre, végre, végre! Elkészült, és karácsonyra meg is kaptam a Nyugat+Zombik várva várt kötetét! Hosszú munka eredményeképp végre átlapozhattam a teljesen elborult (mégis alaposan átgondolt) házasítását a szépirodalomnak, és a trash-nek. Mintha a hamburgerbucik közé Wellington-bélszínt dobtunk volna, de a végeredmény mégis isteni!

70kjllna35cv16ejgs.jpeg13. Vona Gábor
Azt hiszem kijelenthetjük, hogy mára Vona maradt az egy, csak egy legény a gáton. Gyönyörűen osztotta tavaly Vityát a parlamentben, meg is lett az eredménye persze. És bár egy teljes vizslakölyök-falka sem tudna reális esélyt teremteni 2018-ra, a kiállása a nemzeti Kádárral szemben így is listát érdemlő.

dobrosi.jpg12. Döbrösi Laura
Nem tudod, hogy ki ő? Aztán megnézted a képet? Most már érted? Na ugye. Halálosan aranyos lány, akit ha megdugnál utána bűntudatod lenne, amiért bemocskoltál egy ilyen angyali szépséget. Ráadásul remekül alakított a Félvilágban és az Aranyéletben is, alig várom az új évadot, elsősorban miatta! <3

stumpf_2.jpg11. Stumpf András
Puzsér Róbert mellett számomra Stumpf András a független gondolkodó megtestesülője. Egy ember, aki az elvek és a józan ész mentén gondolkodik, legyen szó migri-népszavazásról, vagy idén a NOlimpia-kampányról. A Mandiner-kommentelők által degradálóan csak Andriskának szólított publicista 2017-ben is az oldal legszínvonalasabb cikkeit szolgáltatta.

2641032_ba40ba14bd8245bad755c3e0b8523c03_x.jpg10. Plankó Gergő
Plankó a szemünk láttára nőtt fel, kicsit olyan, mintha a mi gyermekünk is lenne, bár talán idősebb nálunk, mindegy is. Idétlenkedő hülyegyerekből lassan újságíró lett, aki a kihalófélben lévő műfaj (nevezetesen tényfeltárás) témakörében is tud már alkotni. Könnyed stílusával, bájosan szexi kisugárzásával tuti minden bölcsészsunát (és ráadásnak engem!) is megkaphatna!

ungar.jpg9. Ungár Péter
Amikor kipattant a nyári Ungár-botrány, társaságunk egy emberként sóhajtott fel: Istenem, mekkora tahó! Mennyire beillene a mi társaságunkba! Ungár Péter ugyanis tökéletes mintapéldánya a Jamal által megfogalmazott kultúrtahó kategóriának, csak még emellé gecigazdag is. Azt hiszem mindannyiunk nevében beszélek, mikor azt mondom: mind szeretnénk egy kicsit Ungár Péterek lenni!

kozma.jpg8. Kozma Dominik
Talán nem tévedek, ha azt mondom: Dominik volt a Hosszú Katinkát elhomályosító igazi sztárja a világbajnokságnak. Bár én az ő helyében még egy kicsit gyorsabban úsztam volna, és akkor aranyérmet nyerek, de nyilatkozatait aligha tudtam volna überelni, ha ezer évig élek, akkor sem. Az biztos, hogy van valami a gatyájában, ami mellé berakhatja a listás helyezését is!

nagyvizit-grecso-krisztiannal_40.jpg7. Grecsó Krisztián
Idén nagyon rákaptam a minden mondatában zamatosra formált Grecsó-regényekre, novellákra, amik oly szépen írják le a reménytelenül magyar békési létet, hogy úgy érzem, pontosan tudom, milyen a Viharsarokban élni! A szekszárdi szüretin remek élmény volt hallgatni, és új novelláskötete is jelent meg idén. További 30 év napsütést cool listás helyezést!

niko2.jpg6. Nikolics Nemanja
Tavaly nehéz volt megállni, hogy a 24-es listából ne foglaljon el 10 helyet legalább a magyar válogatott. Most nehéz volt találni egy-két fodballistát, aki megérdemelné a helyet, de Nigólics kétségkívül közéjük tartozik. Végre normális helyen játszik, meg is van az eredménye! Meglesz ez a 2020-as EB, vitának helye nincs (bár a labda gömbölyű, a fociban bármi megtörténhet!).

1200373_screen-shot-2017-03-28-at-202014.jpg5. Hujber Ferenc
A „Jézus egy színész volt” produkciót mindenki látta, de én szerencsére azóta fb-aktivitását is követem a Művész Úrnak. Tökéletes szekunder-szégyenérzetet és örök kétséget okoz az olvasgatása. Ez vajon tényleg ápolásra szorul, vagy gecinagy troll? Bárhogy is legyen, ő korának Stohl Andrása!

nevtelen333.png4. Muszti
Valahol sejthető volt, hogy a kézzel fogható aranytahó díj egyeseket erősen fog motiválni abba, hogy megváljanak szemérmességük utolsó szilánkjaitól, és nagyot dagonyázzanak a tahóság felszabadító mocsarában. Musztira idén elfogytak a jelzők. Csak a Buzványos 5 napjával kiérdemelt egy életműdíjat. Na meg egy Cool-lista helyet.

cfc0eab44b4da9f571f146e3302bd226.jpeg3. Simicska Lajos
A G-nap után nehéz volt tovább emelnie a tétet Lajosnak, erre mit olvasok egyik reggel? Bebaszva plakátokra fújkál a milliárdos. Totálisan megkattant az öreg, de hát ennek csak örülhetünk. Hordótestét lassan össze lehet téveszteni a MAHIR egy oszlopával, csak utóbbi kevésbé labilis. Hajrá Lajos, nyomd meg 2018-at is!!!

17770994_12c37453a420f2aecda221410941162f_wm.jpg2.  Bencze Péter
Talán nem túlzok, ha azt mondom, toronymagasan 2017 legjobb videója fűződik a nevéhez. Egyszerűen minden tökéletes. A tökéletesen fátyolos tekintet, az összefüggéstelen beszéd, a népszopás, és a döbbenet a stúdióban, no meg a másnapi kínos magyarázkodás. Bencze Péter korunk Adyja, aki mindennél sűrűbben mutatta meg, milyen is ma magyarnak lenni!

puzser.jpeg1. Puzsér Róbert
A Sznobjektívet már tavalyi listámban is agyba-főbe dicsértem, 2017-ben viszont igazán kiforrta magát a műfaj. Ízekre szedte benne a gender-kurzust, ismét elfikázta a Hooliganset, és persze mondott egy csomó dolgot, amivel meg nem értettem egyet. Mert ha –számomra- hülyeségeket is mond, Puzsér Róbertnak önálló gondolatai vannak! Mégis hány közéleti szereplő mondhatja ezt el magáról? Csak így tovább Robi, kulturált 2018-at kívánok neked!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr2413535995

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása