A Fidesz fiatalgyűlölő politikája eddig is ismert volt, az örök szabadságharcos pedig most épp a CEU-t pécézte ki magának. Ami persze egy szar, de önmagában ez nem ad okot arra, hogy ellehetetlenítsék. A Magyar Időket sem tiltják be, pedig az is egy fostenger. A messiásváró baloldalon (ahol az új Krisztust mindig a "romlatlan" civil szférából várják) így borítékolható volt a nagy hőzöngés, és valóban: szép nagy (számháborúba most nem mennék bele, mert kurvára mindegy, hogy 20 ezer, vagy 80 ezer ember volt ott) tömegtüntetések jöttek létre. Na de miért tökéletesen veszélytelenek ezek Orbán Viktorra, és főképp: miért olyan bénák, hogy az ember már attól kínosan érzi magát, hogy nézi a videókat? 2006-ban még fiatal naiv lélekkel elhihettük, hogy új 56 zajlik a szemünk előtt, most ennek a látszata sincs meg, marad az izzadságszagú próbálkozás.

1. Mindig ugyanazok
Akármekkora tüntetést hoznak össze, és ezt akármennyivel növeli meg a 444 szerkesztősége, lássuk be: pontosan ugyanazok az arcok vannak az utcán, mint az egyetemista-tüntetéseken, meg még anno a Milla-megmozdulásokon. Talán a netadós meg egy picit a tanáros tüntetések voltak azok, amik átlépték a hagyományos törésvonalakat, de akármilyen idióta is a kormány tisztességes jobbos nem keveredne ezekhez az arcokhoz. A sorok közt felbukkanó Kunhalmi Ágnes és Molnár Gyula meg ismét tökéletesen dörgölőzik hozzá egy népszerű ügyhöz. (apropó: hol van Gyurcsány Ferenc???) Bármilyen csillogó szemű, tiszta lelkű fiatalokat vizionáljon tehát a liberális oldal, alapjában marad ugyanaz a reménytelenül pesti közeg, a klónozott Gulyás Mártonok.

2. Hippikarnevál
Bár munkálkodik némi düh a libsikben, betegesen pacifista lelkük csak úgy marad egyensúlyban, hogyha azért a tüntetés is vicceskedve, jópofizva megy le. És ha véget érnek a beszédek, leülünk a földre gitározni és énekelni. Ezzel persze tökéletesen azt kommunikálva, hogy milyen kurva jól érezzük magunkat. Ha tényleg szar a helyzet, akkor nincs táncikálás, társasjátékozás, piknikezés, meg technósított bajszos szar. Így viszont a kényszeres jófejkedés pont az élét veszi el az egésznek.

3. Komolyan vehetetlen eszközök
Kezdjük a jelképekkel. A szórványos magyar zászlók mellett ott vannak a balos tüntetések obligát kellékei, az EU-s zászlók. Olyannyira, hogy az elmúlt napok "legfelemelőbb", "legkatartikusabb" eseménye az volt, mikor kitűzték azt a Rádió épületére. Ugye tudják ezek a majmok, hogy az EU egy KIBASZOTT GAZDASÁGI SZERVEZET??? Nincs mögötte értékrend, nincs mögötte eszme, csak haszon és érdek. Ezzel persze nincs baj, de kezeljük már a helyén. A buzizászlót meg inkább nem kommentálnám.

4. A legnagyobb bűn
Számomra a kígyóvállúak (köszönöm a főtahó Bayer Zsoltnak a kifejezést) legnagyobb bűne egyértelműen a szurkolói rigmusok eltorzítása. A Napnál világosabban látszik, hogy azok, akik tavaly júniusban az EB alatt életükben először válogatott meccseket láttak, most használni akarják a megszerzett tudást. Pedig bizony az "aki ugrál, demokrata" szánalmas rigmusának őse valamikor a "ki nem ugrál, BÜDÖS ROMÁN!!!"volt, már Árpád apánk is ezt skandálva ugrándozott be a Kárpát-medencébe. Már az "aki ugrál, büszke magyar" változat is kicsit túl libsi nekem, de a még toleránsabbra történő átkonvertálás ügyét szerintem már Hágában kéne tárgyalni.

Biztos lehetne még okokat gyűjteni, de azt hiszem a fent említettek is elegek arra, hogy a NER-nek ne legyen komoly félnivalója. Pláne hogyha Bayer Zsolt ígéretéhez híven összehoz egy újabb békemenetet, ahol a Fidesz harcinyuggerei lerendezik a dolgot a hippibalfaszokkal. Én már csak egy kávét kérek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr9512423853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2018.01.10. 19:41:42

Azért valahol szerintem mégsem az ördögtől való ötlet megkapargatni egy olyan kommunistakeltetőt, ahol használható szakmai tudás helyett naiv fiatalok raklapjainak agyát mossák át mindenféle életellenes szarsággal.
süti beállítások módosítása