Beszéljünk a fociról!

2009.06.30. 12:33

Kedves Szakosztály!

    Úgy döntöttem írok egy bejegyzést. Egy olyan témát választottam, ami közel áll a szívemhez, és ami bennünk is közös (hasonlóan a sörhöz, Szeneshez, politizáláshoz, Kárpátokhoz és 2. világháborúhoz). Ez a téma pedig a foci! Na nem úgy általánosságban, hiszen az túl bő lenne, egészen brux öngóljától, Levi és Bernáth általam való többszöri felrúgásán át, Lusta_ reflexein át egyenesen az MU szánalmas vergődéséig a Barcelona ellen.

    Szeretnék megemlékezni pár csillagról, akik idén hagyták abba az aktív labdarúgást, és akik nagyon sok örömet (sörömet.. hahaha), vidámságot okoztak nekünk, sokszor ittunk miattuk többek között a Hangulat nevű vendéglátóipari egységben (már amikor működött a tv).

    Pavel Nedved, Paolo Maldini, Luis Figo

    Paolo Maldini: A világklasszis védő a napokban múlt el 41 éves. Igazhitű juventusosként is el kell ismernem kiváló képességeit, sportemberi nagyságát. Ő már akkor játszott az AC Milan felőtt csapatában, mikor mi még meg sem születtünk (még én sem!!!). Nagy szerencsétlensége hogy egész pályáját egy ilyen proletár klubban kellett eltöltenie. Valahogy mégis sikerült neki 5 bajnokok ligája győzelmet, 7 olasz banoki és 1 olasz kupaelsőséget összekaparnia, mindezt 902 mérkőzésen (már-már olyan magasságokba emelkedik mint Kuttor Attila). Emellett 126-szoros olasz válogatott. Pályája végén elismerte, hogy egy örök álma valószínűleg már nem teljesülhet be, ugyanis Maldini még sosem nyert magyar bajnoki címet!!!!

    Luis Figo: A 37 éves portugál aranylabdás középpályás a portugál aranygeneráció egyik kiemelkedő alakja volt. Pályafutását a Sporting Lissabon-ban kezdte, onnan 1995-ben távozott a katalán Barcelona-hoz. A szabadságharcos klubtól 2000-ben tette át a székhelyét a nyíltan francoista és királypárti Real Madridhoz. Ezzel a pálfordulással nem lett népszerű a katalán fővárosban, voltak konfliktusai egy-egy el classico alkalmával. Ki ne emlékezne a pályára repülő rothadó disznófejre, amit egy katalán hentes címezett egykori kedvencének? Bajnoki címmel és bajnokok ligája győzelemmel a zsebében állt tovább 2005-ben, és egyben éltete legnagyobb hibájá követte el, amikor pályafutása végén a szánalmas és unszimpatikus inter együttesébe szerződött. De miért nem a Ferencvárosba??? 127-szeres portugál válogatott, 32 góllal, ezzel a teljesítményével olyan klasszis játékosokat utasított maga mögé, mint Illés Béla (igen igen , a legnagyobb király...), aki 64 magyar válogatott meccsen 15 gólt rúgott.

    PAVEL NEDVED: A cseh aranylabdás középpályás az egyetlen az imént felsorolt labdarúgók közül, aki tudja, milyen egy igazán nagy, erős, patinás és győztes csapatban játszani. A cseh fúria - ahogy a szurkolók becézték- Csehorszgban, a Dukla Praha-ban, majd a Sparta Prahaban játszott. 1996-ban a kiváló hagyományokkal és múlttal rendelkező Lazio együtteséhez került, ahol nagy szolidaritással, elfogadással és filoszemitizmussal fogadták (mint mindenkit, hiszen nem azért kivételeztek vele, mert úgy néz ki mint egy árja). 2001-ben elfogadta a Juventus ajánlatát, hogy pótolja a távozó és hanyatló Zinedine Zidane-t, amit tökéletesen meg is tett. Nedved a szurkolók kedvence lett, egy igazi szimbólum. A Juve-val 5 bajnoki címet nyert, 244 mérkőzésen 51 gólt rúgott. 1994 és 2006 között cseh válogatott 18 góllal. Soha nem fogjuk elfelejteni lobogó aranyszőke haját, ahogy a B-közép felé rohant gólja után, amit a Real Madridnak rúgott 2003-ban a bl-elődöntőben. (ezzel a góllal kezdődött meg a Real mai napig tartó hanyatlása)

    Szomorúan kell megállapítanunk, hogy a világ futballja szegényebb lett. Reméljük, hogy a kiváló magyar fiatalok majd pótolni tudják ezeket a klasszisokat (pl. úgy hogy elverjük a románokat meg a svédeket meg a potugálokat a faszba!!!)

    A bejegyzés trackback címe:

    https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr631217628

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Noked-Lee 2009.07.01. 12:07:35

    "Soha nem fogjuk elfelejteni lobogó aranyszőke haját"
    no meg persze tekintetét, ahogy két szemével egyszerre 3 felé nézett...:)
    amúgy jó, és persze rendkívül objektív írás, kellett már egy ilyen! alig várom az öngólos postot :) (bár a '09es bl döntőt kevésbé)

    A csodálatos Óz 2009.10.01. 09:55:58

    Ezt már valószínűleg senki nem fogja elolvasni, de sajnos én csak most jutottam el ezen bejegyzés elolvasásáig. A tisztelet mellett a tárgyilagosság kedvéért azzért megemlíteném, hogy szegény Nedved Seria B-s bajnoki címmel is rendelkezik, ami az olasz futball szégyene!

    Jamal_Fraser 2009.10.01. 10:54:14

    Elolvassuk. De basszus Óz van net a kollégiumban, faszér nem veszed a fáradságot, hogy legalább hetente elolvasgasd a posztokat????
süti beállítások módosítása