A koldus dermedten nézte a bástyára kilépő alakot. Ez ő lenne? A császár? Bár aranypénzeken ritkán nézhette meg uralkodója orcáját, a díszes viselet, a művészien megkovácsolt egykezes kard, és a hosszú köpeny mind erre utalt. tekintete azonban nem egy uralkodóé volt. ijedt szemei folyton körbejártak, ujjaival idegesen simítgatta pelyhedző cigánybajszát. Óz, a koldus közelebb lépett, hogy hallja, mit motyog maga elé a monarcha.
-7129 katona, de abból 2038 olasz, mínusz a sebesültek, gyök alatt a lándzsák száma....
-Felség? -lépett közelebb hozzá a hontalan, mire a császár összerezzent, és alattvalójára nézett. A koldus érezte, történelmi pillanat következik, így csak hosszú hatásszünet után, cserepes ajkakkal formálta a szavait:
-Nincs egy cigije?
-Mi? A marha! Nincs. Vagyis hát cigi? Nem tudom. Miért? Most kell? Lehet, hogy tudok szerezni. De nem ígérem biztosra. Nem tudom. Nem tudom mi az. -hebegett Kiflitinos Vanyailogos, ám szerencsérjére épp ekkor érkezzett meg testőre, a messzi északról származó Viking, ki lendületből felrúgta a kéregető toprongyost, aki végiggurult a lépcsőn, és alaposan beütötte fejét.
-Császárok... Na, asszem kiverem. -jegyezte még meg magában.
-Királyom -ragadta magához a szót Viking- a tanács tanácstalan nélküled. Hehe. Itt az ideje, hogy ne törököljünk tovább ezen a problémán. Haha. Inkább lepje el a főteret moha meg ár, mint mohamedán, nemde? Hihi.
A császár nem sokat értett testőre szavaiból, így csak tágra nyitott szemmel követte a fegyverest, egyenesen a katonáktól hemzsegő csarnokba, hol belépte után teljes csend lett úrrá.

Mindeközben a török táborban a szultán egyre idegesebb lett. Pulzusa már a 70-hez közelített, feketelevesét egyre gyorsabban itta, és már 4 háromhölggyel bánt el a reggeli közben, ingerültsége azonban nem lanyhult. Pont ekkor pedig egy magas, jó kiállású, bár kissé durva, szinte gránitarcú katona lépett be sátrába, majd mélyen meghajolt.
-Allah földi árnyéka, a mindenség hőse, béke és biztonság forrása, idő és tér hérosza...
-Jól van, jól van, mondd, mi híred van? -vágott közbe Majermed szultán.
-Szultánom, jelentem, hogy a magyar műves által készített ágyú összeomlott!
-Vöhöhö, de szhaaaar! Elkér érte egy láda aranyat, az ágyú tök pontatlan, és 6 óráig töltjük, és most ráadásul még szét is esik?! Kerítsétek elő ezt a randa zsidót!
-Sajnálom szultánom, de úgy néz ki, hogy a fránya cionista lelépett ma hajnalban.
-De hisz ez botrányos!!! Jamal, tudod mi jár a rossz hírek hozójának. -mondta, és intett a szerecsen testőrének, kit még a távoli Núbia földjéről hozatott. A fekete szolgáló nem is mulatta az időt, máris a gránitarcú mögé került, és hátulról egy garottal fojtogatni kezdte.
-Nem, nem lehet.... Ebben a seregben csak két janicsárt nem tudnék megverni... -nyöszörögte, majd egy gyors mozdulattal kiszabadította magát Jamal szorításából, és az apró termetű négerre támadt. Vesztére azonban a fekete kézben már villant is a penge, és tövig nyomta a torkába. A katona lassan földre zuhant, a drága perzsa szőnyeg pedig pár perc múlva már vörössé színeződött a sok vérben.
-Huhh. Azért Rucskali droid pofájába fér handzsár! -jegyezte meg a diadalittas Jamal.
A szultán az iménti vicces jelenettől láthatóan jobb kedvre derült, ám fáradt mosolya csak addig tartott, míg sátrában a teljes katonai vezetés meg nem jelent, ekkor ugyanis arca személytelenné, és rideggé vált.
-Hol van Lustafa főmufti? -kérdezte az akindzsik parancsnokát.
-Hát... őőő.... Legutóbb tegnap láttam, mikor pár görögtől lefoglalt néhány üveg bort. Azt mondta, ez vétek Allah ellen, ezért inkább majd ő megsemmisíti.
-Ám legyen. Azok a becstelen italok tényleg bűnbe viszik az ember lelkét. -borzongott meg- De nem ezért hívtam ide magukat. Már csak nem 2 hónapja itt rostokolunk a falak előtt. Ez botrányosan hosszú idő! Bár tudnék egy hasonlatot mondani, hogy mennyire botrányosan hosszú, de nem tudok. Szóval azt parancsolom, hogy amint kilépnek innen, intézzenek gyémántkemény rohamot a város ellen. Persze nem baj, ha nem sikerül, van még elég selyemzsinórom...

A harci kürtök felharsantak. A miséről kilépő császár döbbentem szemlélte, ahogy a több tízezer gyalogos a város felé rohant, mint valami megállíthatatlan, sötét áradat.
-A kapukhoz! A kapukhoz! -kezdte üvölteni torkaszakadtából.
-Kell még egy ember a gyaloghintóhoz, felség -súgta oda neki Viking.
-Hé te ott! -bökött az uralkodó a részegen fetrengő Ózra- tudsz gyaloghintót vezetni?
-Hát őőőő... tudok, de most nem nagyon, mert elvették a...
-Nem baj, nem baj, csak gyere már! -ripakodott rá Viking,
A kapuhoz érve a csata már javában folyt. A hős katonák százával estek el, csak hogy néhány méterrel elmozdítsák a pajzsfal állását. Órákon át zajlott a heroikus küzdelem. Ifjú harcosok vágtak éket pajzsok erdején, és meglett veteránok hulltak el alattomos kardszúrások miatt. A hajnal első sugarai pedig már a védők fölényét világította meg a véráztatta utcákon. Ám ekkor a konstantinápolyi városőrök zengő csatakiáltás hallottak maguk mögül. A genovai harcosok érkeztek meg, azzal a nyílvánvaló szándékkal, hogy végleg felszabadítsák a várost. Zsíros hajukon megcsillant a fény, mellkasukon a burjánzó szőr csak úgy lobogott, vezérük, Bruxianni pedig bősz puttánázásssal vetette bele magát az ütközetbe. A várt epikus pillanat, azonban elmaradt. Az olaszok sorra hulltak a jatagánok csapásaitól (néha akkor is elestek, ha a penge egy méterrel elkerülte őket), a harcvonal felbomlott, a támadásból visszavonulás, a visszavonulásból fejvesztett óbégatás és menekülés lett. (Ott vesztette életét Óz is, igaz, őt nem kardcsapás terítette le; a saját hányadékában fulladt meg egy kapualjban.) Délre pedig már lófarkas zászló virított a büszke Hagia Sophia tetején.
3 napos fosztogatás és rémuralom vette kezdetét, mely után Majermed szultán megtekintette új fővárosát.
-Nah, csak sikerült elfogalni. -jegyezte meg lakonikusan.
-Jóhogy. Bigányok, bigányok, bigányok! -kezdte skandálni Jamal.
-Bigányok? -húzta fel a szemöldökét a szultán.
-Naná, bizánci cgiányok!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr741584550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2009.12.09. 00:56:40

A végére nagyon beleerősödik, a legjobb szakosztály a történelemben-ekre emlékeztetve.
A legjobb, mikor megjönnek a ronda digók:D
Meg Májer kommentje is kellett ide XD

Kiflee 2009.12.09. 10:17:44

Mäjer, Te miért nem vagy iwiwen? mi az msn-címed?

Droid 2009.12.09. 13:12:31

Judeista történetírás!

a Viking 2009.12.09. 15:02:00

szerintem ez eddig a legjobb epizód! gratulálok!

a Viking 2009.12.09. 15:02:50

ja és Májer! csak hogy tudd, a jobbik be fogja tiltani a fészbúkot, mert az egy gójszámláló titkosszolgálati ezköz!

Jamal_Fraser 2009.12.09. 19:52:47

@a Viking: mint ahogy a fideszt is... de a kétharmados jobbik kormány alatt biztos nem fogunk Csontos Jánosokat meg Csermely Pétereket bújtatni a pincénkben, igaz, Viking?
süti beállítások módosítása