Nyuggerdiktatúra

2009.12.11. 14:11

a mai reggelemet alaposan feldobta egy olvasói levél, ami a mero(pol) c. csöves újságban jelent meg. az írója biztosan nem egy undorító panellakó harcos szocinyugger , no de olvassátok ti is a műremeket:

túl sok nálunk a diplomás
felháborodással tölt el a jelenlegi oktatási rendszer. a mai fiatalok -köztük a szomszéd suhancok- amellett, hogy az alapvető udvariassági normákkal sincsenek tisztában, az oktatásra költött értékes adóforintjainkat herdálják el. a diplomások túlképzése helyett a szakképesítést kéne előtérbe helyezni, és a méltán híres magyar nehézipart kéne fellendíteni. A munkanélküliség jelentősen csökkenne, ezzel lassan megvalósulna a teljes foglalkoztatottság. Így a segélyezési politikát át lehetne alakítani -kevesebben szorulnának állami juttatásokra- és a felszabaduló pénzeket az idősek támogatására tudnák fordítani. Az elöregedő magyar társadalom problémája megoldódna, és a szomszéd fiatalok sem bömböltetnék mindig a teknót.

hát mit lehet erre mondani? minden szava zseniális. a levél írója egyszerre old meg gazdasági, szociális, demográfiai és generációs problémákat egyetlen cselekedettel: a diplomások számának csökkentésével. cirka 50 évvel ugyan elkésett a programja, de azért persze vállalható. ugyan a méltán híres magyar nehézipar már igazából nem létezik, és a teljes foglalkoztatottság mintha kicsit elavult jelszó lenne, de sebaj, hiszen a hasznot legalább valami frissítő és innovatív szférába, az idősek támogatásába fektetné be. nem mintha nem lennének így is elkényeztetve. persze, tudom én, nyomorgó kisnyugdíjasok, akik a gázszámlát se tudják fizetni, ez egy szép kép. de legközelebb nézzétek csak meg, miket pakol ki a sorban előttetek álló nyugdíjas a futószalagra. danonaktívia, és teodórakvelle szinte minden bevásárlókocsiban lapul. ja és mellesleg: hányan kapnak közülünk 13. havi ösztöndíjat? és vajon hány magyar taxis, pincér, és pénztáros kap 13. havi fizetést? és ha már a bömbölő "teknó" zenénél tartunk: kedves nyuggerek, mi meg azt nem szeretjük, hogy reggel 7-kor porszívóztok, rengeteget beszéltek (ráadásul az ezerféle betegségetekről, amik senkit nem érdekelnek), és a patkányméretű kutyátok teleszarja az utcát. ja, és hogy minden második bulit le kell állítani 10-kor, mert túl hangos. pfuj, de tiszteletlen vagyok, mi? naja, mai fiatal vagyok.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr791590351

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2009.12.11. 14:58:10

előtört belőled a revolúsön - amúgy igazad van. bár az valóigaz, hogy talán tényleg túl sok az egyetemista, főiskolás. és itt nem pécsre gondolok.

Lusta_ 2009.12.11. 16:34:04

Nos, egy szép napon a nyugdíjasok öntudatra ébrednek, majd véres polgárháború robban ki köztük és az egyetemisták között. Mind a két oldal sok kegyetlenséget követ el majd a föld alatt és felett, majd a két fősereg megvívja a 3 napig tartó csatát a Rókus sétányért. Bizony, egy új, veszélyes hatalom követel magának helyet a nap alatt, az indulójuk pedig:
www.youtube.com/watch?v=ePSc3sQ5DnU
süti beállítások módosítása