Ilyenek a törisek! 02.

2010.09.23. 13:49

Na gyorsan befejezve a Kifleevel alkotott történeti elképzeléseink vázolását: most jön a kommunizmus és Józef Bem közvetett kapcsolata.

Józef Zacharias Bem. Ezen a néven látta meg a napvilágot a cseh származású lengyel nemes, a híres lengyel és magyar altábornagy. Őt ugye mindenki nagyon tiszteli, harcolt az 1812-es napóleoni orosz hadjáratban, francia Becsületrendet kapott, részt vett az 1830-as lengyel szabadságharcban, majd párizsba emigrált. Ő volt a magyar szabadságharc egyik vezéregyénisége és a legsikeresebb tábornok. A vereség után Törökországba menekült, ahol... MUSZLIM HITRE TÉRT...! Ez azért érdekes. És hogy mi köze van Bem tábornoknak Szamuelyhez, Kun Bélához, Rákosihoz, Kádárhoz?

Józef Bem, mint a szabadságharc legsikeresebb vezetője védelmezte hazánkat a megszálló csapatok ellen. De ezzel együtt mást is védelmezett. A forradalom alapvetően polgári forradalom volt, a polgári átalakulást tűzte zászlajára, és ez valóban meg is valósult, igaz csak jópár évvel később a kiegyezéssel. A szabadságharc nélkül nem lehetett volna ilyen sikeres a kiegyezés és a "progresszió". A polgári átalakulás hosszú távon magával hozta a demokratizálódást, ami Károlyi Mihály népköztársaságában csúcsosodott ki. Róla meg van a véleményünk, erre most nem térek ki. Miután Károlyi átengedte a hatalmat a szociáldemokratáknak, ők pedig szokásukhoz híven a kommunistáknak, készen is volt a tanácsköztársaság a maga Kun Bélájával, Samuely Tiborjával, Csernyi Józsefével, és az egész rothadó bűzös terrorral fenntartott rendszerével. Természetesen, hogy aztán amikor szorul a hurok, szépen visszakotródjanak Moszkvába, ahonnan ide küldték őket gyarmatosítani. Innen már nem volt nagy ugrás a Rákosi-rendszer, ami saját bevallásuk szerint is 1919-ben gyökerezett. Muszáj egy két nevet említenem: Rákosi (Rozenfeld) Mátyás, Gerő Ernő (Singer Ernő), Péter Gábor (Eizenberger Benjámin), Farkas Mihály, Nagy Imre. Majd az utód, a Kádár-korszak a tankkocsival: Kádár, Apró, Dögei, Münich, Marosán, Biszku. A kronológiai és személyi sor itt természetesen nem ér véget, de én nem aktuálpolitizálok. (Pfffff :D) Vigyázó szemetek...vigyázzatok!

Hát így ágyazott meg Bem a kommunistáknak. Pofon egyszerű! Nem?

 

(a rend kedvéért a külsős olvasóknak: természetesen nem vagyok ilyen retardált, ez irónia)

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr732317869

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2010.09.23. 16:45:52

Utólagos engedelmeddel kiegészítettem Gerő Ernő valódi nevével a posztot:)

Különben milyen külsősök? Itt nincsen semmiféle külsős! Aki annak érzi magát, jelentkezzék!

És különben is, ez nem retardáció, szemen szedett igazság, a logikai konstrukciója hiba nélkül való! Gyanús figura nekem ez a Bem... lengyel is... Zakariás is... hajjaj!

Noked-Lee 2010.09.23. 18:21:31

szép írás, bár kifelejtetted farkas mihály eredeti nevét: lőwy hermann...

Noked-Lee 2010.09.23. 20:22:18

ja, és:
kádár jános kalocsán is, dögöljön meg a két forint!
süti beállítások módosítása