a milliónyi külsős olvasónk kedvéért először is leszögezném:
alapvetően horthysta nézeteket vallok, revizionista vagyok, intoleráns, sőt jobbik-szavazó (ajvék).
a többség számára ebből logikusan következik, hogy totál bele vagyok buzulva a kurucba, ez azonban nagyon nincs így. természetesen olvasom, de ugyanabból a célból, mint a 168 órát: röhögök rajta. no de akkor lássuk, miért is tartom viccoldalnak a kurucot:

Először is: a kuruc primitív. nagy meglepetést ezzel valószínűleg nem okoztam senkinek, de fontosnak tartom megjegyezni. a kuruc.info egy szélsőjobboldali blikk, egy nyilas-bulvár. a szóhasználata igénytelen, a szerzők gondolatai igencsak zavarosak. világosan látszik, hogy a történelmet kurt rieder jelenti számukra, a humort pedig a szuper szóösszemosások (lásd holokamu) és hogy mennyire komoly forráskritikai érzékkel rendelkeznek, mi sem bizonyítja jobban, mint a régi reakciós átverés. erre szerintem kár is több szót pazarolni.

Másodszor: a kuruc szörnyen következetlen. folyamatos önellentmondásba keverednek magukkal, de láthatóan ez őket érdekli a legkevésbé. egyszerre éltetik telekit, horthyt, szálasit és hitlert. ez kábé olyan, mintha a fradi poszter mellé kiragasztanál egy újpesteset is. de ez a következetlenség mindenre kiterjed. egyrészt természetesen nem volt holokauszt, de a következő cikkben már jót röhögnek rajta, hogy 'de jó, hogy volt'. egyrészt a nácik wellnesstáborokat építettek a zsidóknak (úszómedencével, könyvtárral, keresztény kurvákkal, nem vicc), másrészt azért mégiscsak jófejek voltak, hogy lelődözték őket.
az iszlámmal ugyanez a helyzet: ha az európai térhódításról van szó: mocskos senkiházi agresszív bevándorlók, ha az izraeli helyzetről: szegény erkölcsös, békés nép. no nem mintha ők keresztények lennének: egy keresztény legalábbis nem örvendezik 600 ember halálán. a palesztinokat is magasról leszarnák, ha nem izrael lenne az elnyomó.
de a rendőrség megítélése is gyakran változik: ha cigány támad rá: hazáját védő hős áldozat, ha a tüntetéseket veri szét: mocskos ávéhás.
nem is sorolom tovább a példákat, világosan látszik, hogy a kurucok kábé kétpercenként formálják újra a véleményüket.

Harmadszor a kuruc.info ferdít. és akkor finoman fogalmaztam. ha merkel nem emeli meg az izraeli kárpótlásokat, azt úgy közlik le: "merkel: vége a zsidó adósrabszolgaságnak!"
ha steiner kristóf egyszerre zsidó és buzi, akkor nyilvánvaló a konklúzió: minden zsidó buzi. ha sváby andrás (brrr) röhög az mtv székháznál, akkor annak nem lehet más oka, minthogy ATOMRÉSZEG. a kurucos "szavazások" szintén megérnének egy misét, kábé nem tudsz úgy válaszolni rájuk, hogy ne zsidózz egyet.

és végezetül: a kuruc.info közönséges. persze bőszen védi gyönyörű anyanyelvünk szókincsét, de annyiszor használja a kurva, buzi vagy fartúró szavakat, hogy abba még a puruttya főszerkesztői is belepirulnának. egy olyan oldal, mely magát hiánypótlónak, mérvadónak és véleményformálónak tartja, szerintem nem engedhet meg magának ilyen szókincset. nem győzik ostorozni alföldinek (egyébként valóban gyalázatos) alkotásait, de kérdem én: ők mennyivel igényesebbek?

szóval, bár az emberek többségének a barikád és kuruc egykutya, szerintem ég és föld a különbség. a kuruc pedig már évek óta lejáratja, és rossz színben tünteti fel a radikális jobboldalt. hogy stílszerű legyek: döntsd el, melyik oldalon állsz!
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr722895478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2011.05.11. 13:48:08

Novák Elődöt a kormányba, Nokedleet a Dunába!

Noked-Lee 2011.05.11. 14:39:17

:) de hát mi köze van novák elődnek a kurucinfóhoz?

Droid 2011.05.11. 15:08:43

Mi van Kurucinfo BUZI vagy?

a Viking 2011.05.13. 17:16:10

tökéletesen egyet kell értsek.

Jamal_Fraser 2011.05.13. 17:33:41

egyet értesz Viking????? Ki vagy és mit csináltál az igazi Viknggel?

Kiflee 2011.05.15. 14:35:39

hiánypótló cikk. a kuruc.info évek óta folyamatosan lejáratja a nemzeti radikális internetes sajtót. egy hatalmas szarkupac az egész.
süti beállítások módosítása