A nagy Putyin poszt

2012.01.13. 13:22

Ebben a posztban a híres-hírhedt orosz politikusról, Vlagyimir Vlagyimirovics Putyinról lesz szó, Droidnak szerenék vele egy kellemes orgazmust okozni. Putyint az ellenzék és a nyugati sajtó rendszeresen ekézi, bizonyos azonban körökben rendkívül népszerű. Ennek okait fogom kicsit körbejárni.

 

 

 Igaz, tavaly decemberben nem ment minden olajozottan, pártja, az Egységes Oroszország győzött ugyan a parlamanti választásokon, az abszolút többség viszont nem lett meg. Ráadásul mostanra csupán a csalás mértéke a kérdéses, nem a léte - pl. a rosztovi régióban a részvételi arány több mint 140%-os volt.

Mindezek ellenére az idén tavasszal esedékes elnökválasztáson  egyértelműen ő a legnagyobb esélyes, nincs igazán komoly ellenfele.

 

Mivel jár majd Putyin győzelme? A legutóbbi módosítás értelmében a következő elnökségi ciklus hosszát felemelték 4 éveről 6-ra, így Vlagyimir Vlagyimirovics majdhogynem életfogytig bebiztosítaná magának az elnöki pozíciót.

Miért ilyen népszerű Putyin? Erre a kérdésre a válasz eléggé sokrétű. Sokat emlegetett a teória, hogy Oroszországank erős vezetőre van szüksége, aki megfelelően képes irányítani az országot. Visszaszorítva a korrupciót és az oligarchákat, valamint méreteinek és adottságainak megfelelően képviselni azt a nemzetközi porondon.
"Az oroszok szeretik a férfias vezetőket. Nekik Nagy Péterre van szükégük és nem Gandhira." - írja Chris Hutchins

Putyin bizonyos szempontból megfelel ezeknek a követelményeknek. Jelcin (az öreg rocker) alatt bizony eléggé kaotikus álllapotok uralkodtak Oroszországban. Putyin elnökége alatt (2000-2008) újból politikai stabilitás köszöntött az országra, valamint sikeresen zárta le a csecsen háborút. Elnöksége alatt az orosz gazdaság kimászott a válságból, 9 évig folyamatos növekedést mutatott. Szintén nagy figyelmet fordított Oroszország energetikai politikájának fejlesztésére, amelynek köszönhetően az ország energetikai szuperhatalommá vált.

Amikor is az törvények értelmében nem indulhatott a 2008-as elnökválasztáson, nem fejezte be a politikai karrierjét, hanem Medvegyev segédjévé vált a hatalom megőrzésében. Bár voltak kisebb súrlódások és vitás pontok, a "tandem" révén Putyin továbbra is Oroszország egyik leghatározóbb politikusa maradt. A rosszindulatú(?) véleményeket kettejükről jól jellemzi a következő kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az érem másik oldala a sokat emlegetett populizmusa, valamint a korlátlan hatalomra való törekvés. Egyik legtöbbet vitatott intézkedése, hogy a kezébe vette a kormányzóválasztást is - a korábbi demokratikus módszer helyett az elnököt (őt) illeti a kineveztés joga. A sajtó és a gyülekezés szabadsága szintén problémás elem, sok bírálat érte már emiatt. Külpolitikájában, különösen a Kaukázus lakóival szemben sem sokat finomkodott..

Borisz Nyemcov ellenzéki politikus szerint "Putyint ugyanúgy várja már a történelem szemétdombja, mint a többi diktátort".

Nagyjából eddig tartott az írás komoly része, most jön a vidámság. Putyin azért is népszerű, mert ő (és a propagandagépezet) tesz róla. Putyin mindent megcsinál, hatalmas pózőr. Búvárkodik, énekel, ha kell elegáns, ha kell szelíd, emellett borzasztó férfias. Feketeöves dzsúdós, igazán kimunkált izomzattal rendelkezik. A közvélemény-kutatások szerint Putyin különösen népszerű a nők körében. Ennek alátámasztására néhány kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nagy Férfi, nem vitás. Itt pedig a híres videó következik, ahol a csinos orosz lánykák énekelnek arról, hogy az ideális férj az olyan, mint Putyin. Erős, nem ver meg, nem részeges, mi kell még...

 

 

 

 

Van még pár remek kép:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilyet csak Bruxtól láttam eddig, de Vlagyimir Vlagyimirovics itt is példát mutat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adja magát az őzikés párhuzam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Megasztár, X-faktor...ugyanmenjetek már....

Néhány idézet róla - forrás: oroszline.hu

 

  • Nagy tisztelője vagyok Putyinnak. Ő a politikus etalonja. (Vlagyimir Bucska Tiraszpoli városi tanácsi képviselő szept. 30-n a Lenta PMR hírügynökségnek)
     
  • Putyin el tudja rendezni a dolgokat úgy, hogy mindenki összefogva azt tegye, ami jó az országnak. Csodálom a logikáját, a következtetéseit, a javaslatait. Kijön az ember a részvételével megtartott értekezletről, és azt gondolja: nem véletlenül került ez az ember hatalomra. (Rafgat Altinbajev a Szövetségi Tanács egyik bizottságának elnöke okt. 3-án a Vlasztynak adott interjújában).
     
  • Rendkívül módon örülök, nagyon büszke vagyok arra, hogy láthatom az igazi vezetőt, a legmagasabb szintű professzionalistát, a nagyszerű beszélgető partnert Vlagyimir Vlagyimirovics Putyint. (Mihail Dusin, Buj város területi dumájának képviselője márc. 4-én az Egységes Oroszország konferenciáján).
     
  • 4.Őszintén szólva azt gondolom, hogy Putyin is az az ember, akit a sors és Isten küldött az ország számára nehéz órában a mi nagy közös nemzetünknek. (Vlagyiszlav Szurkov, az elnöki hivatal első vezető-helyettese júl. 9-én egy Groznij városi tv-csatornának).

    Nem gyenge....

 

 

De nem csak komoly, hanem vicces tények is vannak Putyinról (130 ilyen van: itt) Kis ízelítő:

"A Putyin által viselt ing a legjobb orosz tankok páncéljánál is keményebb"

"Azzal a késsel, amivel Putyin evett, egyetlen szúrással meg lehet ölni egy vámpírt."

"Putyin kutyája legalább négyszer mentette meg a világot."

Végére pedig egy vidám és jellemző történet, amiben Putyin a jóságos és erős népmesei hősként tűnik fel, a bátrakat megjutalmazza, a gonosz sanyargatókat pedig megfenyíti:

...De nem csak a fiúcska járt jól. Putyin felkereste a helyi kórházat is, ahol megkérdezte az orvosokat is, mi mindenre vágynak. Ultrahangra, mammográfra, EKG-ra és új fogászati rendelőre, mondták. Erre Putyin a fogorvosi székbe ültette a megyei kormányzót, Jevgenyija Szavcsenkót és a régi fúrógéppel a kezében megfenyegette.

"Ha nem cseréli ki ezt a berendezést, visszajövök és ezzel fogok itt gyógyítani" - viccelődött Putyin. "Megígérem, mindent értek!" - viccelődött a kormányzó.

 

A sokat által gyűlölt, idejétmúlt figurának tartott Putyinról leperegnek a vádak, továbbra is kirobbanthatatlan az orosz politika irányításából, a propaganda pedig tesz róla, hogy ez így is maradjon.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr43542600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Viking 2012.01.13. 14:31:09

szerintem Orbán is innen vett ötleteket, pl az izomfotók :)

Kiflee 2012.01.13. 14:59:04

írtál újat. nem tudtam pl., hogy ő nevezi ki a kormányzókat... elég durva. meg az a talpnyalás, ahogy a tisztviselők nyilatkoznak róla...
nem is értem amúgy, hogy mit vacakol a demokrácia látszatával... másrészt nem félnek az ellenzék vezetői,hogy kinyíratja őket??
a videó pedig megerősítette véleményemet, hogy a szláv lányok a világ legszebbjei! (persze a magyar lányok után)

A csodálatos Óz 2012.01.14. 10:40:07

Azért azt a két szovjet lánykát sunáznám! :D Nagyon jó kis poszt Uri, volt benne újdonság bőven (140%-os részvétel???)!

Jamal_Fraser 2012.01.15. 00:32:01

példakép ez az ember!

Noked-Lee 2012.01.16. 09:20:24

remekül összeszedett poszt, de én azért még várok egyet a nagy elődről, az öreg rockerről is!

Droid 2012.01.17. 00:49:50

Veeeegre, kommentelhetek. Nagy koszonet Lustanak, mellyel a tekintelyuralmi rendszerek doyenjenek mindennapi nagyszeruseget prezentalta. Es mielott meg kritizalasba fordulnank nezzunk korul a sajat hazunk tajan... Jovo ilyenkor mar indulnak majd a vonatok lengyelorszagba...
mert el kell adnotok kenyerert cserebe :D

gabesz7004 2012.01.20. 03:15:30

Mondjuk kíváncsi lennék Mihail Boriszovics véleményére, vajon ő is ilyen pozitívan látja? :D

Droid 2014.03.27. 21:02:31

@A csodálatos Óz: Nem lehet, hogy a Krimben is ugyanaz a 140% voksolt? :D
süti beállítások módosítása