A Republic és Eszenyi Enikő

2012.05.27. 22:57

Fiatalabb koromban kedvenc zenekarom a Republic együttes volt és még ma is nagyon szívesen hallgatom dalaikat. Eszenyi Enikőt pedig a jó ég tudja, hogy pontosan miért, de utálom.

Ma délután találtam egy érdekes riportot az egyik ingyenes komáromi magazinban. Az interjúalany Boros Csaba, a Republic basszusgitárosa-énekese volt. Na jó, de hogyan jön a képbe Eszenyi Enikő?

A Republic 2011-ben megjelent új lemeze a Miért, maga bohóc? címet viseli. Az említett Boros - riportból az is kiderül, hogy miért. A történet főszereplője a zenekar egyik barátja és Eszenyi Enikő. Az interjúból idézek.

"A srác kocsmáros , motoros, dobos, szóval nagy arc. Kisvárdán volt egy színházi találkozó a Művházban. Nyár, tomboló hormonok és kánikula. A portékáit kipakolta egy lakókocsiba, majd árulni kezdte. Szomjas emberek megrohamozták, ittak minden A-val kezdődőt. A sört, a bort, a pálinkát, amit kell. És ahogy a haverunk festett: bakancs, terepszínű nadrág, sörhas, süni haj, az elmaradhatatlan napszemüveg és a mocija is mellette. Egy mindenki által ismert, művészi érdemei által elismert színésznő, aki szintén extrán szokott ruhákat válogatni, elé toppant. Végigmérte a kocsmárosunkat és csak egy kérdést tett fel: "Maga náci?" Kérdésre kérdéssel válaszolt, ami így hangzott: "Miért, maga bohóc?"

Gondolom mindenki rájött, hogy az értelmes, elfogulatlan, a világot megértően, alázattal, nyitott szívvel szemlélő MŰVÉSZNŐ Eszenyi Enikő volt. Ugye szerintetek is behúzhatunk egy pontot a kisvárdai kocsmárosnak?

Egyébként pedig nagyon jól tudom én is, hogy mit gondolnak a jobbikosok, még ha nem is mondják!

Akik szerint pedig a Republic kommunista zenekar (sokan vannak), azoknak a lenti felvételt ajánlom. Bár a minősége nem valami jó, de önmagáért beszél.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr484549918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vmalcsik 2012.05.28. 22:48:07

Sajnos belémégett a kép amikor Cipő 2006-ban vmelyik mszp-s kampányrendezvényen kezet fog és pusziszkodik a mi kedves pécsi kisztitkárunkal, aki ugyebár elkúrta. Ezek után én a Republicra eléggé sandán tudok csak nézni.

Noked-Lee 2012.05.29. 10:10:31

félsziget első napja republic, csak mondom.

vmalcsik 2012.05.29. 19:23:08

atv.hu/cikk/20120211_vissza_vissza_tobb_szazan_koszontottek_goncz_arpadot

egy rövid hír februárban. gönczöt cipő köszönti... aki egy volt szdsz-est felköszönt egyéb csúnyaságokra is képes lehet...

Kiflee 2012.05.30. 01:00:21

@vmalcsik: jogos ez a rész. ezen nincs mit tagadni. én csak azt mondtam, hogy nem bolsevista beállítottságúak. azt nem, hogy hibátlanok.
az viszont tény, hogy ennek a zenekarnak fontos a nemzet, és ezt ki is fejezik dalaikban. már az a tény, hogy népdalokat dolgoznak föl is ezt bizonyítja. ez biztos patetikusan hangzik, de ők hisznek valamiben, hisznek az értékek fontosságában, a jóban, stb. a kulcsszó a HISZnek. csak egy példa erre:
Quimby: "ami egyszer volt, soha nem jön el" (Androidő)
Republic: "ami egyszer volt, s újra lesz" (Születni kell, eredetileg Koncz Zzuzsa)
azt persze nem állítom, hogy tévedhetetlenek vagy adni kell a véleményükre.

a Viking 2012.05.31. 15:05:45

@Kiflee: a kommunisták is hisznek. hisznek a pártban, és a kommunizmus felépítésében. A republik pedig kommunista. Lehet kicsit népi szárny de komcsi.

Kiflee 2012.05.31. 17:26:41

@a Viking: egy kommunista nem ír ilyen dalt (ezt a földet válaszottam). és nem visz föl magyar zászlót a színpadra, sokkal inkább vöröset.
(amúgy is csak azt emeltem ki, hogy szólnak valamiről a dalaik és nemesen egyszerúek, valamint életigenlőek. gondolom a kommunista művészek mind ilyen dalokat írnak.)
a kommunista megnevezés rájuk nézve ugyanolyan vulgármarxista leegyszerűsítés, mintha engem lenáciznál. nehogy már mindenki kommunista legyen, aki pénzért elmegy játszani az mszp-nek.

A csodálatos Óz 2012.05.31. 18:02:44

@a Viking: +szerintem ma már senki nem hisz a kommunizmusban, a vezetők közül legalábbis.
süti beállítások módosítása