A Milla és Trianon

2012.06.04. 18:41

Mint remélhetőleg nagyon sok embert, engem is felbaszott a "Milla" (egymillió = százezer) mai rövid szösszenete. Nem linkelem be, aki rákeres, megtalálja. Nem kezdek történelemórát tartani (szeptemberig legalábbis), nem kezdem el magyarázni, mi a különbség gyarmat és tartomány, tartomány és országrész között. Tudják ők. Épp ezért nincs mentségük. Vérlázító, provokatív írásuk nem egyszerűen tudatlanságból fakad, ami felett könnyebben átsiklik az ember. Ostobaságuk gondosan felépített, tudatosan választott faszság. A bombát ledobták, most alighanem mosolyogva nézik a cirkuszt, hiszen egy-egy ilyen vélemény után még a mérsékelt halvérű is lámpavasért kiált.
Gyakran hallhatja a magát liberálisnak hazudó baloldal a széljobbos vádat: nemzetáruló, magyarellenes, etc. Nos, kedves elvtársak: ezek után csodálkoztok? Mert tudjátok, senki nem várt tőletek semmit. Senki nem várta, hogy egy félmondatban, egy szóban megemlékezzetek. Senki nem gondolta komolyan, hogy esetleg megpróbáljátok átérezni milliók fájdalmát. Edzettek vagyunk már. Tudtuk, hogy ez nem fog megtörténni. Csak abban reménykedtünk, hogy megpróbáltok szó nélkül elmenni emellett a dátum mellett. Hát nem sikerült. Ezek után magatokra vessetek.

Che Guevara póló: 3500 Ft
Fültágító: 2190 Ft
Belerúgni egyet a nemzetbe annak legsúlyosabb gyásznapján: Felbecsülhetetlen.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr964565311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

don Fefinho · http://bunkonyilas.blog.hu/ 2012.06.15. 15:41:51

Ha azt kérdezem, hogy milyen Milla, hiszen csak alig több mint százezer, az holokausztrelativizálásnak számít?
süti beállítások módosítása