A magyar foci szar

2012.09.12. 21:51

Borzalmas. Most is egy laza négyes Hollandiától. Megint. Persze megmondtam én előre. Az aranylábú fiaink megint úgy nyomozták a labdát, mintha öttel kevesebben lettek volna. Ha nincs az a nagyon véleményes büntető (köszönjük meg szépen a bíró bácsinak!), még szánalmasabb lett volna az összkép. Persze Andorra után aztán nagy volt az arcunk, ide nekem az oroszlánt is! 5:0, ez igen, ez nagy eredmény, kis felkészülés, és talán van esélyünk Vatikán, Antarktisz vagy Narnia ellen is. Nevetséges. A felcsúti Maradonát meg persze nem izgatja az eredmény, csak önti bele az eurómilliárdokat ebbe a "focinak" nevezett feneketlen vödörbe. Stadionokat építünk, miközben milliók éheznek, a gyerekek meg fáznak az iskolában. De nem baj, a lényeg az, hogy Dzsudzsák meg tudja venni a zsírúj Bentley-t, Gera meg a zacskó Technokolt. A sok hülye meg még mindig szurkol, hogy meglegyen az a második hely. Ami egyfelől kurvára esélytelen, másfelől meg ugyan minek. Hogy egy világversenyen égessük magunkat? Ezért szurkolok inkább azoknak a csapatoknak, amik meg is érdemlik a VB-szereplést. Mint például Románia.

Tekintve, hogy a neten a fentihez hasonló gondolatokat lehett zömmel olvasni tegnap este (amik enyhén szólva felbaszták az agyam), gondoltam ideje leszámolni pár tévhittel, amik sajnos már közhelyekké váltak.

1. A magyar foci szörnyen gyenge.
Téves. A magyar válogatott jelenleg 37. a FIFA csaknem 200 országot tömörítő listáján, megelőzve (Horvátország kivételével) mindegyik szomszédunkat, és számos friss EB, VB résztvevőt is. Magyarország világszinten erős, Európában pedig talán gyenge középcsapatnak számít. A válogatott tagjai Európa legerősebb bajnokságaiban játszanak, gyakran remek eredményeket elérve.

2. A magyar foci ugyanolyan szar, mint 10-15 éve.
Téves. Persze, világversenyre nem jutottunk ki, de nagyon felületesnek, vagy nagyon rossz szándékúnak kell lenni ahhoz, hogy ne vegyük észre: a futball fejlődik, ha nem is olyan gyorsan, mint szeretnénk. Nem is olyan rég még elképzelhetetlen volt, hogy a csoport utolsó fordulójáig versenyben legyünk a kijutásért egy EB-selejtező csoportban, vagy hogy súlyos euró-milliókat fizessenek egy magyar játékosért. Az U21-es VB-bronzérem, a Loki BL és a Videoton EL szereplése pedig mind az apró lépéseket jelzik. Ma már egy teljesen tét nélküli barátságos meccsen is simán összejön 10 ezer néző a Puskásban, pedig nem is olyan rég még volt, hogy 500-an se gyűltek össze, hogy megnézzék a nemzeti tizenegyet...

3. A magyar foci senkit nem érdekel, de óriási összegeket emészt fel a támogatása.
Téves. Magyarországon -tetszik vagy nem- továbbra is a futball a legnépszerűbb sportág, mind a sportolók, mind a nézők számát tekintve. Míg volt idő, amikor egy teljes NB1-es forduló 13 ezer nézőt vonzott, ma már egyetlen nagyobb meccsen simán összejön ennyi. A fontosabb / komolyabb válogatott meccsen pedig bizony rendre kevés a 30 ezer hely. A sportág ennélfogva valóban kiemelt figyelmet élvez támogatás tekintetében, nevetséges azonban az a demagóg gondolat, miszerint a kismillió éhező nyugdíjas/ éhező kisgyerek/ éhező szénbányász problémáját megoldaná, ha a kormány elzárná a csapokat. És persze az se mellékes, hogy a válogatott tagjai nem ezekből a meccsekből szedik meg magukat, ennélfogva Dzsudzsák zsebét nem a magyar adófizetők, hanem az orosz olajszőkítők tömik meg. 

4. Egész Európa rajtunk röhög a hollandoktól elszenvedett vereség után.
Téves, téves, téves. Ez a legnevetségesebb mind közül. Ugyanmár, vajon ki nem szarja le, mit játszottak a másik csoportban? Közülünk talán tudja valaki fejből, mit játszott a héten Wales? 

Fel a fejjel tehát, ki nem ugrál, büdös román!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr454773491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2012.09.13. 10:54:25

Nem a vereseg a gond, a negy gol volt indokolatlan.

Luusta 2012.09.13. 23:17:47

Engem a kommentátor kúrt fel, mármint oké, hogy védeni kell a mundér becsületét meg ilyesmi, de ennyire? Nem lehet teljesen objektívnek lenni ha hazai válogatott játszik és nem is szabad, de egy bizonyos határ azért van : /

Kiflee 2012.09.14. 11:54:41

szerintem a legnagyobb baj a hátvédsorral van - persze erre még Egervári is rátett egy lapáttal az elképesztő összeállításával.. komolyan mondom, a helyi pultoslány is jobb, ésszerűbb fölállításban küldte volna pályára a csapatot. Elmehet a bús picsába az öreg, komolyan mondom, kezdek hinni Husztinak.
sportgeza.hu/futball/2010/09/09/huszti_ami_most_zajlik_az_hulyites_az_nevetseges/
Menczer Tamás meg egy szerencsétlen, tehetségtelen kommentátor, a nem túl erős mezőnyből is lefelé lóg ki. engem annyira idegesített, hogy a végén hang nélkük néztem a meccset.

Kiflee 2012.09.14. 12:00:04

ja, Noked-Lee: vb bronzérmet az U20-as válogatott nyert. az El csoportkörbe pedig a Vidike előtt bejutott már a Fradika, majd később a Lokika is. :)
nem kifejezetten szar a válogatott amúgy, de lehetne kettővel jobb. ha a szurkoló beletörődne a realitásokba, akkor a csoportban a 3-4. hely körüli eredményre nem szabadna rossz szót szólni, ez ugyanis elvárható, a második hely pedig bravúr. persze a szurkoló - nagyon helyesen - nem törődik a realitásokkal, ezért szurkoló, és jól is van ez így.

Noked-Lee 2012.09.14. 12:31:45

@Luusta: @Kiflee: igen, a kommentárban igazat adok, igazán berakhattak volna valami normálisat (horti gábort elhallgatnám pl. :)
amúgy persze, én se vagyok vak, látom, hogy piszok nehéz innen továbbjutni, de szerintem az a normális, ha abban bízunk, sikerül. és ha már sikerült, akkor meg abban, hogy a vb csoportból is továbbmegyünk. és így tovább.

A csodálatos Óz 2012.09.15. 09:20:29

@Kiflee: A Vidi úgy jutott be a csoportkörbe, hogy onnan is indult, 3 körön kellett továbbjutnia, ellenben a Fradi és a Debrecen anno a BL-ből estek ki és úgy játszhattak a főtáblára kerülésért. Ettől természetesen ugyanaz az eredmény, csak gondoltam, hogy tisztázzuk a dolgokat! :D

a Viking 2012.09.16. 20:00:09

98-ban a győr-fradin kint volt 20 000 ember. a 90-es évekhez képest igenis csökkent a nézőszám.
a 2000-es évek elején a debrecen megélte az uefa kupában a tavaszt !!!!
98 (?)-ban Csank-féle válogatott vb pótselejtezőt játszott. Ha kicsit nagyobb időtávlatban nézzük a dolgokat, akkor sajnos azt kell látni, hogy a 90-es évekhez képest egy tapottat sem mozdultunk . (akkor még német bajnokunk is volt). 22 éve összesen kétszer vertünk el olyan csapatot, ami később kijutott az aktuális világversenyre (tétmeccs), Lettország és Svédország.
Attól függetlenül szurkolni kell és ki kell menni a meccsekre!! Ki nem ugrál!

Noked-Lee 2012.09.16. 21:44:46

@a Viking: kösz szépen, most jól aláástad a poszt szakmaiságát! most tessék ideírni egy olyan kommentet, amiben igazolod az állításaimat!

Jamal_Fraser 2012.09.17. 16:49:54

focis posztokhoz mindig tülekedik a sok tahó kommentelni, amúgy meg a színüket se látni! számító, aluszékony, haszonleső, lusta, olasz-portugál-görög banda!

mondjuk más kérdés, hogy a többihez nem lehet mit írni...

Jamal_Fraser 2012.09.17. 16:51:25

@a Viking: dániát is elpicsáztuk az ez selejtezőben!

a Viking 2012.09.17. 18:37:29

@Noked-Lee: az való igaz, hogy 2006-hoz képest most előrébb tartunk (persze mert akkor gyurcsány volt)

Kiflee 2012.09.17. 21:00:05

@Jamal_Fraser: Dániát 2010-es vébé selejtezőjében picsáztuk el, de ők akkor már biztos csoportelsők voltak.

brux_88 2012.09.17. 22:39:41

nagyon ritka pillanat, de tökéletesen egyetértek Nokedlee kollégával. a tököm tele a "bezzeg a mi időnkben", meg a "régen tudtak futballozni, meg küzdeni" kezdetű szövegekkel.
különösebben az sem érdekel, hogy mik azok az apró lépcsőfokok, amik a felfelé vezető utat jelzik. állítom, hogy a mienkénél gyengébb válogatottak nagyon is sokszor előfordulnak világversenyeken, egyszerűen azért, mert jól jött ki a lépés (igen Viking, meg azért, mert több pontot szereztek, mint a többiek).
már azt is gusztustalannak tartom, hogy valakit azért szapulnak, mert el van csüggedve egy vereség után, vagy mer hinni a következő győzelemben.
én bízom benne, hogy szurkolunk mi még fiatalkorunkban világversenyen a nemzeti tizenegynek, mert öreg koromban mellemet döngetve ócsárolni akarom majd az aktuális fiatalokat, olyanokkal, hogy "bezzeg a mi időnkben", vagy hogy "régen tudtak futballozni, meg küzdeni"...

Jamal_Fraser 2012.09.18. 06:59:52

@brux_88: nah, ezért a kommentért megérte előjönnöd a blogok homályából!

@Kiflee: sose felejtem el, mikor épp a Kúman-Egervári váltás környékén épp egy hasonló jellegű vitában Sanyival szemben te is épp ezzel érveltél, hogy a csoportelső Dánia ellen 4 pontot szereztünk, amire senki más nem volt képes! Akkor védted a válogatottat minden kiábrándult kritika ellenében! Nem tudom, tré volt kikapni a hollandoktól, de engem különösebben nem érdekel, még a mutatott játék se, mert tudom, hogy jobbra is képesek a srácok. Majd a lótolvajok meg a muszlimok ellen megmutatják. Egervárit különben is majd az EB selejtező után kell mérlegre tenni meglátásom szerint, nem félidőben. Ha oda se utunk ki, részemről is mehet, volt 4 éve. Ami magyar márcável tudjuk, hogy egy örökkévalóság.

Kiflee 2012.09.18. 19:13:21

@Jamal_Fraser: nem emlékszem rá, de hiszek neked. én mindig, a mindenkori magyar válogatottnak szurkolok, viszont próbálok valamennyire (amennyire egy szurkoló tud) objektív maradni. ez persze nem mindig sikerül, ezért néha túl sokat várok a csapattól. aztán kapunk 3 amatőr gólt a hollandoktól. azoktól a hollandoktól, akik ellen ezúttal mások fognak pontot szerezni, ezt bármiben lefogadom. ez engem rendkívüli módon fölbasz. ha a románok, a laosziak vagy a kolumbiaiak kapják, röhögnék rajta.
az eredmény és a mutatott játék is szar volt, de szerintem ebben ezúttal nagyon nagy részben sáros a szakmai stáb is! a csapat (bár nem pont a múlt keddi) többre képes, ezt valóban láttuk. meglátjuk az észtek és a törökök ellen, hogy van-e keresnivalója. nálam már most mehetne amúgy. de ne legyen igazam. az Eb 2016-ban lesz, ha netán addig maradna, akkor 6 évig lenne már kapitány.

gabesz7004 2012.09.19. 08:26:14

Írjatok lécci a pécsi fociról is! :)

Jamal_Fraser 2012.09.19. 14:20:24

@Kiflee: igen, csak tudod ez a kapitány és edző dolog a vesszőparipám. az elmúlt két évtizedben aki tudta lopta a magyar futballt, az MLSZ gyakorlatilag bűnszövetkezetként működött, csalt, sikkasztott, lopott, ugyanígy a klubok is. Nincs koncepció a magyar futball egészében, illetve bár két éve elindult valami, még nem lehet csodát várni, sőt. A válogatott csak ennek lecsapódása, benne van minden, ami a magyar focit jellemzi. És ezért nem egy ember a felelős, de őt a legkönnyebb elküldeni. A rendszerváltás óta a magyar válogatottnak gyakorlatilag nem volt szövetségi kapitánya, mert szerintem aki 1-2 évig, vagy hónapig csinálja, az nem kapitány. Egyszerűen nem lehet egy csapatnak, különösen egy válogatottnak fazont adni ennyi idő alatt. Nézzük meg mi megy a kluboknál. Sanyinak mondtam az elején, hogy a Döme nem fog két egész szezont lehúzni és tessék: nem vállaltam nagy kockázatot vele!
Még annyi, hogy ez azért kapcsolódik ahhoz, amit mondtál, mert ha mondjuk adunk neki még két meccset, ahol teszem azt lehozza a 4 pontot Egervári, és ha utána megint kikapunk? Akkor megint két meccs? Ez alapján a logika alapján 3-4 meccses szerződésekre kéne szerződni a beugró edzőkkel. Elismerem, hogy nem keveset hibázott, de ettől még nem kell rögtön kirúgni, ki kell állni mellette és mögé, és menni előre, nem félidőnél mindig kiugrálni mindenki mögül 1-2 hiba után. Lojalitás és hűség (vagyis a becsületünk a hű!ség, hehe)
Annyival egészítenélek ki, hogy én is mindig a válogatott pártján állok, nekem nem tudnak csalódást okozni, de ez igaz a kapitányra is: egyszer már tartsunk ki valaki mellett, és ha nem sikerül, keresünk mást. Időnk már sajnos van...

Jamal_Fraser 2012.09.19. 16:05:00

most látom közben a címkéket, órási :D :D:D:D

Kiflee 2012.09.19. 19:48:04

@gabesz7004: a Szakosztály természetesen ahhoz is ért, de sajnos nem annyira, mint az elvárható lenne. :) Óz, Viking, Jamal esetleg pötyöghetnének róla esetleg.
@Jamal_Fraser: jó, majdnem mindenben igazad van (vagy akár lehet), a székesfővárosban folytatjuk!! :D

Noked-Lee 2012.09.20. 17:47:31

@Kiflee: több tiszteletet! jamal frasernek MINENBEN igaza van!

A csodálatos Óz 2012.09.20. 18:44:57

Kissé megszaporodtak a kommentek! :d ha van rá igény megírom a pécsi foci posztot, múlttal, jelennel, jövővel! idén már láttam 4 PMFC meccset! :D

Kiflee 2012.09.20. 20:14:02

@A csodálatos Óz: van rá igény
@Noked-Lee: te csak ne pattogj, mert a cikked tele van szakmai pontatlansággal, amiket még a figyelmeztetések dacára is benne hagysz a cikkben! ezzel pedig jócskán aláásod a blog hitelét és szakmaiságát, egyszóval rontod a színvonalat.

Jamal_Fraser 2012.09.20. 22:00:30

@A csodálatos Óz: nincsen életed!!!!!!!!!!!!!!!!!! (én mtv-s sorozatokat nézek a neten...a zenetévést...)

Noked-Lee 2012.09.21. 09:30:26

@Kiflee: csak az hibázik, aki dolgozik!
194 poszt, a nagyrésze vakító gyémántként ragyog az internet sötét berkeiben!
és te, mit tudsz felhozni mentségedre, hidista?

A csodálatos Óz 2012.09.21. 09:41:08

@Jamal_Fraser: Vazze Jamal, ahelyett, hogy gúnyfővárosunk nevezetességeivel ismerkednél...!

Jamal_Fraser 2012.09.21. 13:23:08

@A csodálatos Óz: mentségemre legyen mondva, már voltam a nemzetiben és városnézni is! de egyenlőre nincs pénzem a múzeumi belépőkre! Ellenben minden nap megnéztem minimum 2 Világ-Panorámát is Szaniszló Ferenccel!

A csodálatos Óz 2012.10.13. 06:50:03

Hátha valaki még figyel erre a posztra! szóval a kötelező meg van (észt-magyar: 0-1), de a lótolvajokon lehidalok... :(

Noked-Lee 2012.10.13. 15:35:58

@A csodálatos Óz: ja,én buktam is 200 birodalmi forintot az ottomán disznókon! remélem kedden is balfaszok lesznek legalább.

Kiflee 2012.10.13. 17:25:55

nem kell félni a románoktól, szerintem a törökök végigtámadták a meccset, csak valószínűleg a románoknak jobb volt a helyzetkihasználásuk. (az a csapat győz, ugyebár, amelyiknek jobb a helyzetkihasználása.. vagy hogy is van ez, Viking? :)

Noked-Lee 2012.10.13. 21:16:34

@Kiflee: így igaz, viking is mindig pontosan ezt mondja!
süti beállítások módosítása