Előrejelzés

2010.01.02. 11:30

az óév vége felé a legtöbb tévéadón a híradóban át szokták pörgetni az évet. hónapokra lebontva, milyen fontos események is történtek akkor. én meg arra gondoltam, mi lenne, ha ezt előre megírnám, mondjuk olyan hírekkel, amiknek többségünk örülne. lássuk tehát a 2010-es év várva-várt híreit:


Január -bama.hu
Megdőlt a melegrekord
Folytatódott Magyarországon a soha nem látott hőhullám, ma újra megdőlt a melegrekord. Pécsen 31 fokot mértek, de a legmelegebb a Vas megyei Balogunyomban volt, ott délben 36 fokot is mutattak a hőmérők. A nyárias időjárás miatt az ország több egyetemén rendkívüli szünetet hirdettek ki, hogy a hallgatok kellőképpen élvezhessék a szép idő gyönyöreit. Az orvosok ugyanakkor óva intenek attól, hogy belevessük magunkat a nagy fürdőzésekbe, hiszen az ország nagyobb vizei még nem melegedtek fel, így a januári fürdő következménye csúnya megfázás, de akár hirtelen szívleállás is lehet.

Február -blikk.hu
Modell lett Bajnai Gordon
Egy párizsi modellcégnél kapott szerződést Bajnai Gordon magyar miniszterelnök. Bajnai már korábban megnyerte a „Legsunázhatóbb magyar miniszterelnök” díjat, most azonban egy divatlap is felkérte néhány termékbemutatóra. A sármosan kisfiús miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy ez nem veszi el idejét a kormányzati teendőktől, hiszen külföldi fotózásait, divatbemutatóit majd egybeköti diplomáciai látogatásokkal. Továbbá azt is mondta, a számos kérés ellenére nem valószínű, hogy a közeljövőben aktfotózást vállalna.

Március –origo.hu
Megverték az osztrák kancellárt
Súlyosan megsérült Werner Faymann, aki a március 15.-ei ünnepségekre érkezett hazánkba. Az osztrák kancellár a megemlékezés folyamán végig kacarászott, majd az aradi vértanúk nevének felolvasása közben hisztérikus röhögésben tört ki. Ezt már nem tűrte a felbőszült tömeg, és áttörve a kordont ütni-vágni kezdték a politikust. A jelenlévő díszőrség persze gyorsan reagált, és puskatussal ők is odacsaptak Faymannak. A kancellár már túl van az életveszélyen, állapota azonban továbbra is válságos, mondták orvosai.

Április -bama.hu
Számos újítás az idei PEN-en
Elkészült a Pécsi Egyetemi Napok végleges programja –nyilatkozta lapunknak Szabó Gábor, a PEN főszervezője. Az évente megrendezésre kerülő egyetemi rendezvény az utóbbi években igencsak kinőtte magát, így talán nem meglepő, hogy a fellépők közt olyan nagy nevek is találhatók, mint a The Ceasars, a 3+2, vagy a Mézga Aladár Sound System. Szabó Gábor a pénteki sajtótájékoztatón továbbá azt is mondta, hogy idén egy fityinget se költöttek kulturális programokra, így viszont az eredetileg tervezett ár feléért, 150 forintért tudják kínálni a sört a Bőrgyár területén. Mint mondta, ez azonban csak néhány példa, hogy mivel próbálják meg még csalogatóbbá tenni a megyeszékhely legnagyobb fesztiválját. A korábbi morcos kopaszok helyett füves szabad bölcsészeket alkalmaznak biztonsági embereknek, a Bőrgyár környékére több száz tulipánhagymát ültetnek el, és egy 2 kilométeres sugarú körben kitelepítenek minden nyugdíjast. Ezekkel a változtatásokkal pedig –Szabó Gábor elgondolása szerint- az eddigi nézőszám megduplázására is van esély.

Május –hvg.hu
Elsöprő jobboldali fölény a választásokon
Óriási meglepetés született az országgyűlési választások első fordulójában. A közvélemény-kutatások szerint stabil előnnyel rendelkező Fidesz csupán a szavazatok 27,3%-át szerezte meg, mellyel már csak a második legerősebb politikai párt Magyarországon. A Jobbik ugyanis hihetetlen előretörést ért el az utóbbi hónapokban, és pontosan sikerült elérnie a kitűzött célt, a 66,67%-ot, mellyel nem csak egyedül alakíthat kormányt, de alkotmánymódosító kérdésekben is egyedül dönthet. Meglepő volt az MDF gyenge szereplése is, hiszen a párt listáján –az utolsó pillanatban végrehajtott módosításoknak köszönhetően- olyan nevek szerepeltek, mint Fásy Ádám, Szellő István, Robert Fico, vagy épp Vágó István. A magát jobboldalinak tartó párt összesen mégis csak 0,07%-ot szerzett, így feltételezhető, hogy még a párttagok egy része is a Jobbikra szavazott. Az MDF azonban így is ott lehet a parlamentben, hiszen már korábban csatlakozott az MSZP-SZDSZ-MSZDP-MKP-MKKP-SMER koalícióhoz, mely együtt elérte a célnak kitűzött 5%-ot.

Június nso.hu
Győzelem az első mérkőzésen!
Bombasikert ért el a magyar labdarúgó-válogatott az első világbajnoki csoportmérkőzésén. Mint az ismeretes, Magyarország az azóta megszűnt Szlovákia helyén vehet részt a VB-n, így úgymond „vigaszágon” bejutva nem sok sikert jósoltak neki a szakemberek. Az Olaszország elleni johannesburgi mérkőzésen azonban erre igencsak rácáfoltak a mi fiaink. Az 1. félidő eleje alapvetően eseménytelenül telt, az adrenalinszintet csak egy idióta nagy orrú szurkoló emelte, aki berohant a pályára, és semmi mást nem viselt magán, csak egy dereka köré csavart olasz zászlót. A 40. percben azonban jött a hidegzuhany, -a sokak szerint lesről induló- Inzaghi kapott labdát, és bombázta be az ötös vonaláról. A második félidő eleinte kínkeservesen kezdődött a nemzeti 11-ünknek. A Legrotaglie-Ferrara-P.Maldini-C. Maldini védősor betonfalként védte az olasz kaput. A 67. percben azonban mégis sikerült rést találni az olasz védelmen, Koman ugratta ki Kabátot, aki könnyedén helyezte a labdát az óbégató Buffon mellett a kapuba. A hangulat a tetőfokára hágott, de csak két percet kellett várni a következő gólra: Dzsudzsák jó helyzetfelismeréssel suhintotta rá a félpályáról, a labda pedig menthetetlenül vágódott a kapuba. A gól után az olasz védelem teljesen szétesett, a kegyelemdöfést Torghelle duplája adta meg számukra, aki a 88. percben kétszer is eredményes volt, nem mindennapi szóló és cselsorozat után. Így állt be a 4:1-es különbség, mely lehetett volna nagyobb is, ha Németh Krisztián nem próbálja meg sarokkal belőni a magyar csapatnak ítélt büntetőt. A válogatott tehát remekül nyitott a világbajnokságon, bár Illés Béla szövetségi kapitány azért még óvatosságra int, mondván, ez csak az első csoportmérkőzés volt.

Július –index.hu
Visszaállítják az apartheid-et Dél-Afrikában
A hónap végétől minden téren visszaáll az apartheid rendszer a Dél-Afrikai Köztársaságban. A folyamat összetett, és valószínűleg a világbajnokság megrendezésével indult. Itt ugyanis a helyi fekete lakosság nagy tömegekben találkozott európai fehérekkel, akinek kultúrája, erényei teljesen lenyűgözték őket. Ennek köszönhető, hogy az előrehozott parlamenti választásokon az apartheid eszméjét nyíltan hirdető WTF (White Tendency Fellowship) a szavazatok 88%-át szerezte meg.

Augusztus –fmh.hu
Új színfolt a fehérvári kulturális életben
Újabb fesztivál jelent meg Székesfehérváron, mely újdonságot hozva hiánypótló rendezvénnyé nőtte ki magát. Bár a Zikkajfeszt-et idén már harmadszorra rendezik meg, a tágabb publikum csak most nyerhetett bebocsátást  a színfalak mögé. Vass Gábor, a fesztivál főszervezője elmondása szerint szívesen látnak bárkit a rendezvényen, aki elég zikkaj, vagy legalább egy kis kurva. A fellépők közt igazi világsztárok is szerepelnek, így fellép a Divízió88, az Egészséges Fejbőr, a Magozott Cseresznye, no és persze a 3+2, így a jó szórakozás garantál!

Szeptember –nso.hu
Elhunyt Maradona
Ma hajnalban holtan találtak rá az argentin válogatott korábbi labdarúgójára és szövetségi kapitányára. A sztárra buanos airesi lakásán bukkantak rá. Maradona a földön feküdt, testén számos késszúrás nyoma, körülötte hatalmas vértócsa, keze –mellyel az emlékezetes angolok elleni találatot szerezte- levágva hevert néhány méterrel mellette. Érdekesség, hogy a gyanús körülmények ellenére az igazságügyi orvosszakértő kábítószer-túladagolást állapított meg, az argentin rendőrség pedig ezzel lezártnak tekinti a nyomozást. Julio Cobos alelnök pedig azt nyilatkozta, a korábbi futballista nem kap állami temetést, holttestét valószínűleg a keselyűk prédájának hagyják.

Október -bors.hu
Újra van tengere Magyarországnak
90 év után újra tenger nyaldossa Magyarország partjait. Az örömteli hírt elsősorban a globális felmelegedésnek köszönhetjük, minek következtében a vízszint drasztikusan emelkedett, és az Adria határa több száz kilométerrel északra tolódott, elérve a magyar határt. Ennek köszönhetően persze horvát menekültek tömegei jelentek meg Magyarországon, akiket a kormányzat a nemrég visszafoglalt Piteşti környékére telepít le. Az októberi kánikulában alighanem sokan örülnek a tenger adta lehetőségek, melynek terjedése előreláthatóan Pécsnél fog megállni, s így valószínűleg kikötővárossá teszi a baranyai megyeszékhelyet.

November –index.hu
Véget ér az Erepublik
Megszűnik Magyarország legnépszerűbb internetes játéka, az erepublik.com. Mint az ismeretes, tegnap éjjel a magyar hadsereg legyőzte a floridai csatában az egyesült EDEN erőket, elfoglalva ezzel a legutolsó régiót is a játékban. Az adminok így ma bejelentették, nem látják értelmét tovább üzemeltetni a játékot, de hamarosan egy új játékot hoznak létre, mely az adminlandia.com címen lesz elérhető.


December –konteo.blog.hu
A R’n’R szakosztály
A konteo blogja Bilderberg-csoport, a templomosok és a szabadkőművesek utána ma egy újabb rejtélyes szervezet után nyomoz, mely nem más, mint a
R’n’R szakosztály. Mindenki hallott már róluk, de pontosan senki nem tudja kik ők, és mit csinálnak.
A tények
A R’n’R szakosztály (vagy ahogy tagjai hívják: „A szakosztály”) a szabadkőművesekhez hasonlóan egy kocsmában alapult meg, még pedig a pécsi Cornerban, 2008 októberében. A szervezet ekkor még csak 5 tagot számlált, kik mind az egyetem történelem szakán tanultak. Hivatalosan persze azért, hogy kulturális programokat szervezzenek a többi tagnak. Na persze.
A folytatás
A taglétszám a későbbiek során nőtt, bár mindig is szűk csoport maradt, mely szigorúan őrzi a tagok kilétét. A nagy titkolózások ellenére azonban olyan neveket hoztak összefüggésbe a csoporttal, mint Weisz Péter jelenlegi pénzügyminiszter, Bugyi Zoltán, a 3+2 frontembere, vagy Boda Balázs, modell, énekes, színész, és persze tinibálvány. De a tagok feltételezett névsora nem korlátozódik hazai hírességekre: Arsenium, David Hasselhoff, vagy Janet Jackson mind bizonyítottan kapcsolódnak a szakosztályhoz.
A cél
Hogy mi is a R’n’R szakosztály valós célja, arról megoszlanak a vélemények. Egyesek szerint csak egy egyszerű baráti csoportról van szó, kik hangzatos nevet adtak maguknak, közös gyűléseik azonban továbbra is a sörről és vodkáról szólnak. Ez azonban nyilvánvalóan a szakosztály által hangoztatott propaganda. A tények azonban mást mondanak: a szakosztály tagjai bármerre járnak, felfordulás és káosz követi őket. Sokan úgy gondolják, ők állhatnak a román hadiflotta szeptember elsüllyedésének hátterében, sokak szerint ők a felelősek a Maradona-gyilkosságért, de egyesek még azt is megkockáztatják, hogy nekik köszönhető a novemberi tibeti szabadságharc leverése. Persze nem tudni, ezekből mi az igazság, de egyben biztosak lehetünk: a „szakosztály” tagjai nem azok, akiknek mutatják magukat.


ennyi lett volna, remélem élveztétek :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr811638938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Viking 2010.01.02. 13:29:36

heh! de a legjobb, hogy a választásról szóló rész nem is utópia :)

Kiflee 2010.01.02. 15:13:14

reméljük Nostradamus szólt. bár azt nem szeretném, hogy ilyen gyorsan lelepleződjünk.
augusztus-október különösen jó. /Vasi :-)/

a Viking 2010.01.02. 16:49:08

Akkor a fidesz-kdnp-nek 10%-ot kell elérnie? hát, határeset, de lehet hogy meglesz... :)

Noked-Lee 2010.01.02. 17:07:36

francba, májer lejáratott a barátaim előtt, és kétségbevonta politikai ismeretemet a teljes blogközönség előtt! jamal, szólj ráááááááá!!!!!

Noked-Lee 2010.01.02. 17:09:46

ja, amúgy kiflee:
köszönöm az elismerő szavakat, de a 21. sz. második évtizedében már senki nem használ orros szmájlit.
(hehe, most én járattam le mást a barátai előtt, muhahaha)

wertzui1987 · http://elmetomfa.blog.hu 2010.01.02. 20:37:25

zseniális már ha igazat jósolsz...

Droid 2010.01.02. 20:37:58

Reméljük mind valóra válik.

Kiflee 2010.01.03. 01:49:29

én csak azt használok. sőt, szerdán még flopit is használtam.

Kiflee 2010.01.03. 01:50:11

amúgy meg ki mondta, hogy a barátaim vagytok? :-)

Noked-Lee 2010.01.03. 10:05:04

hú kiflee, mi lesz a következő, kazettát hallgatsz magnóról? :)
amúgy az orros szmájli sztem modoros :) de nem annyira, minte ez: 8)

Jamal_Fraser 2010.01.04. 15:23:38

Kifli egy igazi modorbánya, ezt eddig is tudtuk.

Ejnye, Májer, ejnye! (Így jó, Nokedlee?)
süti beállítások módosítása