1. Afrika
igen, már eleve az is hiba, hogy afrikában rendezik. persze, párduc, oroszlán, gorilla, makákó, mosolygó néger kisfiúk, a zene szeretete, blabla. na számoljunk le gyorsan ezekkel a romantikus tévképzetekkel: afrika a világ legnagyobb nyomortelepe, melyet éhínségek, járványok, diktátorok, népírtások, drog, és nyomor tarkít. de ezen lépjünk túl, hiszen ettől rendezhetne vb-t a kontinens. a komoly probléma az, hogy futballkultúra egyedül európában -és kis jóindulattal- dél amerikában van. ebből az következik, hogy mondjuk átlagosan 10 vébéből 8at európában, és 2-t dél-amerikában kéne megrendezni, slussz. hagyjuk már ezt az erőltetett rotációs rendszert. koreában és dél-afrikában is tömegesen voltak/vannak üres székek a lelátón egy-egy kevésbé nagy nevű meccsen, a stadionok fele meg úgy néz ki, mint ahogy a puskás nézne ki akkor, ha 10 évig ott játszana a steua buchurest. és bár nem tartozik szorosan a témához, hadd említsem meg, hogy a vb-re való kijutás is teljesen aránytalan, és ez se európának kedvez.


2. Dél-Afrika
ha már afrika, akkor legyen a déli köztársaság, gondolhatnánk, hiszen egyike a ritka országoknak, ahol elvileg demokratikus kormányzat van. na de kéremszépen, még így is naponta 100 gyilkosság történik az országban! fokváros a világ 8. legveszélyesebb városa! de mivel az áldozatok jelentős része fehér, így a világ persze leszarja. hogy milyen lehet búrnak lenni dél-afrikában, azt jól érzékelteti, hogy még a béke nobel-díjas, mindenki kedvence nelson mandela is tucatszor énekelte már nyilvánosság előtt az "öld meg a búrt, öld meg a farmert" kezdetű vidám nótát. mint ahogy nem adják a rendezés jogát kolumbiának vagy szomáliának, úgy nem kéne adni dél-afrikának sem, amíg ilyen állapotok vannak. de persze inkább hangsúlyozzák az "ország sokszínűségét" és a "népek közti harmóniát".


3. Vuvuzela
és igen, mindenki kedvence, ez a foskürt. gyűlöltségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy néhány nap után közhely lett utálni. azért pár sort mégis megérdemel. ugyanis egyszerűen hihetetlen, hogy nem unnak rá ezek a kultúrálatlan niggerek szimpatikus fekete szurkolók, hogy folyamatosan fújják ezt a monoton és idegesítő szart. megöli a szurkolást (eddig csak a német és angol szurkolók tudták ideiglenesen túlénekelni), zavarja a játékosokat, érzékelhetetlenné teszi, milyen hangulat van a stadionban. egyszerűen érthetetlen, hosszú illegalitás után miért engedélyezték újra ezt a fost. a seggébe dugnám tövig annak, aki fújja.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr12081360

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2010.06.14. 18:49:09

Minden pontban egyetértek, de a 3.-ban kiváltképp. Tessék szépen megtanulni a kommersz angol nyelvet és skandálni.

Lt. Aldo Raine (törölt) · http://egyetemvaros.blog.hu 2010.06.14. 19:37:36

most olvasom az indexen, h nem fogják betiltani a "foskürtöt".... :@

Droid 2010.06.15. 12:00:06

@Lt. Aldo Raine: így nem hallják a fekete szurkolok ha szomszéd szektorból átordítja az minimálérasszista európai:
- "Majmok, majmok!"
- "Még több banánt neki!"
Say no to racism? kirekesztik a drukkolást vazze.

a Viking 2010.06.15. 12:21:02

az NBA nagydöntőjében nincs vuvuzela, pedig ott is sok a néger. ez azért van, mert a foci szar.

Noked-Lee 2010.06.15. 12:49:27

@a Viking: francokat. a németországi vb ideje alatt nem volt ez a szar. meg normális világversenyen még korábban soha.

Droid 2010.06.15. 14:29:48

@a Viking: azér nem illik összemosni az afro-amerikaiakat az őshonos feketékkel, mert az észak-amerikai feketék azért sokkal kultúráltabbak összességében véve.

A csodálatos Óz 2010.06.15. 18:57:58

Na ezzel végképp kiírtanám az összes "szlovákot"! bazzeg nem elég, hogy szorult anyagi helyzetem miatt kénytelen voltam rájuk fogadni, de még le is x-szelnek ezek a jöttment knédlizabáló szlávok!!!

Jamal_Fraser 2010.06.15. 19:22:00

Mindenben igazat adok a szerzőnek, vikingen már kifejtettem a véleményem. És igen, mikor lesz végre már újra kultúrált futballállamban a vb, mint mondjuk Anglia, vagy Spanyolország? 10ből 9 kell euba, 1 délamerikába és kész. Blatter meg menjen vissza hitelkölcsönzőnek, földbirtokot úgyse kaphat svájcija, hehehe, a foci nem neki való.
süti beállítások módosítása