vb összefoglaló

2010.07.12. 15:09

A vb végeztével a Szakosztály elismert futballszakértői után a laikus is megszólal. Számomra vegyes, bár alapjában véve élvezetes volt a VB. A helyszín so-so, ugye volt vuvuzela, rossz idő, a Viking által említett közvetítési hibák, de alapjában véve rendben volt a dolog. Abban viszont biztos vagyok benne, hogy lesz ennél jobb, precízebb.

Csapatok: Voltak kellemes és kellemetlen meglepetések, láttunk szinte mindent. Nagy és rendkívül kellemes meglepetés a németek játéka - régóta nekik drukkolok, de öröm volt nézni, hogy az "szokásos" eredményesség mellé szép, gyors, helyenként pedig kifejezetten látványos játék párosul. Ezek a fiatalok sokra vihetik, nekem személy szerint nem is hiányzott a (ehhez képest) lassú és körülményes Ballack. Schweini nagyot játszott és érdekes, hogy a bajnokságban harmatgyenge Klose és Podolski mennyira magára képes találni a válogatottban. Szívem szerint nekik adtam volna a vb címet, de még fiatalok, odaérhetnek.

A franciákra és az olaszokra sok időt nem pazarolnék, kaptak már rakétát eleget. Nagyjából olyanok, mint a James Bond filmekben a gonosz. Lehet nekik drukkolni, de a végén jó, ha elnyerik "méltó" büntetésüket.

brazilok - nagy favoritok voltak, sajnáltam is őket, joggal fanyalognak azok, akik a tőlük megszokott "szambafocit" várták. Nem voltak meggyőzőek na.

Argentína - drukkoltam nekik, a zsírdisznó "Isteni Diego" Maradona miatt, váratlan húzásain sokat poénkodtunk a srácokkal. Egy darabig ment is a szekér, de a védelmük bizony törékenynek túnt. Más kérdés, hogy sokáig ezt tudták palástolni. Igaz, szerencsétlen dolog volt a németek ellen már a 3. percben gólt kapni, utána hiába futottak az eredmény után, csak még nagyobb verés lett.

Hollandok: Vegyes érzemek. Alapjában véve kedvelem őket, Robbent kifejezetten, sőt van Bommel a Bayern csk, de eléggé megutáltatták magukat a hentesfocijukkal, nem voltak szimpatikusak, na. Helyenként nagyokat mákoltak.

Spanyolok: nem a kedvenceim, bár Puyol egy Isten. Fanyalognak a kevés gól miatt,így van, a helyzetkihasználásuk igencsak gyenge volt. Hogy jogos-e a győzelem? Talán igen. Meg tudták verni a németeket viszonylag tisztán, a hollandoknál is jobbak voltak kicsit, inkább akarták a győzelmet, ilyen téren jogos, bár mákoltak ők is.

Uruguay: a másik nagy meglepetés, nagyon szimpatikus és jó csapat, Forlan megéri a pénzét, nagyot alakított a VB-n, Suarez pedig Casillas mellett a VB kapusa is lehet.

Apropó, kapusok. Nem tudom mit lehet és mit nem a Jabulani-ra fogni, de idén a szokásosnál is nagyobb "lepkék" csúsztak be. Ennek ellenére voltak igazán jó teljesítmények is, pl Casillas, Neuer, vagy a nigériai kapus is parádésan védett helyenként. Green még...szörnyű, de van ilyen, még Kahn-nal is megesett egyszer. Nem lenne igazságos, ha csak emiatt eltűnne a süllyesztőben, de benne van a dolog.

Összességében azt még el lehet mondani, hogy a világ kezd megtanulni focizni. Az első fordulóban nagy verést kapott Ausztrália összeszedte magát, a gyengének tartott Új-Zéland sem játszott alárendelt szerepet, sőt, Honduras is tartotta magát, Szlovákia még a csoportból is továbbmentek, a japók is remekeltek. Észak-Koreát nehéz picit hova tenni, ugyanis a brazilok elleni 2-1-es vereség szép eredmény, de utána nagy verést is kaptak. Ha a csapatot nem viszik a vb után 15 év munkatáborba, kíváncsi leszek rájuk a jövőben is. Kicsit sajnáltam az afrikai csapatokat, de fejben ők még nem elég jók. Nigéria pl. csakis önmagának köszönheti, hogy kiesett. a mezőny alapjában véve rendben volt, bár 1-2 helyen tudtam volna "cserélni" pl orosz-szlovén, vagy görög-ukrán.

Érdekes volt még, hogy bizonyos sztárok mennyire szenvedtek. Minegyiknek megvan a maga indoka, fáradtság, sérülés, stb. de pl. Rooney-tól C. Ronaldo-tól és talán Messi-től is többet vártak a jónépek. A másik kardinális dolog a bíró...háát, itt nagy bakik voltak, én a gólbírót mindenképpen támogatnám, de akár a videóbírót is, azzal a korlátozással, (a játék folyamatossága érdekében) hogy egy csapat meccsenként pl. 3x vehetné igénybe, a tenisz mintájára. Kassainak pedig külön nagy gratula.

összességében egy rövid öszefoglaló:

kellemes meglepetés: németek, Uruguay, japánok, szlovákok, Ghána

akiktől többet vártam: angolok, brazilok, dánok, argentinok

 

Szerző: Luusta

4 komment

Címkék: vb összefoglaló

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr502146638

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2010.07.12. 15:47:33

No, milyen visszafogott, úri beszámoló, Felség!

Én annyit tennék hozzá, hogy:

HÁHÁÁ, KIESTEK A DZSEPETTÓK, A NAGYORRÚ, RONDA, MACSKAZABÁLÓ CILASZOK! HÁHÁ! HÁHÁ!

A vb legszebb momentuma...

a Viking 2010.07.12. 19:42:46

nem vitatkozom vele.

Kiflee 2010.07.12. 19:54:27

oroszország nekem is hiányzott, meg egyiptom is. meg egy kicsit vanuatu és a maldív szigetek is.

Kiflee 2010.07.12. 19:57:59

@Jamal_Fraser: az olaszok mély utálata szerencsére nem szít vitát közöttünk :) (habár Brux...)
süti beállítások módosítása