Az elmúlt két hétből

2010.11.06. 11:11

Interjú Ózzal az R’n’R Szakosztály tagjával, aki jelenleg Regensburgban cserediák:

 

-Mozgalmas volt az elmúlt két hét kedves Óz?

-Rendkívül, a legutóbbi beszélgetésünket, talán akkor fejeztük be, mielőtt a Welcome egyetemi Erasmusos buli lezajlott volna.

-Meséljen kérem erről a rendezványről!

-Két hete pénteken az egyetemre meghívták az összes Erasmusos diákot, akik a regensburgi egyetemen tanulnak, ahol is a dékán köszöntése után meginvitáltak minket vacsorára, majd az este további részét ismerkedéssel és az egyes országok kultúrájának megismerésével tölthettük. Erről az estéről, ha jól láttam, már nyilvánosságra kerültek fotók.

-Olyan hírek jutottak el Magyarországra, hogy önök másként értelmezték az összejövetel célját?

-Valóban, mi azt hittük, hogy built tartanak nekünk, így Magyar emberhez illő módon úgy érkeztünk meg, hogy már ittunk némi alkoholt előtte (be voltunk baszva, mint az albán szamár).

-Meg nem erősített információk szerint, önöket is felelőssé lehet tenni, hogy az utóbbi hetekben feszültté vált Magyarország és Szlovákia kapcsolata!

-Ettől a kérdéstől elhatárolódom, annyi mindenesetre bizonyos, hogy ezen buli vacsoráján egy, a neve elhallgatását kérő szlovák fiatalemberrel (Peter Varga) azonos asztalnál ültünk. Mi csupán felvilágosítottuk, hogy bizony neki magyar neve van és lehet, hogy Kassa, Pozsony, Galánta és Komárom nem szlovák városok, mivel szerintünk olyan ország nincs! De ennél több garantálom, hogy nem történt!

-Ugorjunk is kicsit és kérem mondja el, milyen problémák léptek fel kollégája, Kiflee állampolgárságát illetően?

-Ez egy meghatóan vicces történet. Először a telefonvásárláskor írták rá a szerződésre, hogy Kiflee El Salvadorból érkezett a mesés Bajorországba, majd az egyetemi bankszámlaszám bejelentő lapon szerepelt az állampolgárság címszó mellett, hogy Szlovénia. Hiába azért van némi irónia a dologban.

-Azt hallottam Kiflee legutóbbi levelét is rosszul címezték meg!

-Valóban, Kiflee kolléga előfizetett a nívós és markáns Spiegel című német hetilapra (igazából a Süddeutsche Zeitungra) és a szerkesztőség küldött neki egy levelet, melyen ez állt: „Frau Vanya Peter”.

-Az a szóbeszéd járja kishazánkban, hogy a német mellett más nyelveket is tanulnak! Megerősítené ezt!

-Hivatalosan, tehát egyetemi keretek között Brux és Kiflee valóban tanulnak újgörögül, azonban szabadom választható szombat éjszakai kurzusként felvettük a lengyel-spanyol-francia-szlovák-angol nyelvek egyvelegét, mely igen nehéznek bizonyul, főleg némi alkohol elfogyasztása után. Hiába, mind a barátok, mind az ellenségek nyelvét ismerni kell.

-És kérem engedjen meg egy utolsó kérdést! Valóban jó érzés a nehéz tanulós hétköznapok után a hétvégét teljes alkoholmámorban tölteni és olyan bámulatos módon kínos helyzetbe hozni magát minden alkalommal, hogy más NÁCIóknak eszükbe sem jutna, Magyarországnak még csak a közelébe sem jönni?

-Igen!

-Köszönöm az interjút!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr732427412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2010.11.07. 00:30:33

Ájájáj Los mehicos Ványulósz!
Nah most mivel nincs forráskritikám: ebből mennyi igaz? :D

Noked-Lee 2010.11.07. 11:39:28

:D
imádlak óz!
és hiányoztok nagyon!

Kiflee 2010.11.07. 12:48:16

@Droid: minden sora igaz. az a szlovák srác egyébként nem rossz arc, azóta is szóba áll velünk, ami számomra elég meglepő. :)
tegnap este nálunk (az Ózzal közös lakásban) volt házibuli. asszem megkötöttük a lengyel-magyar örökbarátsági szerződést, de mindenképpen enyhült a Franciaországgal való viszony is, nem is beszélve Csehországról, amellyel a jövőben szintén szövetségi viszonyt szándékozunk kialakítani.

Kiflee 2010.11.07. 12:52:16

jah, és az kimaradt, hogy azon az említett egyetemi bulin, ahová szalonspiccel érkeztünk, na azon kértünk a DJ-től Nenát (le is adta), Óz pedig föl akarta kérni táncolni a kb. 45-50 éves helyi TO-os nénit, kevés sikerrel.

Droid 2010.11.07. 13:23:55

@Kiflee: Bakker tényleg a szlovéniai El Salvadorból jöttél ? :D
De a Spiegelre csak nem fizettél elő? :D
kiffle prijatelj vam še naprej uspešno v zemljo, da Erasmus: D
amigo kiffle éxito continuo en la tierra de erasmus :-D

Droid 2010.11.07. 13:27:18

@Kiflee: Jó nektek itthon közben megszűnik a demokrácia és a közbiztonság. :S

De akkor tényleg előfizettél a Spiegelre? :D

Kiflee 2010.11.07. 13:36:15

@Droid: nem, nem, a Süddeutsche Zeitungra, pár hétig küldik ingyen. :)

Jamal_Fraser 2010.11.07. 15:08:01

jelentem, büszkék vagyunk! csak rontani tovább a magyar megítélést, ami belefér!
süti beállítások módosítása