új szabályok a vb-n

2010.05.27. 12:50

 Most, hogy már mindenki a foci vb lázában ég, kis gyűjtemény az új szabályokról. A lényeg a következő: "tizenegyes rúgás során a játékosok hiába lövik a labdát a kapuba, ha közvetlenül a lövés előtt megtorpannak. A bíró a szabály értelmében ugyanis azonnal érvényteleníti a gólt, majd sárga lapot ad a lövőnek."

Ez azonban nem minden. Az alábbi érdekes gyűjteményre akadtam, vannak közöttük igazán jók: 

* Szabadrúgást megelőzően tilos a herék megigazítása. Amennyiben a bírónak előre jelzi egy játékos, úgy az szól asszisztensének, aki köteles a zászlója rúdjával a herezacskót komfortos helyzetbe pöckölni
* A szögletzászló bántalmazása kiállítással jár.
* A német válogatott a középkezdés előtt nem buzdíthatja magát az „Éljen a győzelem” kiáltással! Ehelyett a „Mi vagyunk a bűnösök mindenért!” illetve az „Ein Volk, ein Reich, ein Bier” bíztatást választhatják!
* Tizenegyes rúgás előtt, arab ország válogatottjának kapusát tilos a „Shalóm hávér” köszöntéssel, barátságosan üdvözölni.
* Surinami születésű játékost tilos hajon köpni, a „majszolj banánt, amíg takarítják a ketreced!” mondatot követően, mert ezt 4 éves eltiltással büntethetik. A mondat elhagyása esetén a sima hajba köpés csak sárgalapos figyelmeztetéssel jár!
* Csak a középkörben és az ellenfél vezetőedzője részére elhatárolt területen lehet köpni.
* Viperával a kézben tilos skorpióval elrúgni a labdát! (A WWF kérésére – a szerk.).
* Minimum 2 éves eltiltás jár az általában nyílt törést okozó ún. „Mátyus Tackle”-t alkalmazó játékosnak.
* Szigorú büntetést von maga után a „Materazzi Metódus” alkalmazása, amikor a védő, a támadó játékos összes nőrokonát egy áram alatt levő hajsütővassal magáévá teszi verbálisan (ha a szándékolt eset során a göndörítő nincs bekapcsolt állapotban, az kisebb vétségnek számít)
* A cserepadoknál könyvtársarkot kell kialakítani, ahol a lecserélt játékosok el tudnak mélyülni a Lucky Luke, Pókember és Hustler magazinokban
* A svájci válogatott csapatorvosa 2010. június 1-jétől nem olthatja be a játékosait veszettség ellen a mérkőzés előtt, amennyiben afrikai ellenféllel találkoznak.
* A textil zsebkendő használata szintén június 1-jétől kötelező. Aki a gyepre fújja ki az orrát, 10 négyütemű fekvőtámaszt kell csináljon.

forrás: hircsarda.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr232035345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2010.05.27. 17:57:51

"mátyus metódus" :)
amúgy az első (igazi szabály) már régóta hiányzott, szar céronáldó asszem ezen a vébén nem lő 11est.

Jamal_Fraser 2010.05.27. 20:16:39

@Noked-Lee: jaja, tipikus cigányos faszság az ilyen büntető!

amúgy az összeállítás kurvajó!
süti beállítások módosítása