A poszt megírásának aprapója, hogy egyrészről korábban beszéltünk Szabó Ervinről (és nem csak Barátok közt hanem az ATV is "méltatták")

http://index.hu/belfold/2010/09/20/mekkora_kommunista_volt_szabo_ervin/

http://hu.wikipedia.org/wiki/Szab%C3%B3_Ervin

Amit elmondanék róla, ő neki tulajdonítható a történettudomány számára közvetített marxista világnézet(osztályharc, termelési módok...), dialektikus és történelmi materializmus. 

De ki is volt valójában Szabó Ervin? a posztot direkt befejezetlenül hagyom, hogy a szakosztálytagok egyenként mondjanak véleményt róla.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr392322321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2010.09.27. 23:47:32

egy hete volt róla egy cikk a magyar hírlapban is, én nagyjából akkor tudtam meg róla sok mindent. persze ott egy kicsit erősebben kidomborították magyarellenes(?) munkásságát és érzéseit. sajnos nem olvastam tőle semmit, de az eddigi dolgok alapján simán át kellene keresztelni szerintem a könyvtárat.
süti beállítások módosítása