"Megérdemelt aranyérem"

2010.12.25. 21:02

Mivel az esztendő nagy részében vita zajlott arról a szakosztály körében, hogy Spanyolország megérdemelten nyerte-e meg a nyári világbajnoki seregszemlét, ezért publikálok egy cikket a Nemzetisport online-ról, melyet valószínűleg amúgy is többünk megtalált. Mindenesetre véleményem szerint az írónak mindenben teljesen igaza van, mind a pozitívumokat, mind a negatívumokat tekintve. No, akkor lássuk:

 "A sportág kedvelőinek, szakértőinek nagy része egyetért abban, hogy a spanyol armada megérdemelten ért fel a csúcsra, ám természetesen most is akadtak negatív hangok, olyanok, akik megkérdőjelezik David Villáék sikerének jogosságát. Legtöbbjük azt emeli ki, hogy a spanyolok korántsem játszottak olyan látványosan, gólra törően, mint például a 2008-as Eb-diadaluk során. Való igaz, az egyenes kieséses szakaszban elért eredményeiket nézve (Portugáliát, Paraguayt, Németországot és Hollandiát is 1–0-ra győzték le) akár azt is hihetné a vb-ből egy percet sem látó egyszeri ember, hogy bunkerfocival értek révbe, ám erről szó sincs.

 

 

A játékot valamennyi meccsükön ők uralták, amit a statisztika (labdabirtoklás, kapura lövések száma) is ékesen bizonyít, a gólparádék elmaradása pedig leginkább annak tudható be, hogy az ellenfeleik nem megye kettes csapatok voltak, hanem a világ élvonalába tartozó együttesek. Véleményem szerint, ha valakik, akkor a spanyolok megérdemelték, hogy végre világbajnok csapatot ünnepelhessenek. Még akkor is, ha Villa portugálok elleni győztes találatát leheletnyi les előzte meg, vagy ha a hollandok nagyobb helyzeteket alakítottak ki (és puskáztak el) a döntőben, mint a végső győztes. A múlt aranyérmeseit is szinte kivétel nélkül segítette a szerencse és/vagy néhány játékvezetői ítélet, miért lett volna ez másképp Dél-Afrikában.

Korábban is már számtalan tornára érkeztek aranyesélyes, remek focit bemutató gárdával, ám egy-egy rossz meccs vagy vérlázító csalássorozat (2002, ugyebár...) végül a vesztüket okozta. És még valami: Vicente del Bosque ismét bizonyította, hogy ha minőségi játékosállomány van a keze alatt, akkor azzal ő révbe ér. Azon pedig már meg sem lepődtünk, hogy a legnagyobb siker után, amit egy edző elérhet, szerényen a háttérbe húzódott, csakúgy, mint ahogy annak idején a Real Madridnál tette."

Szóval ezek után feltenném a kérdést, megint csak a szokásos modorosság, vagy valóban egy percet sem láttatok a világbajnokságból?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr552539029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2010.12.25. 22:24:32

én egyszer se mondtam, hogy ne lett volna megérdemelt. megérdemelt volt, és unalmas.
de hogy ne lángoljanak fel a végeláthatatlan viták, a megérdemelt szót hangsúlyozom.

brux_88 2010.12.26. 12:46:06

mondjuk először azt hittem, hogy a cshoportból nem jutnak tovább...Micsoda (?!) meglepetés lett belőle aztán...

Jamal_Fraser 2010.12.27. 23:14:35

A spanyol sport az utóbbi évek zajos sikereit, így Contador, a futballválogatott is jó eséllyel a dopping nak köszönheti, nem kell sok idő és kiderül, hogy aztán a pénz ismét az igazság és a tiszta sport szépsége fölé kerekedjen.

Noked-Lee 2010.12.27. 23:33:52

@Jamal_Fraser: nem volt ez másképp a polgárháború idején sem. csak akkor a doppingot még condor-légiónak hívták.

a Viking 2010.12.30. 11:10:47

@Jamal_Fraser: azt miért zárod ki, hogy a jó utánpótlásképzés miatt, vagy a hatékonyabb edzésmunkának az eredménye. A spanyolok nem egyik napról a másikra lettek sportnagyhatalom, hanem fokozatosan. Eddig Magyarország erőn felül teljesített olimpiákon aranyérmek/ lakosságszám tekintetében. Dopping? Nem hiszem.
süti beállítások módosítása