das METAL !!

2011.02.27. 17:38

 

Viking már írt a Manowar nevű csodáról, a világ egyik legmaszkulinabb metálzenekaráról. Az is szóba került, hogy a szövegeik viszonylag egyszerűek, nagyjából a következőket tartalmazzák: sword,fire,king,steel,kill,flame stb. Kemény. A másik, hogy motoron "lovagolnak", meg ilyenek, ügyelve MINDEN külsőségre. Bizony, a tartalom és a forma összhatása maga a harmónia... (róluk majd külön tervezek írni). De visszatérve a kardozós-sárkányos-királyfis metálhoz (amit szép szakkifejezéssel power metál-ként aposztrofálnak) egy nagyszerű zenekarra akadtam.

Rhapsody (of Fire)!!!! - hivatalos honlap

A dolog már az elejétől fogva érdekes, ugyanis a zenekar olasz. Nyilván nem csak a skandinávok játszhatnak viking metált, de igazából tőlük hiteles. A digók viszont gondoltak egyet, és a legendás Helloween valamint Ingwie Malmsteen nyomdokain zenekart csináltak. Szövegek terén pedig a fantasy- ill. mesevilág fogta meg őket - elég egy pillantást vetni a számcímeikre, amik pl: Dawn of Victory, Triumph of my Magic Steel, Holy Thunderforce (ez mekkora...) The Mighty Ride of the Firelord - nos, azt hiszem elég beszédesek :) Lefordítani ne próbáljuk őket, nem éri meg.

A klippjeik képi világa szintén hasonló. Nehéz kiemelni a legtöményebbet, de ez sztem mindenképpen jó viszonyítási alap:

heroikus ének, gitárszóló, csöcsök, mi kell még?

Én mondjuk jókat röhögtem, hogy meddig képesek elmenni az azonosulással. Vajon hogy működik ez? Úgy, mint a KISS-nél, hogy koncert után lemossák a sminket és élik a maguk hétköznapi rocksztár életüket? Vagy ez a teljes napi rutint áthatja? Ki tudja... Lehet a stílus követeli meg, de pl. egy Helloween az ilyen jellegű körítés nélkül is képes nagyot alkotni. Ezt leszámítva nem nagyon lehet okunk leszólni őket, mert a zenéjük jó, a technikai tudásuk pedig magas. Szép is, jó is, de nekem mégis amolyan "megcsinált" érzésem van. Nem velük van a baj, ők őszintén nyomják ez, de valahogy nekem nem jön át, ez ilyen trubadúr-metál, vagy mi:)) 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr192695284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2011.02.27. 21:15:35

nahát nem hittem volna, hogy zámbó jimmy eltitkolt fia egy olasz metálbandában próbálja ki magát!

Kiflee 2011.02.27. 22:56:42

trubadúr metál :DDDD
tényleg, hogy a fenébe lehet ilyen hülye klipet csinálni...

Jamal_Fraser 2011.02.28. 14:28:04

héé, a Kiss tagok nem mossák le a sminket, a való életben is ugyanúgy viselkednek, Gene Simmons pl a nyelvét nyújtogatja az ügyefeleknek a hivatalban, ez alap!

Droid 2011.03.01. 13:13:01

Nah ők nem nőttek fel középsuliban hanem megvalósították az álmuk!
süti beállítások módosítása