Hóhelyzet Pécsről

2012.02.07. 22:28

Pécs ismét bebizonyította, hogy megérdemelne egy kis napalmot, ugyanis a városban uralkodó hóhelyzet annyira  felidegesített, hogy kényszert éreztem arra, hogy  kiírjam magamból. Először is az utakon tapasztalható állapotok baszták fel az agyamat, annak ellenére, hogy semmilyen közlekedési eszközt nem veszek igénybe a városban, de az, hogy a 6-os számú főúton nem képesek végigmenni egy kibaszott hótolóval, az már igencsak a pofátlanság határát súrolja! tényleg, erről jut eszembe, látott már valaki hókotrót Pécsen? tudom, tudom, hogy drága a benzin, meg a hó is hirtelen jött (több mint egy hete ez folyik mindenhonnan) és nem volt felkészülve a közútkezelő, de 3 nap alatt illett volna valamit tenni az ügy érdekében! mondjuk a smogriadóra  nézve részmegoldásnak érzem ezt a módszert, hiszen nem ül autóba, akinek nem muszáj!

A gyalogos közlekedésben, ha lehet, még balkánibb a helyzet (már ha ott lenne számottevő hó). Valószínűleg a városban annyira kevés a munkanélküli, hogy kb. 300 Ft-os órabérért nem mennének el egy kis hólapátolásra, meg amúgy is drága a lapát! mellesleg a letaposott hóban ott maradnak a cipőnyomok, amik a nagy hidegben meg fognak fagyni és jönnek a boka, combnyak stb. törések és a nyuggerek majd álvékolhatnak, hogy ez is a Zorbán Viktor miatt van! Valószínűleg az ebből kifolyólag támadt egészségügyi kiadások nem jelentenek nagyobb összeget, mint a hó eltakarítása, szóval akár meg is érheti a városnak! Azonban ebben a megoldásban is fel lehet fedezni a pozitívumot, hiszen a nyuggerek akár a nyakukat is kitörhetik, ami az állam malmára hajtja a vizet, mivel nem kell több nyugdíjat folyósítani szegény exbányászoknak! Bezzeg, a Kádár alatt az oroszok elbántak helyettünk a hóval is! Hiába, régen minden jobb volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr564076749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása