Honza ma éjjel kúrni fog

2012.05.06. 22:50

Kis élménybeszámoló...nagymamám öccse 60 éves lett, ennek alkalmából összehívta a családot egy nagy összejövetelre egy kis szlovák panzióban, a hegyekben. Én helyenként már elég nyűgös voltam kinn - kicsit demoralizáló volt, hogy áprilisban még havazott - így eldöntöttem, hogy hazajövök. Így is tettem. Bevállaltam már másodjára a 27 órás zötykölődést Tartu és Prága között, az helyenként trükkös de kibírtam. Annyi volt az üde színfolt, hogy most nem ült mellém Bialystokban egy 120 kilós kazah, csak Varsóban kaptam valami orosz srácot útitársnak. Megérkeztem Prágába, jó volt. Maga a város egy külön bejegyzést is megérne, nekem egyik örök kedvencem. Elmentem sétálni az ismerős helyekre, ettem egy csülköt, kérdés nélkül hozták a finom söröket, szóval indokolatlanul sokat ettem, leittam magam, majd így kavarogtam a belvárosban. Így, nagyon modorosan stb.
Este irány Kelet-Szlovákiába, rokonok. Átverekedtük magunkat az országon, láttam gyönyörű szocialista épületeket, helyenként valami elképesztően igénytelenül néznek ki. Pénteken megérkeztünk a szállodába, csodálatos erdei helyen volt, de most nem erről van szó.

Az igazi akció az szombaton történt meg. Megjött a nagy rokonság, megvolt a közös ebéd, ünneplés. Aztán beindult a buli. Nagybátyám "rendelt" DJ-t is, aki nem volt szomjas. Ebben nincs semmi meglepő, ha egy ilyen mulatós bálba meghívnak valakit "játszani", általában nem elvárás a tiszta életvitel. Ennél már csak a gyerekzsúrokra nehezebb józan bohócot szerezni. Szóval a rokonság ivott egy keveset - ezt szeretném hangsúlyozni, hogy senki nem volt igazán részeg. Mégis, nekiálltak a népek táncolni. De tényleg, szinte mindenki, magassarkúban, öltönyben, korra, nemre való tekintet nélkül. Anyum, aki pedig előző nap leesett a bicikliről, ő is kitett magáért a fájós bokájával együtt. Még Mirko nagybátyám felesége is, aki pedig nem éppen a simulékony természetéről és az életvidámságáról híres, ő is a legszebb éveit felidézendő, ropta. Valami egészen elképesztő élmény volt. Ott voltak az unokatesóim is, akikből az évek során olyan szép lányok lettek, hogy a régi(barátnő előtti) Bruxnak már nem szívesen mutatnám be őket, valamint a 30 éves kuzinom is, aki vadállatként dominálta a parkettet - 4x cserélt inget az izzadtsági miatt.

Komolyan mondom, rendes diszkó volt, mint valami esküvőn, csak nem voltak szabad lányok, akikre rá lehetett volna táncolni. Igazából ez volt az egészben a legérdekesebb, legújabb - legjobb(?)
Mindezt meglátva az egyik fiatal unokatesóm, a 14 éves Viktória, nagyon furán csóválta a fejét. Kedvem lett volna odamenni hozzá, mondani neki, hogy látod Vikike, ezért kell inni...
Honza meg a legnagyobb király, mert bár életemben nem láttam még (valami igen távoli rokon nagymamám anyai ágán) elhozta a fiatal és csinos feleségét. Bár Honzík úgy néz ki mint Szergej Karakin 30 évesen az elvonó után,  a tánc alatt végig látszott rajta, hogy ő bizony ma éjjel, ha törik, ha szakad, KÚRNI FOG!!!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr714492415

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2012.05.07. 11:08:47

vicces kis történet, jót mosolyogtam rajta :)

Kiflee 2012.05.07. 15:16:30

a lényeget megragadva: remélem te azért a részegebbek közé tartoztál! :) a családi összejövetelek hangulatára az alkohol tényleg nagyon jó hatással van. meg úgy általában minden eseménynek a hangulatára.

Noked-Lee 2012.05.07. 16:04:17

lustám, aztán várunk majd vissza tarpál lászló, bajzát péter, és a keménytökű uránbányászok városába!

Jamal_Fraser 2012.05.09. 10:22:41

indokolatlanul sok evés és ivás <3

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.05.14. 12:37:17

Ha elég kiterjedt a rokonság, biztos van valami unokatestvér sógornője (szóval nem vérrokon, nem vagyunk mi írek), akit meg lehet kúrni, tehát az ilyen családi bulik sem teljesen esélytelenek csajozási szempontból.

Kiflee 2012.05.16. 14:01:10

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): jogos, fő a pozitív hozzáállás. :D én azért óvatos lennék a szülők, nagynénik, stb. előtt.
süti beállítások módosítása