Visszatérés Pécsre III.

2014.04.22. 22:26

Lusta és Kiflee már nem voltak szomjasak, mikor Uránváros felé vették az irányt. A Hírlap presszó azonban most Zeitnung néven, romkocsmaként üzemelt, akárcsak az összes hajdani törzshely. A Jóker étteremnél szakadt el náluk a cérna. A hajdani ótvar piroskockás hely most a Sommelier nevet viselte, alatta cikormányos betűk hirdették: „Coffee and wine shop”. Lustának elkerekedtek a szemei. Tekintete most úgy csillogott, mint a néhai Mászás Béláé. Belökte az ajtót, ahol egy vidám társaságot pillantott meg, amint tört magyarsággal arról beszélgettek, hogy igazán csak az olaszok tudnak élni.  Kiflee gyorsan megivott egy kétcentnyit laposüvegébe töltött pálinkájából, majd vászonzsebkendőjével megtörölte a szája szélét. Úgy döntött, kivár, amíg meglátja hova fajulnak a dolgok. Lusta a tőle telhető kimértséggel leült az asztaltársasághoz. Azok finnyáskodva végigmérték, de nem szóltak, a beszélgetés fonala azonban érezhetően remegni kezdett. Egy kinyalt szépfiú gyanakodva méregette a szakosztálytag egyenruháját, miközben nápolyi élményeit mesélte, elakadt azonban a szava, amikor azt látta, hogy az ismeretlen fiatal mindenféle látható zavar nélkül beleiszik az 1988-as bordeuxiba, majd finnyásan csettinget nyelvével. A szépfiú egyre magasabb hangon részletezte a dél-olasz mentalitás szépségeit, mikor azonban az ismeretlen egyenruhás meghúzta a köpővödröt is, kifakadt.
- Már megbocsáss, de szerintem te eltévesztetted a házszámot.
Lusta szánakozó tekintettel nézett végig a felfuvalkodott paprikajancsin.
- Van egy merevedésem. Légy vele kreatív. –mormogta halkan. A háttérben Kiflee levette az óráját.
- Ismételd meg, te tróger kis…! –visított fejhangon a szépfiú, majd pofonra lendítette a kezét. A mozdulatot azonban sosem fejezte be. A semmiből egy kalapácsként lesújtó ököl szétzúzta az állkapcsát, mielőtt a mondatot befejezhette volna, a kirepülő metszőfog nagyot csobbant a pohár borban. A másik felpattanó ficsúr fején borosüveg csattant, majd a Kiflee egy szilánkot vágott egyenesen a nyaki ütőér alá. A srác üres tekintettel, és spriccelő artériával rogyott össze. A harmadik fiatal már menekült volna, a kőkemény felvidéki szorítás azonban nem engedte, és egy mozdulattal eltörte a nyakát. A negyedik tag, az ekkor már a földön remegő lány halálra vált tekintettel nézett a vérpettyes kreolbőrű vadállatra. Kiflee csak biccentett egyet, mire a lány szipogva kimenekült a kocsmából. A ficsúr, aki kezet emelt Lustára, még mindig a földön fetrengett, nyöszörögve köpködte ki fogai maradványait. Kiflee komótosan lehajolt hozzá, és talicskázásban megkérgesedett kezét a szájára tapasztotta. Az ifjú szánalmas roncsnak nézett már ki. A hófehér fogsor nagy része a padlón hevert, az állkapocscsont a bőrt átütve meredezett előre, a nagy műgonddal beállított hajtincsek most vértől ragadva lógtak a szemekbe. A szemekbe, melyekből előbb ijedtséget, majd döbbenetet, végül csak halált lehetett kiolvasni. A szépfiú ujjai egyre erőtlenebbül kaparták Kiflee karját, mígnem az utolsó rángások is elhaltak.
Lusta mintha mi sem történt volna, lesöpörte az asztalról az üveg- és csontszilánkokat, míg Kiflee vászonzsebkendőjével letörölte bor és vér halálosan vörös keverékét. Lusta szó nélkül egy üveg Furulyást és egy sakktáblát rakott az asztalra, mire a két veterán egymásra mosolyodott.
- Huszár az F3-ra. – mondta Lusta, és levette a zubbonyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr246070888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2014.04.23. 20:32:20

úristen, miért vagyok egy szadista állat? :D különben kezdésből a világos huszár f3-ra tud lépni. :)

Noked-Lee 2014.04.23. 21:59:29

@Kiflee: én ilyennek képzellek kiélezett helyzetben :)
a huszárt javítottam, köszi!

A csodálatos Óz 2014.04.24. 16:24:24

Azért kemény ez a Kiflee gyerek, nem találkoznék vele egy sötét sikátorban! :D

Droid 2014.04.29. 17:06:50

A macko pont ilyen agressziv reszegen!
süti beállítások módosítása