Birodalmak Focija I.

2010.02.22. 16:23

A minap indexen láttam egy érdekes cikksorozatot; a téli olimpiát követik monarchista szemmel, tehát egy országnak számolják az osztrák, cseh, szlovák, stb. eredményeket, az Osztrák-Magyar Monarchiának. Ezt az ötletet gondoltam tovább, mikor kitaláltam a Birodalmak Fociját. Az alapkoncepció itt is ugyanaz; múltbéli birodalmak területeiről válogatok össze jelenbéli focistákat, majd egymásnak ugratom őket. A birodalmak ligájának elődöntőjébe bejutott 4 csapat: 1. A 20. sz. eleji Brit Gyarmatbirodalom 2. a III. birodalom (naná) 3. Nagy Lajos Magyarországa  4. A bizánci birodalom a 6. sz. közepén.
Ezen csapatok mérkőznek meg a Birodalmak Kupájáért. Hogy a továbbjutás kérdése teljesen objektív legyen,  így a csapatokat megalkottam fifa10-ben, majd hagytam, hogy a gép lejátssza a meccset maga ellen.
De nem is szaporítom a szót, lássuk az első elődöntő odavágóját:

Großdeutsches Reich – British Empire
Berlin, Olympiastadion, 2010. 02. 22. 20:45

Kezdőcsapatok:
Reich
Kapus: van der Sar (NED)
Védők: Sagnol (FRA), Mertesacker(GER), Agger(DEN), Lahm (GER)
Középpályások: Ribéry (FRA), Schweinsteiger (GER), Diarra (FRA), Rosicky (CZE)
Csatárok: van Persie (NED), Benzema (FRA)

Kispad:
Czech (CZE), Riise (NOR), Ballack (GER), van der Vaart (NED), Huntelaar (NED), Henry (FRA), Robben (NED)
Szövetségi kapitány: Hitler (AUT)

Britannia
Kapus: Given (IRE)
Védők: Brown (ENG), Ferdinand (ENG), Terry (ENG)
Középpályások: Lampard (ENG), Essien (GHA), Mikel (NIG), Kewell (AUS)
Csatárok: Rooney (ENG), Eto’o (CAM), Keane (IRE)

Kispad: James (ENG), A. Cole (ENG), Giggs (WAL), Fletcher (SCO), Song (CAM), Owen (ENG), Duff (IRE)
Szövetségi kapitány: V. György (ENG)

Meccsösszefoglaló:


0. perc: A csapatok megérkeznek a pályára. A játékosok a szurkolókkal együtt eléneklik a Deutschland über alles-t, majd a brit himnusz következik. Ezt –nem túl sportszerű módon- a német szurkolók bekiabálásokkal zavarják meg, többen légiriadót jelző sziréna hangját utánozzák, minek következtében Terry ijedten húzza be a nyakát, és tekint körül.
1. perc: A németek végezhetik el a kezdőrúgást.
10. perc: Benzema kezd gyors vágtába a jobbszélen, ám beíveléséről az üresen érkező Rosicky egy hajszállal lemarad.
15. perc: GÓL, Agger bődületes hibája után Eto’o kaparintja meg a labdát, rávezeti Van der Sar-ra, majd kb. 11 méterről a hosszú sarokba belsőz.
20. perc: A gól megfogta a nácikat, továbbra is a britek birtokolják a labdát.
28. perc: Újabb 1 az 1-ben helyzet, ezúttal Kewell rázza le védőit, ám lövését Van der Sar hárítja, majd Mertesacker tisztáz
34. perc: Az első valamirevaló német akció, Ribéry-t ugratják, ám Quasimodo túl sokáig cipeli, Given magabiztosan gyűjti be a labdát.
42. perc: Távoli bomba Keane-től, ám a lövés középre megy, a kapus könnyedén húzza le.
46. perc: Sagna keresi Persie-t középen, ám a fejes pontatlan, felé száll
48. perc: Rooney briliáns csel után ad kiváló passzot Eto’o-nak, a maki azonban belevezeti a kapusba
FÉLIDŐ
51. perc: A játék leragadt a középpályán, a német szurkolók felelgetős skandálással bíztatják csapatukat (Siiiiiiiiiieeg………Heeeeeeeeil!!!)
55. perc: A britek kósza támadása után Keane fejel, ám Van der Sar könnyedén hárít.
61. perc: Hitler mester kettős cserére szánja el magát, igyekszik felpörgetni a játékot, két csatárt is pályára léptet:       van Persie > Henry
                                        Schweinsteiger > Huntelaar
65. perc: Ribéry mozdul ki jó ütemben a 11-es vonalról bombáz, Given azonban kitornázza a sarokból.
66. perc: A szöglet utáni kavarodást Mertesacker használja ki, a 16-osról lő, de Given újra védeni tud.
73. perc: Brown elkaszálja Huntelaart, sárga lapot kap érte.
79. perc: Brit támadás Eto’o lövéssel a végén, de egy német védő blokkol
85. perc: Huntelaar éles szögből beíveli a labdát, a lendületből érkező Rosicky fejese a kapufán csattan.
93. perc: A bíró lefújja a találkozót.

A gyors brit gól meglepte a Blitzkrieghez szokott nácikat, akik hiába próbálták, a meccs további részében sem tudták átvenni az irányítást. Bár a britek játéka is sokszor ötlettelen, alkalomszerű volt, a német támadások szinte minden szervezettséget nélkülöztek. A csere túl későn jött, a britek ügyesen őrizték a labdát, így megérdemelten nyertek ezen a nem túl látványos összecsapáson, a nácik pedig azért még bizakodhatnak, hogy Hitler összekapja a csapatot a visszavágóra.

Egy kérdés a meccs kulcsembereihez:
Eto’o:
-Samuel, rendkívül fontos gólt szereztél már a meccs elején. Hogy látod, mennyire nyomta ez rá a bélyegét a meccs további hangulatára?
- Abdiálu ákhuju. Huhuhuhuhu. Abdiabdiabdi, mak mak.

Agger:
-Daniel, ügyetlenségeddel szégyent hoztál a Reichra, hogy kívánod ezt törleszteni?
-Végtelenül csalódott vagyok a mérkőzés miatt, így a visszavágón megkettőzött erőbedobással fogok küzdeni. Amennyiben azonban ez sem lesz elég, természetesen kilépek az SS-Wikingből, és lemondok vezérőrnagyi rangomról.

Így látják a mérkőzést a szövetségi kapitányok:
V. György: Kiváló mérkőzést láthatott a német földre ellátogató becses publikum, örömmel töltött el, hogy válogatottunk minden tagja kifogástalan gentleman-ként viselkedett, és külön szeretnék gratulálni a kis bantu gólszerzőnek, aki mostantól a csapattal együtt aludhat, nem kell a szálloda mellett sátoroznia.

A. Hitler: Ez a mérkőzés a történelem legnagyobb árulása volt!!!! A napnál is világosabb, hogy a bíró zsidó volt, és összejátszott a britekkel!!! De a német faj nem adja fel ilyen könnyen! A visszavágón ha kell, 14 éves fiúkat küldünk a pályára, de kiharcoljuk a végső győzelmet!!! SIEG HEIL!

Pistinek a szakértelmet, Önöknek a figyelmet köszönöm, a végeredménnyel búcsúzunk: III. Birodalom - Brit Birodalom 0:1

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr701781247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2010.02.23. 00:55:31

baszki, ha Hitler a szövetségi kapitány, akkor mit keresnek négerek a csapatban? jó hogy nem Kloset raktad be!

a Viking 2010.02.23. 11:24:12

:) neked nincs agyad!!!

Noked-Lee 2010.02.23. 12:36:01

@Kiflee: attól hogy alsóbbrendűek, még lehet használni őket német faj céljaink elérése érdekében. mint ahogy volt albán, vagy indiai waffen-ss század is.

Noked-Lee 2010.02.23. 13:46:14

egyébként figyelitek? kiflee káromkodott, és még csak ki sem cenzúrázta!!! hogy lehetsz ilyen neveletlen p*cs??

Kiflee 2010.02.23. 16:12:10

@Noked-Lee: *aszd meg!
egyébként meg száz százalékig biztos vagyok benne, hogy nem alkalmazna színesbőrű játékosokat. pont azért, mert a német fajnak nincs szüksége négerekre ahhoz, hogy győzzenek teszem azt fociban.

Noked-Lee 2010.02.23. 16:30:28

@Kiflee: miért ne használná ki őket? fizetést nyílván nem kapnának, és kezet se fogna velük, de amíg hasznot hoznak, addig sztem játszatná őket.
media.englishrussia.com/southern_hitler/18.jpg

Luusta 2010.02.23. 21:04:11

remek írás, Eto pedig igazi reneszánsz majomsággal beszél!

Kiflee 2010.02.24. 11:27:56

@Noked-Lee: az lehetséges, hogy TÖMEGnek használta volna őket a führer (harcolni), de egy fociválogatottba, amelyik a birodalmat képviseli az egész világon, amely a német faj felsőbbrendűségét kell, hogy hirdesse a külföld előtt... és esetleg a csapat négerjeiből sztár lesz... kirakatembernek fajtiszta németek kellenek, vagy olyanok, akikre rá lehet fogni legalább, hogy azok.
egyébként meg én nem vagyok otthon túlságosan Hitler programjában, de nem hiszem, hogy egyenlőségjelet tett pl. az albánok és a négerek közé.

Noked-Lee 2010.02.24. 13:41:34

@Kiflee: egy világbajnok díjugratónál sem a ló kapja az aranyérmet. ebben a fiktív csapatban aki sztár lehet, az lahm, mertesacker, schweinsteiger, némi rivaldafényt pedig kaphatnak a hollandok, dánok, stb. aki egy niggert sztárol, azt meg a führer felkötteti, ilyen egyszerű.

Kiflee 2010.02.24. 19:00:47

@Noked-Lee: továbbra is fönntartom, hogy a birodalmat külföldön nem képviselhetik négerek egy olyan korban, amikor még az USA-ban is másodrangú állampolgárnak számítottak. a führer a lovak színére is figyelne. egyébként pedig az elveiből nem nagyon szokott engedni és sokszor inkább érzelmi alapon döntött, mint racionálisan...
nem mellesleg találó és jó a cikk, különösen V. György értékelése.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.02.24. 23:49:34

Ennyi töris közül senki sem ismeri V. György származását? Ez tök olyan, mint amikor majd a nemzet Erwinje vezeti harcba hadainkat a fapapucsos vérfertőző tesói ellen... Hukk!
Mér nem a bunkó csörcsill az angol szöv-kap?

Noked-Lee 2010.02.25. 11:51:26

@The Drunken Master: származás... bah...
akkor mátyás román, petőfi szlovák, kertész imre meg őőő...magyar. amúgy azért nem churchill, mert a korszakban nem ő volt britannia vezetője.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.02.25. 19:04:02

@Noked-Lee: Aha, én is ezekből a törikönyvekből tanultam, csak azóta meggyött az eszem.
süti beállítások módosítása