Múltkor láttam zsinde…. jajj, bocsánat-bocsánat, indexen egy blogot, amely minden évben kiad egy cool-listát, melynek lényege, hogy kik voltak a legkúlabbak (de utálom ezt a szót) Magyarországon az adott évben. Na gondolhatjátok, mennyi szimpatikus arc van rajta. A 90%-a a listán szereplő ürgéknek valami nagyon alter-indie-csöves-hippi zenekarban játszik, de szerepelt már a listán Steiner Kristóf, vagy a Palik lánya is (utóbbi azért, mert állítólag menő helyeken, és menő arcokkal bulizott). Összefoglalva: a 24 cool arcból szerintem legalább 23 az LMP-re szavazott tavasszal. Így nekiültem, és én is megírtam a saját 24-es listámat, melyben gondolom lesznek átfedések a ti képzeletbeli listáitokkal, és lesz majd, akit hiányoltok innen. (Kalapács József például nincs a listán, sajnálom, Viking)
Olvassátok, fogyasszátok egészséggel:


24. Korda György
Az öreg Korda (született: Kohn) megmutatta, hogy van még benne spiritusz: az EFOTT-ra hatalmas showt ígért, és nem is csalódtunk: táncolt, vetkőzött, ajándékozott, szövegelt, de ami a legfontosabb: végig teljesen élőben énekelt.

23. Török Gábor
Bizony, mindenki Gabija mára az ország legnevesebb politológiai szaktekintélye lett, sőt, meg merem kockáztatni, hogy már celeb is. Blogját még a Rucska is lájkolja, láthatóan megizmosodott, és mindig bevédi a Jobbikot, ha kell. Mi kell még?


22. Pörzse Sándor
Pörzse Sándor karrierje is alaposan felívelt 2010-ben. A (fantasztikus) Pörzsölő ugyan megszűnt, de helyette országgyűlési képviselő lett, és ő a FÜGGETLEN Barikád hetilap főszerkesztője is. Sőt, mivel Dúró Dór mellett ül a parlamentben, szerintem össze is fognak jönni, csak idő kérdése.



21. Moldova György
Az öreg még mindig  remek formában van (bírná a börtönt is szerintem), bár szállóigéi már nem a legtrendibbek körünkben, azért még mindig megmosolyogtató. Ráadásul idén elolvastam egy könyvét, nemrégiben pedig Prima Primissima díjat is kapott a vén vörös. Gratula hozzá, Gyuri bácsi!


20. Lányi Lala
Mikor Orfűn, az EFOTT keretein belül beugrottunk Kozmixra, nem gondoltam volna, hogy 2 számnál többet maradunk. De Lala olyan keményen nyomta, hogy mi sem akartunk szégyenben maradni. Végig ugrált, nem plébekkelt, és a Valami véget ért-et jobban nyomta, mint Ákos egy nappal korábban.

19. DJ Bajusz
Aki nem ismerné, ő a Kocka söröző állandó lemezlovasa, mi pedig az állandó közönsége vagyunk. Így nem egyszer buliztunk már rá, laza, közvetlen (semmi sztárallűr!), és még a bölcsészeket is dicsérte. Szeretünk, Bajusz!



18. Kozso
A szeretet és béke nagykövete pécsi koncertje miatt került fel a listámra. Hiszen mennyire kúl már, hogy még 40 felett is ugyanazokkal a 20 éves számokkal, de állandóan változó 20 éves sunákkal nyomja az ipart? Ráadásul jön (talán már meg is érkezett) az új lemeze! JEE!


17. Óz
Nagy eredmény Óztól, egyedüli szakosztálytagként került fel a listára, mindezt úgy, hogy fél éve nem is láttam. Az az emberileg lehetséges mélypont, amit elért, viszont mindenkit ámulatba ejtett, és azt kell mondjam, követendő példaként ragyog azóta is előttem. De már magában az „egy este alatti legtöbb hányás” rekordjának megdöntéséért is itt a helye.

16. Shimán
Elbaszott humorérzékünknek megváltást jelentettek a Shimán féle baromságok. A disznóvágás, a hatszor tíz a huszonharmadikon székely és a többi pihentagyú borzadály még mindig kísért álmomban. Mit is mondhatnék még? Szilvásbuktát, mert azt szeretem.


15. Szalai Ádám
2010 valószínűleg eddigi legszebb évét hozta Ádámunknak. Úgy robbant be a köztudatba, mint az Ossian az Acélszívvel. A bravúrosan kezdő Mainz csatáraként egyenes út vezetett a válogatottba, és ott sem vallott kudarcot: a San Marinonak lőtt bombája egyszerűen briliáns volt. Reméljük Sörensennek is lő majd párat.


14. Kamuferi
Aki találkozott már vele, az tudja, hogy Fecó is egy jelenség. Mindent elintéz, mindent megold, még egy 15 mázsás disznót is levág, ha kell. És persze neki az se jelent gondot, ha a csillagokat RÁ kell hazudni az égre. Szavajárása, stílusa, lazasága, borgőzös tekintete utánozhatatlan.

 

13. Csurka István
Csurka úgy tűnik elnyűhetetlen. Az oldtimer antiszemitizmus vezéralakja még mindig alkot, pörög, bosszankodik. És bár valószínűleg VV Alekosz is több szavazatot kapott, mint ő, az öreg alkotásvágyát semmi (még a penészedő mangalicaszalonna sem) tudja elvenni. Szerintem még mindig kúl, abüdöskurvaéletbe.

12. Árpádházi Daka József
Nem maradhat ki a nagy nevek közül az év egyik legnagyobb médiaszenzációja, Árpádházi Daka József sem. Hihetetlen, hogy még 92 évesen is ennyi rock’n’roll van az öregben, még most is kitalál valamit, hogy magát szórakoztassa. Bár közismert, hogy én II. Rudolf trónigényeit támogatom, azért egy főhajtást megérdemel I. (!) József is.

 

11. Dzsudzsák Balázs
A drága jó Dzsudzsi nem csak hogy az egyetlen magyar játékos, akinek két Dzs van a nevében, de meg merem kockáztatni, hogy a legjobb is a nemzeti tizenegyben. Ontja a gólokat a PSV-ben, állítólag figyeli a Juventus (remélem nem megy el), és az a finnek ellen lőtt gólja… Nyami.

10. Mesterházy Attila
Korábban már beszámoltam arról, hogy a pécsi D’artagnan milyen észtvesztő rocksztár imást alakított ki. Énekel, táncol, ugrál, lelkesít, szerintem ha most lennének a választások, még sztriptízelne is, vagy bűvészkedne. És bár áprilisban akkora pofonba futott bele, amekkorákat Ivan Drago osztogat a Rocky 4-ben, így is becsülendő, micsoda gyorsasággal futott be. Csak így tovább, Ati!

9. Vincze Ottó
Újabb (ex)sportoló a listán, meg kell vallani, ő sem érdemtelenül. Gyönyörű, tankönyvekbe illő lendítése miatt vált körünkben igazán népszerűvé, de számomra sokat jelent, hogy gyönyörű férfi, mi több, nemrég még a (független) Barikád folyóirat címlapján is szerepelt, a zsíros TV2-s állása mellett. Tud élni ez az Ottó!


8. Kurtz & Gudea enszi
A listáról nálam nem hiányozhatnak az internet prófétái, a gyűlölet nagykövetei sem. A Gyűlölt Ellenségeink blog hatalmas (és természetesen pozitív) hatással volt gondolkodásomra, életemre. Az általánosítás, sovinizmus, és irónia mocsarában való dagonyázás immár kedvenc időtöltésemmé vált, köszönet érte az uraknak!

7. Sylvester Stallone
Régi nagy kedvencem Sly, elsősorban a Rocky és Rambo sorozat miatt persze. A –zseniális- John Rambo után azonban kicsit eltemettem magamban, gondolván, ez volt a méltó megkoronázása egy életpályának. De tévedtem! Sly az Expendables-ben keményebb, mint valaha, és szó sincs még visszavonulásról, hiszen már készül az Expendables 2!

 

6. Vasi
Szerintem ismertségi körünkből senki nem meri vitatni ennek a mini-Mussolininek szereplését a listán. Vonyarcon, Szekszárdon és Újvidéken is mindenkit lejátszott a színpadról, minden buli egyszemélyes show-vá változott át jelenlétében. Mi meg nem győztük szívni magunkba a tudást. Ez az ember egy zseni.


5. Pintér Sándor
A keresztapa, a nagy testvér, a hatalmas és ördögi bábjátékos. Vitathatatlan, hogy 2010 az ő éve volt, hiszen mégis csak ő lett Magyarország miniszterelnöke belügyminisztere. Bár még a gugli is a maffia szót ajánlja a nevéhez, ő mégis felkapaszkodott, és bedarál mindenkit, aki a nemzet ellensége. Csak így tovább, Sanyi!

4. Paksi Endre
A hivatalosan is tiszteletbeli szakosztálytaggá választott Paksi Endre bizony alaposan rányomta bélyegét az évre. A repatarurgyán-produkcióval vált számomra igazán ismertté, de most már el sem tudok képzelni egy jó bulit a ’Pokolnál hangosabb’ nélkül.


3. Király András
Természetesen (a) Király sem maradhat le erről az impozáns listáról, videóin szakadtunk, szavai szállóigékké válták. Ha az ember kimondja, hogy ’hélóta’, vagy ’phinceszag’, mindenki tudja, miről van szó. Momentán ő a telefonom ébresztője is (a „Dolgozni kell keményen! Dolgozzál hélóta!” rész, elég stresszes), és bár tuti bukott miatta pársz százalékot a Jobbik, azt kell mondanom: megérte.


2. Szaniszló Ferenc
Az ECHO tv megmondóembere, az igazság bajnoka, a szemét kérlelhetetlen ellensége. Fantasztikus. Tagolt. Stílusa. Miatt. Hamar népszerű lett társaságunkban, és ha ezt megfejeljük a burkolt  nyílt zsidózásokkal, már érthető, miért ő lett az ezüstérmes.



1. Menyhárt Tamás
Ó igen, az örök menyus. Halhatatlan szavait már bárki idézni tudja, a napozás-csajozás-béemikszezés hármas valószínűleg az efott leggyakrabban emlegetett szavai voltak (talán a névelők előzték meg), Jamal szavaival élve ez az ember maga a „fílgúd”. Ráadásul még egy dedikált kártyát is kaptam tőle. Mit ragozzam? Számomra egyértelműen ő 2010 legkúlabb arca.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr552516733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal_Fraser 2010.12.15. 01:36:07

Elsőre nem jut eszembe senki, aki hiányozna a listáról, kiváló összefoglalása az évnek így az esztendő végéhez közeledve!

A csodálatos Óz 2010.12.15. 08:54:02

Zseniális! csak azt nem értem, hogy a felvezetőben, miért írtad, hogy szerinted a 25ből 24 nem a Jobbikra szavazott? szerintem legalább 20an rájuk! lehet párat közülük fel kellene venni tiszteletbeli tagnak!

Noked-Lee 2010.12.15. 10:17:07

@A csodálatos Óz: cica! az én listámon természetesen többbségben vannak jobbikosok.
de az ötletet innen merítettem:
cool2010.blog.hu/

Jamal_Fraser 2010.12.15. 13:36:50

@Noked-Lee: uramisten, mennyire dekadens, hányingert keltő ez az eredeti lista, hogy lehet ennyi füves hippiért rajongani?

Noked-Lee 2010.12.15. 15:35:50

@Jamal_Fraser: na igen, ezért tartottam fontosnak ellensúlyozni valamivel ezt a borzadályt.

Kiflee 2010.12.15. 16:01:47

egyszerűen zseniálisak a jellemzések, gratula hozzá! talán Drunken Master (az egyetlen rendszeres külsős látogatónk, aki nem ismer bennünket)vagy David Hasselhoff (Lavina meg a hamburgerevés miatt) még befért volna a 20. hely környékére...
bizony, Moldova eléggé kiment a divatból...

Jamal_Fraser 2010.12.15. 17:22:47

@Kiflee: Moldova? Főleg miután jól megverték őket Dzsudzsiék!

Noked-Lee 2010.12.15. 17:25:57

@Jamal_Fraser: miért akarná megverni dzsudzsák balázs moldova györgyöt? bocs, hogy értetlenkedek, csak sajnos rossz a vallásom.

Jamal_Fraser 2010.12.16. 02:08:24

rossz a hallásod???? nekem meg a látásom!

a Viking 2010.12.17. 01:04:27

@Jamal_Fraser: a látásom? római katolikus!
@Noked-Lee: kiváló lista, szinte teljesen egyt értek. Kurtz & Gudea enszi... szerintem ez a két kretén nem kéne, legalábbis én nem szeretem őket (bár ez szubjektív). És igen, igen. Igazságot Kalapács Józsinak!
süti beállítások módosítása