Road to the serbian quarter

2010.09.21. 22:35

mint az ismeretes, rácváros már 1954 óta pécs részét képezi, azelőtt pedig 20 évig mecsekalja volt. német neve raitzenstadt, ugyanis a nevére ráhazudtolva a századfordulón már többségében német és magyar lakossága volt, szerbek csak elenyésző számban. ennek az az oka, hogy a 17. században a jezsuiták hitbuzgóságának köszönhetően az egész település....
blablabla.
a lényeg, hogy itt rácvárosban olcsó a szesz.
ezért arra gondoltam, hogy valamikor a hetekben megejthetnénk ide egy túrát. (amúgy meg szívesen elvállalnám az októberi elnökséget, vagy konkrétabban: stipistopi)
mivel az itteni kocsmák 8-9 körül már zárnak, ezért időben kéne elkezdeni a vedelést, és kintről a város felé haladva, hogy ott tudjuk folytatni a mókát, legyen az szenes, est, vagy sima szétesés.
remélem minden világos, ha mégsem, akkor nesztek egy überfasza térkép:

IDE KATTINCSÁ DICSÁK CSHAJE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr862313711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

a Viking 2010.09.22. 12:12:55

tudod, hogy mi nem iszunk...
süti beállítások módosítása