Egy kis gasztronómia
2011.03.23. 16:59
kiflee kollega meghozta a kedvemet a posztoláshoz, így most a szokásos marhaságok és náczulások helyett egy mennyei receptet közölnék, szerintem érdemes kipróbálni, nagyon finom:
Bauxit főzelék (2 főre)
Hozzávalók: 1 szép darab bauxit, egy csipetnyi kálisó, 2 kolbászok, horribilis indokolatlan mennyiségű zöldség, 20 dkg oltott mész
Elkészítés: Az önmagunknak csinált deszép bauxitot az előre kiválasztott köcsögbe rakjuk, vizet öntünk rá okosan, gyönyörűségesen, és lassú tűzön forralni kezdjük, majd kavargatni kezdjük benne a mindenséget. Hozzáadunk egy kevés kálisót, és jól megkeverjük azzal együtt, osztán akkor lehet, hogy az íze fog javulni tőle talán. Ha nincs kolbászunk, akkor hozzunk. Ezután ragyogóan beleoktrojáljuk a köcsögbe a két kolbászokat, ne kerázzunk. Miután embertelen propeller gyorsaságba összevagdostuk a zöldségeket, azokat is hozzáadjuk jó igényessen. Végezetül rakunk hozzá egy kis oltott meszet, attól jól szentimentálisan megdagad. Melegen tálaljuk, akkor talán nem vernek agyon félig.
Ha nem bitangpusztulatosan fostos mód készítjük el, mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját. A Babi néninek.
Jó étvágyat!
Szerző: Noked-Lee
4 komment
Címkék: recept gasztronómia babi néni kálisó bauxit főzelék oltott mész merazorbán
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.