Kémjátszma

2012.12.07. 16:02

Az akció kódneve: Diófa-hadművelet

Az akció időtartalma: 2012 ősze

Az akció célja: Az Amerikai Népszava hitelességének aláásása, jobboldali aknamunka az ellenséges vonalak mögött, a honlap olvasóinak és kommentelőinek elbizonytalanítása, majd fasizálása.

Az akció lezajlása: 'Kevin' fedőnéven 2012 szeptemberében épültem be az Amerikai Népszava törzskommentelői közé. Az akció első szakasza zökkenőmentesen zajlott. A kormányról szóló cikkekhez egy-egy "Meddig tart még ez az ámokfutás?" és "Na, az unortodoxia hőse megint kitett magáért!" jellegű tucatkommentekkel a közösség szemmel láthatólag elfogadott maguk közé valónak. Az akció második szakaszában finoman elkezdtem kritizálni az AN istenének, Bartus Lászlónak szavait. Fedőtörténetem szerint fiatal, nyugati típusú, amolyan következetes liberális voltam (Bajnai-rajongó), aki a különösen éles hangvételű cikkek után meg-megengedett magának pár szolid magánvélemény. Az akció ezen szakasza már nem ment zökkenőmentesen. Bár helyenként konstruktív vita alakult ki, és higgadt, következetes véleményeimmel viszonylagos sikereket is elkönyvelhettem. A radikálisabb Bartus-hívők már ekkor rámsütötték a fasiszta provokátor bélyegét (holott ekkor a vezérvéleménytől csak nagyon óvatosan, kis mértékben tértem el).
A lelepleződésem 2012. december 7-én, katonai idő szerint 1228 órakor (CET) következett be, mikor kritikát fogalmaztam meg a "Demokratikus Ellenzék" elnevezésű szektáról, aminek következtében Bartus, az egyház feje trollnak nevezett, majd kiátkozott.

Az akció bukásának okai: Utólag úgy látom, több helyen is hibát vétettem az akció között. Egyfelől alábecsültem a honlap virtuális immunrendszerét, így a kommentelők fehérvérsejtekhez hasonlóan támadták meg a mutálódó sejtet. Másodszor a véleményformálást túl gyorsan és radikálisan akartam megvalósítani. Az AN légköre rendkívül diktaturikus, így a hivatalos közleménytől még a legnépszerűbb törzskommentelőknek sem ajánlott eltérni. Én viszont a  siker ízét érezve idővel minden cikk esetében kerestem a konfrontálódás lehetőségét, így a velem szemben érzett gyanú mind nagyobb lett, így csak idő kérdése volt, mikor válok kegyvesztetté.

Az akció tanulsága: A bukás ellenére úgy látom, a Diófa-hadművelet némi módosítással továbbra is megvalósítható. Ehhez azonban a további változásokat szükséges eszközölni: 1. Többször és mélyebben kell benyalni az oldal mindenható urának. Még az esetleges kritikákat is a "Minden tiszteletem Bartus Úré, de..." felütéssel érdemes kezdeni. 2. Az akcióba érdemes más ügynököket, vagy legalábbis más felhasználóneveket bevonni, egymás támogatása, és plusszolása céljából. 3 Időnként érdemes lenne ultraradikális, extrémen bartusista kommenteket megereszteni más felhasználónévvel, hogy a mérsékeltebb támogatókat elriasszuk.

Noked-Lee (korábban 'kevin' fedőnevű) ügynök
Koordináták: 46.08017, 18.24750, 1600 óra

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr394953154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2012.12.08. 03:37:39

Nem igaz hogy Kadar alatt minden jobb volt...

De AZ VOLT!

Jamal_Fraser 2012.12.09. 11:01:25

I'm in!

A legfrissebb KDNP-s inkvizíciós cikkhez szóltam hozzá gyorsan egy ultra antiklerikálist, melyben terrorista szervezetnek neveztem a katolikus egyházat. remélem jó indulási alap lesz a későbbiekben.

Kiflee 2012.12.09. 11:49:28

konkrétan milyen komment miatt buktál le? milyen kritikát engedtél meg magadnak? :)

Noked-Lee 2012.12.09. 21:10:27

@Jamal_Fraser: pluszoltalak :)
@Kiflee: a komment így szólt: "nem a korukkal van a baj elsősorban, hanem azzal, hogy friss embernek egyiküket sem lehet nevezni. meg is lepődtem, hogy heller ágnes kimaradt.
ezeket az arcokat már a nyugat-európai sajtó is ismeri, a tiltakozásuk nem bír hírértékkel."
a cikk pedig: nepszava.com/2012/12/magyarorszag/a-demokratikus-ellenzek-felhivasa-europahoz.html/comment-page-1#comments

Jamal_Fraser 2012.12.09. 22:04:48

@Noked-Lee: ííííí, hát nem csodálom, hogy kibasztak, ez ott már nyíltan kommunista- és zsidóellenes, nemzetiszocialista komment, durván túlmentél a határon! legközelebb finomabban!

Jamal_Fraser 2012.12.09. 22:06:21

@Noked-Lee: különben nézd meg, már 7 szavazatból csak 4 pozitív a kommentemnél, úgy látom túl sok a jóérzésű, normális komment-értékelő olvasó!

Noked-Lee 2012.12.09. 23:20:19

@Jamal_Fraser: igen, tudom. de az a fura, hogy a cikkel kapcsolatos kommenteim egész népszerűek voltak. én csak kimondtam azt, amit mindenki gondolt :)

amúgy sajnos saját gépről nmem tudok kommentelni. majd talán otthonról.
süti beállítások módosítása