Visszatérés Pécsre IV.

2014.04.27. 09:46

Viking és Óz a város nyugati vége felé vették az irányt. A Stadion utcában szálltak ki szolgálati autójukból, egy koromfekete Volvoból. Bár a hajnali pára rátelepedett az autó szélvédőjére, a fiatalok nem kapták magukra kacagányukat, csak mélyen egymás szemébe néztek, és megindultak a lelátó felé. A stadion kapujánál csak egy batikolt pólós srác őrködött, de ő nagyjából annyira volt képben, mint Szanyi Tibor reggel 9 után, így a szakosztálytagok elhaladását észre sem vette. A bordóingesek felkaptattak a nézőtérre. Bár az egész városban az enyészet szaga terjengett, a stadion területén lázas munka folyt. Azon a megszentelt földön, ahol Bajzát Péter mesterötöst lőtt nem is olyan rég, most építkezés folyt. A táblán lévő látványtervek szerint Európa legnagyobb tolerancia-múzeumának alapját fektetik le éppen. A munkások megfeszített munkatempóban dolgoztak, ami nem is csoda, a kantin mellett ugyanis kokain-sátrak is voltak, ahol az elcsigázott dolgozók új erőt meríthettek a fehér utcácskákból. Viking keze ökölbe szorult a látványra. A Mennyei Bajnokság ezen szentélyének helyén az eretnekek saját pogány templomukat kezdték emelni.
- Leállni!  -mennydörögte vérben forgó szemekkel Viking, szavai azonban elporladtak az erős szélben.
- Megállni! –próbálta újra, hangja azonban erőtlenül hullott a porba.
Óz megköszörülte a torkát, és szelíden félretolta Vikinget. Feltartotta mutatóujját, vett egy nagy levegőt, és rákezdett:
- Hófehérke hét törpe, kimentek az erdőbe! Hófehérke mit csinált? Letolta a bugyiját! A hét törpe meglátta, rögtön ki is használta!
Az öblös, tahó hang kirántotta a munkásokat a kokainmámor fogságából. Zavartan szaglásztak a levegőbe, mint a ragadozó, ha zsákmányállat szagát érzi. Végül észrevették a két alakot a tribünön, és lassan megindultak feléjük. Most Viking állt ki a nézőtér peremére.
- Magyarok! Akiben van egy csepp jóízlés, azt Csurka István emlékére kérem, álljon meg! Rázzátok le magatokról a liberális béklyókat, és csatlakozzatok a Bordó Hajnalhoz!
A drogos csürhe mintha meg sem hallotta volna az elmondottakat, egyre gyorsabban közeledtek a Szakosztály nagyrabecsült tagjai felé. Óz felhúzta a boxert ökleire, Viking pedig bicskát vett elő zsebéből. Végignézte az edzett svájci pengét. Még Noked-Lee hagyta nála egy ütős házibuliban, azóta sem adta vissza neki. Most szomorú mosollyal gondolt „Rózsira”, és megfogadta, ha ezt túléli, visszaadja a bicskát. Ózra nézett, aki már felvette a harci állást. Bólintottak egyet, majd a tömeg közé ugrottak. Óz megállíthatatlan lendülettel rögtön három munkást sodort magával, akik hangosan nyögve gurultak le a lépcsőn. Elhajolt egy ütés elől, majd elképesztő erejű jobbhorgot vitt be egy vékonydongájú, vastagkeretes szemüveges srácnak. A szemüveg ízzé-porrá tört, szilánkjai fél szemére megvakítva a fiatalt. De nem volt idő a kiütést ünnepelni, újabb támadó közelített. Óz hasba rúgta, majd boxerral csapott egy olajosképű szépfiú arcába. Még a küzdelem robajában is hallani lehetett az állkapocs fájdalmasan hangos csattanását. Az áldozat még fel sem ocsúdott a találat után, Óz már elkapta a fejét, és addig csapkodta a nézőtér korlátjába, amíg felismerhetetlen véres masszává nem változott a hajdan oly vonzó fizimiska.
Viking is kivette a részét a küzdelemből. Félreugrott egy rohamozó elől, majd elkapta a haját és visszarántotta. Élő pajzsként használta egy másik támadó ellen, majd egy határozat mozdulattal elvágta a nyaki ütőerét. A rubinpiros vér csak úgy ömlött a szétkokózott munkásokra, akik ettől megittasulva törek újabb és újabb hullámokban előre. Viking hasbaszúrt egy drogost, és megforgatta a pengét a gyomrában. Az enyhülő szorítás ellenére is érezte azonban, hogy a túlerő lassan felemészti. Óz arca már feldagadt a bekapott ütések sokaságától, de derekasan állta a sarat. Viking kopasz fejéből is patakokban folyt a vér; egy szöges deszka hasította fel a tar koponyát. A haj hiánya miatt ráadásul a vér közvetlenül Viking szemébe folyt, elvakítva a nordikus harcost. A homályos, vad tekintetek körbekerítették őket. Vikinget a földre teperték, Óz jeges kezek szorítását érezte torkán. Dicső halál -jutott eszébe, bár sajnálta, hogy nem a Sóstói Stadionban adhatta életét a hazáért. Ekkor azonban a távolból üvöltés hallatszott.
- Három! Kettő! Egy! MUNKÁS! –zúgott a Mecsek alja.
A drogosok ijedten néztek fel, de már késő volt. Óz és Viking csak egy vörös-fekete áradatot látott, ahogy elsöprik a kábítószeres csürhe maradékát. Viking fájó tagokkal állt talpra, majd felsegítette Ózt is. A Szélsőséges Alternatíva csoportja megfutamította a toleranciamúzeum építőit, egy komlói lakost pedig már fel is húztak fejjel lefelé a zászlórúdra a derék pécsi ifjak. A vezérszurkoló odalépett a szakosztálytagokhoz.
- Egy faszvári és egy fradista a stadionunkban. –lépett közelebb hozzájuk. Óz ujjai elővigyázatosságból ismét a boxer közé csúsztak. A vezérszurkoló kivárt még egy pillanatig.
- Hálásak vagyunk nektek. –biccentett oda, majd belerúgott egy földön fekvő nyöszörgőbe. Viking összecsukta a vértől ragacsos bicskát. Most már visszaadhatja Noked-Lee-nek.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr406092253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiflee 2014.04.28. 15:11:56

ez volt eddig a legjobb!!
süti beállítások módosítása