Probléma

2010.02.19. 19:21

a szakosztályblogon bizony gyakran jelennek meg demagóg, általánosító, féligazságokra operáló, vagy épp soviniszta írások. szó se róla, ez így van rendjén. azonban az még egy véletlenül idetévedt liberális budapesti értelmiségi számára is egyértelmű, hogy például olyan, hogy svájci, vagy belga nemzet nem létezik. legalább annyira nem létező és kitalált fogalmak ezek, mint a tündék, halálfalók, dembinski szakértelme, vagy az szdsz szavazóbázisa.
aki kicsit továbbgondolja viszont ezt a vezérfonalat, az hamar arra a megállapításra juthat, hogy igazából a portugál és spanyol, az ukrán és az orosz, valamint a svéd és a norvég se nagyon különbözik egymástól.
aki azonban már az általánosítás és az előítéletek mestere (büszkén állíthatom, a szakosztálytagok jó része ebbe a csoportba tartozik), az európa állítólagosan színes etnikai képét is néhány fő csoportra bonthatja le. ezt a gondolatot követve minap úgy gondoltam, megalkotom kontinensünk valós etnikai térképét, melyet publikálok is a nagyérdemű közönség előtt:
(egy kis jelmagyarázat: piros-magyarok, barna-cigányok, fekete-germánok, kék-szlávok)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



mint látható azonban, néhány helyen kénytelen voltam fehéren hagyni egyes területeket, melyeket nehéz besorolni bármely kategóriába.
1. Finnek
hogy most rokon, nem rokon, az nem érdekes, viszont a 4 alapkategória egyikébe se sorolhatók be. vegyük őket germánoknak egy kis szláv beütéssel? nem az igazi.
2. Lengyelek
jójó, persze, szlávok, rá lehet sütni, de hát mégiscsak lengyelek. szarmaták. nem azt érdemlik, hogy egy kalap alá vegyük őket az ukránokkal vagy szerbekkel.
3. Bolgárok
naja, őket is be lehet rakni a szlávokhoz (még talán cigány csíkozást is rakhatunk rá), de hát ők is tengelyhatalom. és utálják a románokat. meg hát ők meg szkíták, eredetileg török nép volt (bár a törökök meg cigányok)

tehát ez a problémám, melynek megoldását a nagynevű szakosztálytagoktól, leghűségesebb (és egyetlen:) külsős kommentelőnktől, drunken mastertól, no meg persze bárki mástól várom! akinek van bármi ötlete, jelezze kommentben, és ha sikerül egyezségre jutni (én elég kompromisszumkész vagyok ebben a témában), nyílvánosságra hozom a módosított térképet. előre is kösz!

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr621774363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Noked-Lee 2010.02.19. 20:11:29

ja, meg egyéb módosításokra is nyitott vagyok

Jamal_Fraser 2010.02.19. 21:29:57

1, Picsába, épp a hétvégén akartam én is posztolni ezt :D

2, A bolgárok cigányok.

3, A finnek germán szlávok keresztbecsíkozással.

4, A szerbek megérdemelnének némi cigány keresztbecsíkozást, bár ha szlávok maradnak az se rossz. Mégis a leggusztustalanabb szláv fajta, ezt jelezni lehetne valahogy.

Egyébkén minden előítéletet, lemaradott szűklátókörűséget mellőző, kiábrándítóan tényszerű írás az európai igazságról. Zikk!

Jamal_Fraser 2010.02.19. 21:31:12

Sőt, meggondoltam, az se lenne gáz, ha a szerbek is mennének a cigány kalapba ahogy kell.

Noked-Lee 2010.02.19. 23:02:15

@Jamal_Fraser: és mi legyen a lengyelekkel?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.02.20. 02:45:31

Na most szégyenlem magam helyetted... Töri szakosként nem tudod hol a helye a bolgároknak? A finnek kedélyes alkoholista halevő senkiháziak, akiket tényleg nagy szeretettel besorolhatunk a semlegesek (=senkik) táborába, de a bolgárok? Régi ellenségeink, a besenyők távoli leszármazottai, akikről elég annyit tudni, hogy vándorlásuk alatt felvették a zsidó vallást. Amúgy szláv népekről nem beszélünk; a "szláv" név eleve a "sklave" (rabszolga) jelentésü germán szóból jön. A szlávok egyetlenegy találmány a vodka. HUKK!

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.02.20. 02:53:23

Ha némileg elmebetegnek tartotok, akkor nem tévedtek; de vegyétek hozzá hogy az elmúlt 20 év legvisszataszítóbb városában élek.
www.youtube.com/watch?v=_ozyeoHtn5Q

Noked-Lee 2010.02.20. 09:22:21

@The Drunken Master: tudom, a bolgár eredetileg török nép, ami aztán keveredett és feloldódott a szlávokkal, csak gondoltam van pár pozitív tényező (két vh-t együtt harcoltunk le, ők is a szkítáktól származtatják magukat, rühellik a románokat, stb.), ami miatt érdemes megfontolni.
de behódolok a többség akarata előtt, beszínezem a bolgárokat is.

Kiflee 2010.02.20. 18:25:39

szerintem a bolgárok semmiképpen nem sorolhatók egy csoportba a románokkal, olaszokkal, na mindegy. a lengyelek pedig szlávok, akár tetszik, akár nem. segítettek ők valaha nekünk? mondjuk az igaz, hogy nekik is volt elég bajuk. viszont nagyon szar csokit gyártanak. a finnek pedig tipikus skandináv nép, csak a nyelvrokonaink, számomra nagyon szimpatikusak. legyenek fehér-piros csíkozásúak :-)
a belgák sztem cigányok, viszont a hollandok talán germánok. vagy a belgák fekete-barna csíkozásúak.

Jamal_Fraser 2010.02.20. 19:31:17

@Kiflee: A bolgárok egy csoportba sorolható velük: cigányok. Portugál-spanyol vagy olasz-albán között se teszünk különbséget, arra ott van az etnikai és politikai térkép.

Viszont a belga jó meglátás. Ugye ilyen, hogy belga, nem létezik. A flamandok mehetnek a germánba, a vallonok a cigányba, ennyit tényleg lehet pontosítani a térképen. Meg a szerbek a cigányba, léciiii!

A finnek nem lehetnek fehér-piros, azok kék-feketék!

kw 2010.02.20. 20:22:31

mo-ra kene a barna csikozas szvsz.

a Viking 2010.02.21. 10:29:38

a finneknek semmi köze a skandináv népekhez etnikailag. Nyelvük is csak 100%-ban tér el az övéktől :)

Noked-Lee 2010.02.21. 13:35:31

ejj
nehezebb ez, mint gondoltam...

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2010.02.21. 15:21:34

A világ legegyszerűbb egyenlete
Belga=zsidó

davidpetike 2016.12.06. 13:27:17

fogyatékosok gyülekezete vagytok
hiányzik az agyatokból a történelem
süti beállítások módosítása