The Cool List 2013

2013.12.22. 23:32

Tisztelt Hölgyek, Urak!
Három Cool-lista áll már mögöttem most, mikor büszkén prezentálom az immáron 4. gyűjtésemet. (2012, 2011, 2010)
Munkásságomra az eredeti lista visszataszító volta ösztökélt, mely az évek alatt gusztustalanabbnál gusztustalanabb paraziták tár példaképként a Magyar Ifjúság elé. Idén is kompenzálnom kellett tehát ezt a Szodomát (amelyet idén konkrétan egy transzi buzi nyert meg, még pedig azért, mert blogol), következzék tehát az én (továbbra is) 24 nevet tartalmazó listám!
Lássuk, kik voltak a legkúlabbak 2013-ban szerintem!

benedek tibor.jpg24. Benedek Tibor
Bár közismerten nem kedvelem azokat az embereket, akiknek a vezetéknevük is keresztnév, Benedek Tibor idén megdolgozott a listás helyért. Nem törvényszerű ugyan, hogy a jó játékosokból jó edzők lesznek, a magyar válogatott korábbi emblematikus szélsője úgy tűnik a kispadról is kiválóan vezényel, és kapitányságának első évében rögtön világbajnokságot nyert egy ígéretes, ifjú válogatottal. Reméljük Rio-ban a srácok a víz mellett szerb vérben is fürdeni fognak, és hazahozzák az aranyat!

gyorgyb1_b.jpg23. György Botond
A szemtelenül fiatal, 17 éves (még női években számolva is csak 18!) humoristát Félszigeten ismertük meg. Rendkívül hitelesen, ötletesen lovagolta meg a klasszik-székely humort, legnagyobb tapsát mégis akkor kapta, mikor megjegyezte, hogy igazából Kolozsvár is Magyarország. A tapsvihar után körbenézett, majd annyit mondott: „Hm, talán ezzel kellett volna kezdenem.” Kolozsváron irredentulni: COOL.

feki.jpg22. Feki
A Fehérvári Vadkanok félelmetes pillére 2013-ban is jócskán tett a coolság asztalára. Úgy érzem, perverzsége olyan, mint az óceán: félelmetes, pedig csak az 1%-át ismerjük. Emellett olyan természetességgel náczul, ahogy más levegőt vesz, és gyönyörűségesen tudja oltani a divat-kálvinista Vasit. A badacsonyi állatkodást külön köszönjük, de jövőre (ha lesz) kéretik könnyűvéri veszprémi lányokkal megbolondítani!


orbán_viktor_kolbász.jpg21. Orbán Viktor
Mesterházy Attila azt mondta; Magyarország nem érdemel ilyen miniszterelnököt, mint Orbán Viktor. Teljesen egyetértek vele. Nem vagyunk méltóak egy ilyen, istenség határait súroló államférfira. Aki megvéd minket a bankoktól, az EU-tól, az energiaszolgáltatóktól, aki csűrdöngölő lakodalmat tart a lányának, kolbászt tölt, és cigánnyal húzatja a nótát. Kell ennél coolabb miniszterelnök? Naugye.


görbicz.jpg20. Görbicz Anita
Görbicz Anita természetesen akkor is felkerült volna erre a listára, ha nem lenne rohadt dögös (nem). Ugyanis lássuk csak az idei termést: magyar bajnok, magyar kupagyőztes, Sampion-liga győztes. Két rangos, és egy kevésbé rangos trófea egyetlen év alatt, ráadásul csak idén több gólt szerzett a válogatottban, mint Puskás egész pályafutása alatt. És ha ez nem lenne elég, eljegyezte őt a végtelenül sármos Vincze Ottó. Két cz-vel, gyönyörű és tehetséges szülőkkel a gyerekeik alighanem valami Übermensch-félék lesznek. Gratulálunk Anitának, aki –ha meggondolná magát- bármikor vigaszra talál a Szakosztály tagjainak ölelésében!


vinczeotto.jpg19. Vincze Ottó
Bevallom őszintén, nem követtem figyelemmel a Viadukt SE – Biatorbágy idei szereplését, de bármilyen is volt, biztos vagyok benne, hogy Vincze Ottó oroszlánrészt vállalt a sikerekből. Ráadásul eljegyezte az isteni Görbicz Anitát is, aki úgy nyilatkozott róla, hogy „Ottó a megtestesül férfiasság”. Hogy ez kevesebb, mint amit az oldalbordája csinált? Nos, lehet, de kihallott mér olyat, hogy az asszony coolabb legyen, mint az ember?


944258_681117788582136_216828355_n.jpg18. Antalék
Félszigetes sátorszomszédainkat szemlélve az az érzésem támadt, mintha az RnR Szakosztály kolozsvári fiókszervezetét nézném. Az Antal-társulat egy igazi hangos, tróger, tahó, alkoholista, szexista, kleptomániás náczi banda volt, akiknél jobb szomszédokat aligha találhattunk volna. Rendszeresen átpiálták a napot, és sosem fukarkodtak az alkohollal. Így nem csoda, hogy alig várom az Antal-RnR koprodukció 2014-es, még coolabb állomását!


gyurta.jpg17. Gyurta Dániel
Gyurta Dániel tavaly a 8. helyen zárt az éves Cool-listámon, mint látható, idén egy kis visszaesés figyelhető meg. Dani ugyanis kissé csalódást okozva idén nem nyert olimpiai bajnoki címet. Teljesítménye azonban így is megsüvegelendő: a három világbajnoki cím sem rossz teljesítmény egyetlen naptári év alatt. (az agyonsztárolt Vettel-nek 3 évébe került mindez!) Továbbra is szorítunk neki, és visszavonulása után természetesen ismét ajánlom neki a Magyar Honvédség egy határőr-zászlóalját.


knézy.jpg16. Knézy Jenő
Az ifjabb Knézy eddig sem volt éppen népszerűtlen társaságunkban, az idei év azonban még jobban megdobta az ázsióját szememben. A Konföderációs Kupán erősen rasszizmus szagú kommentárral ekézte a nigériai (milyen országok vannak már!) csapatot, a bukaresti válogatott mérkőzésen pedig egyértelműen ő volt a magyar csapat legjobbja. Lelkes, őszinte kommentátor, pár év múlva már lazán niggerezni meg szőröstalpúzni fog szerintem. És mellesleg az az ember, aki neki mer menni Csank Jánosnak, az csak cool lehet.


dancsó.jpg15. Dancsó Péter
A Videómánia fő- (és egyetlen) szerkesztője utánozhatatlan humorának és kreativitásának köszönheti a listás helyezését. Filmet fikázni sokféleképpen lehet, Dancsó Péter azonban mindezt igényesen, valamint trágárság és rosszindulat nélkül teszi, érdemes például megnézni tőle a Rasszizmus szívás c. fantasztikus kisfilm kielemzését. Rengeteget röhögtem rajta az idén, ráadásul jobbikos. Kell még mást mondani róla?


hosszú katinka.jpg14. Hosszú Katinka
Szószaporítás helyett lássuk csak az idei mérleget: két világbajnoki, és egy Európa-bajnoki cím, és további két ezüst valamint két bronzérem a 2013-as világversenyeken. Nem semmi átlag, lám mire képesek a nők, ha az edzőjük egyben a bikájuk is! Teljesen megérdemelten nyerte el tehát Katinka az Év sportolója díjat is, de neki minden bizonnyal sokkal többet jelent, hogy idén először (de reméljük nem utoljára!) felkerült az RnR Szakosztály éves Cool-listájára! Gratula!


pálffy.jpg13. Pálffy István
Azt hiszem minden tiszteletet megérdemel az, aki képes Szanyi Tibort (Szanyi Tibort, hölgyeim és uraim!!!) megfosztani az Országgyűlés Legalkoholistább Képviselője címtől. Pálffy István azonban idén véghez vitte a lehetetlent. Borvirágos orcája csak úgy világított a Fidesz frakciójában, gyermeki tiltakozása pedig arra enged következtetni, hogy még az alkoholizmus első, „tagadás” szakaszában tart. Remélem leépülését 2014 után is nyomon követhetjük!


bálint.JPG12. Bálint
Unokasógorom (Van ilyen szó? Na mindegy, most már van.) igazi állat volt 2013-ban (is).  Képes Háromszéktől Budapestig utazni a szőröstalpúak elleni meccs miatt úgy, hogy szállásra és visszaútra már nem is futja neki. Képes összevagdosni a karját, hogy bizonyítsa; a Kalasnyikov-szuronya igenis éles. Képes lepkéket és bogarakat enni, hogy fehérjét juttasson a szervezetébe. És képes lényegében bármire, ha azt mondjuk neki: „Úgysem mered.” A cool-faktor megkérdőjelezhetetlen.


vona_2.jpg11. Vona Gábor
A Jobbik elnöke a szememben nem csak a leghitelesebb politikus, de idén minden bizonnyal a cukiság-díjat is besöpörte, Igazságos Mátyásként Matei Corvinként járja az országot, ráadásul a legsármosabb államférfinak is megválasztották, tegyük hozzá: joggal. Király András korábban azt mondta róla: ő Magyarország leendő miniszterelnöke, és láthatjuk, mi lett a görögökkel egy Király-jóslat után…


délvidék.jpg10. Délvidéki állatok
Az őszi portya igencsak jól sikerült, melyben Újvidék szépségén kívül nagy szerepe volt a házigazdáink jófejségének is. Kevés emberrel lehet sokáig a román csecsemők ledarálásáról, és ipari feldolgozásáról csevegni, de a délvidékiek üdítő kivételnek számítottak. Piálásban, zikkájkodásban, és beteges humorban nem csak tartották a lépést, de nem ritkán túl is szárnyaltak minket (csecsemőgranuáltom, román-deluxe, éneklős pornó, stb.). Nincs mese, a srácok keményebbek, mit Vasi erekciója egy általános iskolai ballagáson. És amíg ilyen cool emberek vannak Újvidéken, biztonságban van a magyar-horvát (!) határ!


szanyi.jpg9. Szanyi Tibor
Szanyi Tibornak 2013-ban is bejött az élet! Talán mintha a tavalyinál kevesebb Matróz ízű szeszesital, és Aranyfürt száraz asztali fehérbor csúszott volna le a sokat látott torkon, de ez nem is meglepő, hiszen Tiborunk idén újra apuka lett! Stílusa mindeközben egyre inkább eldurvul, lassan olyan laza lesz, mint Kamuferi 4 kisfröccs után. Ezek után különösen sajnálom, hogy a kedvenc angyalföldi prolim április után már biztos nem fog az Országgyűlés büféjében dajdajozni, helyette a flamandok, vallonok és Kohn bácsi országában fogja felvidítani a megfásult képviselőket. Hiányozni fogsz, Tibi! :(


szaniszló.jpg8. Szaniszló Ferenc
Szaniszló neve ismerős elem a listán, és idén sem érdemtelenül gyűjtöttem a legjobb 24 közé. Bár beugorhatna Mel Gibson helyére az Összeesküvés-elmélet 2 forgatására, kissé elszállt jóslatai közt sok igazság is fellelhető, ráadásul kellő öniróniával, humorral tud önmagára tekinteni, ami mindig előny. Nem csoda, hogy idén három rangos díjjal is megjutalmazták, melyből csak egyet adott vissza a cionista nyomásnak engedve. Kedves Szaniszló úr, ígérem, hogy a Cool-listás helyeit sosem fogjuk megvonni Öntől, még ha a szabadkőművesek drónnal akarnának is kilőni, akkor sem!


hetényi.jpg7. Hetényi Zoltán
Nos, a jégkoronghoz lényegében semmit nem konyítok, így lövésem nincs, hogy szakmailag milyen évet zárt a magyar válogatott kapus. Azt viszont tudom, hogy Kárpátiás a sisakja, valamint hogy Amerikában fullbebaszva niggerezett, a kiérkező rendőrnek pedig megjegyezte: „Te egy darab szar vagy, én meg Magyar Ember”. Fátyolos lesz a szemem a meghatottságtól, olyan szépen megfogalmazta ebben a tőmondatban Hetényi az élet esszenciáját. Ha ez nem cool, akkor semmi.


polgár peti.jpg6. Polgár Peti
Ha tavaly kérdeztek meg, hogy ki az a Polgár Peti, csak tanácstalanul pillogtattam volna, mint Droid a csíksomlyói búcsún. Idén viszont a Szepesi Niki dalt nem tudtam elégszer meghallgatni, és a többi alkotás is hasonlóan elborult humorra enged következtetni.
Coollá nevezem ki Polgár Petit,
Szepesi nyalja róla a sok ge sztenyepürét!


böde.jpg5. Böde Dániel
Nagyra tartott földim idei teljesítménye nem hagy sok kivetnivalót maga után, okkal irigykedhetne rá a rosarioi Böde is. Igazi erőcsatár, aki valószínűleg nem érti a hatalmi ágak szétválasztásának szükségességét, de szívvel-lélekkel küzd, nem hiába lett a szurkolók kedvence a Ferencvárosban és a válogatottban egyaránt. Kívánunk neki minden jót az új évre is, a védők pedig jobb, ha vigyáznak, mert mint megtanulhatták: „Ha Böde jön, akkor jön.”


kiss zoltán.png4. Kiss Zoltán
Fiatal vérünk forrongva lázad minden nyuggereket babusgató intézkedés ellen, így a 2013-as év rendkívül előnyös volt abból a szempontból, hogy végre társadalmi párbeszéd kezdődött arról, nem fizetünk-e túl sokat azoknak, akik a Kádár-rendszerben sztárbuszsofőrként meresztették a seggüket, most meg négyévente leszavaznak az MSZP-re.  Kiss Zoltán válasza egy határozott „de!” erre a kérdésre, ezért konkrétan mozgalmat indított az azonnali nyugdíjCSÖKKENTÉSÉRT! A 4 millió nyugdíjas országában ez egy igencsak kamikaze-vállalkozás, de szándék mindenképpen cool.


bye alex.jpg3. Bye Alex
Bye Alex olyat tett az idén, amire minden jóérzésű ember vár 1945 óta: újjáélesztette a Tengelyt. Mikor bemondták, hogy örök fegyvertársunk maximális pontszámot ad a „lovely Hungary”-nak, már tudtam: küszöbön áll az Anschluss. Bye Alex ráadásul egy hipster-maszk alá bújtatott katolikus fajvédő, aki szélsőséges kirohanásaiban magára varratja a Szt. István bazilikát, és szembeszegülve a New World Order-rel kizárólag magyarul hajlandó énekelni. A „Kedvesem” című szám így joggal emelkedik a „Panzerlied” és az „Ébredj magyar!”című dalok szellemi és ideológiai magasságába. Heil Alex!


gyurcsány.jpg2. Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc mindent összevetve elképesztő évet könyvelhet el a szilveszteri koccintásakor. Széttrollkodta a baloldali rendezvényeket, úgy megkavarta a ballib állóvizet, hogy Mesterházy Attila azóta is keresi a golyóit. Az ő a magyar politikában, mint Jágó az Othelloban, mint Shylock A velencei kalmárban, mint Berényi Miklós a Barátok köztben, ő a mozgatórugó, a szexszimbólum, az origó, az etalon. A semmiből futtatta fel a DK, lassan megfojtva a halvérű Bajnai-bandát, és a ritka balfasz MSZP-t is, ráadásul idén megjelent egy szakácskönyve is. Ha agyatlan nyugdíjas lennék, tuti rá szavaznék.


trollf.jpg1. A Trollfoci
Nálam a Trollfoci idei győzelme egyszerűen megkérdőjelezhetetlen. Az oldal a semmiből vált egy olyan véleményformáló, 100 ezer támogatót maga mögött tudó közösséggé, mely mára megkerülhetetlen a magyar futballban. Kritikus, mégis jó szándékú humora olyat tett, amit az MLSZ soha nem tudott volna elérni: divatossá tette a magyar focit. Kommunikációjának köszönhetően olyanokba csepegtet (lokál)patriotizmust, akiket a hazafiasság érzése talán sosem csapott volna meg. A Trollfoci így joggal lett a győztese a 2013-as Cool-listámnak. Messi nem.

A bejegyzés trackback címe:

https://rnrszakosztaly.blog.hu/api/trackback/id/tr785705050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Droid 2013.12.23. 00:54:12

Nem inkább nyugdíjascsökkentést akartál írni?

A csodálatos Óz 2013.12.23. 06:54:46

Ráadásul Bye Alex az, akinek ezeddig utoljára sikerült megvernie román ellenfelét...

Jamal_Fraser 2013.12.23. 09:08:45

Gyönyörű poszt lett, idén nem tudok belekötni, személyes kedvencem Feki, aki új színt (és burnótot) hozott a társaságunkba.

Én is szeretlek Rózsi! <3

A csodálatos Óz 2013.12.30. 04:34:50

Most kattintottam rá az eredeti listára. Eléggé bicskanyitogató... Ráadásul a 16. helyezett Baldaszti Pétert ismerem is. Fölöttem járt a gimiben és hát ritka nagyképű paraszt volt. Arról itt sem szól a fáma, hogy apuci pénzéből elég egyszerű "cool" éttermet csinálni. De hát hiába, aki cool, az cool.

Kiflee 2014.02.04. 13:00:43

most tudtam csak meg, hogy David Hasselhoff 2013 őszén új albumot adott ki, ráadásul klippeket is forgatott, amelyekből kiderül, hogy óriási formában van!! Ha ezt tudom, követeltem volna, hogy rakd föl a listára, de sajnos már késő. :(

Kiflee 2014.02.04. 13:11:23

sőt, szerepelt tavaly a német Való Világban is! :D

Noked-Lee 2014.02.05. 13:54:13

@Kiflee: reméljük 2014-ben is alkot, hogy aztán felkerülhessen az idei listára :)
süti beállítások módosítása